Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Розділ 9 (Т.8 З.1).doc
Скачиваний:
16
Добавлен:
24.04.2019
Размер:
1.48 Mб
Скачать

9.2.7. Протиенергопостачальна та кінетична зброя

Протиенергопостачальна зброя-призначена для виведення з ладу ліній електропостачання, трансформаторних підстанцій та інших елементів системи енергопостачання об'єктів противника.

Існуючі боєприпаси такого типу мають розміри 200 х 70 мм. і містять котушки з нитками, що проводять електричний струм, які самостійно розгортаються Вони виготовлені із композиційного матеріалу на основі вуглецю, заряд, що викидає котушки, парашут, що гальмує.

Під час бойового застосування авіаційних касет, оснащених протиенергопостачальними боєприпасами, здійснюється їх розкид над комутаційно-розподільними об'єктами систем енергозабезпечення противника. Після спрацювання зарядів із корпусів боєприпасів викидаються котушки із яких розмотуються нитки, що проводять електричний струм їх численні фрагменти при влученні на елементи об’єктів енергозабезпечення що проводять електричний струм викликають численні короткі замикання мережі. У випадку якщо такими об'єктами є високовольтні пристрої, замикання можуть призвести до утворення електричної дуги, що викликає значні ушкодження обладнання . пожежі.

В 1999 р. авіаційні касети, споряджені протиенергопостачальними боєприпасами, були скинуті одночасно в районах семи найбільш значних міст Югославії. В результаті дій НМО вдалося дезорганізувати частину системи енергозабезпечення цієї країни.

В якості міри захисту від цього типу боєприпасів може використовуватися тимчасове відключення джерел електричного струму від системи енергозабезпечення на термін протягом якого зберігається загроза застосування такої зброї.

Кінетична зброя займає оособливе місце у класифікації зброї на нових фізичних принципах. Принцип дії даної зброї заснований на прискоренні маси для механічного зруйнування об'єктiв. Принципово можливими засобами передання тiлам великих швидкостей є: тиснення газової сумiшi; реактивний розгінний двигун; електромагнітне прискорення маси.

9.2.8. Психотропна зброя

У деяких державах посиленими темпами, в обстановці найсуворішої таємності, йде створення принципове нового виду зброї масової поразки, прозваного журналістами психотропною. Термін “психотропна зброя” не зовсім правильний, тому що при опроміненні і наступній спеціальній обробці уражається не тільки психіка людини, але і весь організм у цілому.

Психотропна зброя використовується для знищення, тимчасового виведення з ладу або для створення контрольованого людського матеріалу з наступною спеціальною обробкою по програмах нейролінгвістичного програмування (НЛП) – зомбування. Під методом НЛП - зомбування мається на увазі форсована обробка підсвідомості людини, а в неї надходить не менш 95% одержуваної мозком інформації, завдяки якій людина втрачає направляючий контакт зі своїм минулим і програмується на беззастережне, притім неусвідомлюване підпорядкування наказам свого хазяїна. Така особливість дозволяє непомітно для самого “об'єкта” впливати на його психіку. Застосування психотропної зброї здійснюється в невидимому і нечутному людиною діапазонах частот, що забезпечує повну раптовість нападу і схований контроль над людським матеріалом тривалий час. Саме в цьому і складається принципова відмінність від всіх інших систем зброї масової поразки.

Для придушення волі, дезорганізації людей, сіяння паніки, невпевненості і страху серед них, виклику дискомфорту і тимчасової втрати працездатності використовуються різні психотропні речовини. До них можна віднести наркотики, нейролептики і галюцигени. Біомеханічних механізм дії психотропних речовин доволі складний і досі недостатньо вивчений.

Основою психотропної зброї є вражаючі властивості електромагнітних випромінювань звукових випромінювань і торсионного випромінювання. Електромагнітні випромінювання включають ультрависокочастотне (УВЧ), надвисокочастотне (НВЧ) і рентгенівське випромінювання.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]