Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Розділ 9 (Т.8 З.1).doc
Скачиваний:
16
Добавлен:
24.04.2019
Размер:
1.48 Mб
Скачать

Можливості комплексу

Комплекс ПЛСС може здійснювати в будь-яких метеоумовах виявлення радіо випромінюючих цілей, визначення їх типу і місце розташування, а також нанесення по ним одночасних ударів і автоматизованим виведенням тактичних винищувачів в точки застосування керованої зброї класу "Повітря-Земля". Смуга розвідки по фронту - до 500 км. Глибина розвідки - 500-600 км. Зона бойового патрулювання для одного літака-розвідника протяжністю – 150-200 км. на відстані 100-150 км. від лінії фронту. Діапазон розвідувальних частот:

  • джерел безперервного випромінювання 20 - 16000 Мгц (15 м. - 1,6 см.);

  • джерел імпульсного випромінювання 700-18000 Мгц (43 м. - 1,58 см.).

Спосіб розвідки - перехоплення і ретрансляція радіовипромінювань. Час визначення координат - до 30 сек. Точність визначення координат розвідувальних цілей 15-30 м. Кількість цілей, які можуть одночасно спостерігатися (супроводжуватися ) - 200 (50). Кількість одиниць засобів ураження, які можуть одночасно наводитись - 15. Точність наведення керованих засобів ураження: ракети - 10 м., літака - 25-30 м. Час одного циклу розвідки і наведення - 5-6 хв. Загальна продуктивність 60-100 наведень за годину.

­

Порядок роботи «плсс»

Три літака-розвідника ТР-1 А (бойовий наряд), одночасно ведуть розвідку наземних радіо-випромінюючих об’єктів у смузі до 500 км. по фронту і 500-600 км. у глибину. У процесі розвідки здійснюється пошук і захоплення радіосигналів, які випромінюються з території противника, ретрансляція їх на НЦОУ, що розташований на відстані до 800 км. від лінії фронту, де ця інформація аналізується, класифікується, встановлюється тип радіо випромінюючого пристрою і визначаються його координати (по різниці часу прийому сигналу кожним літаком). На основі аналізу і оцінки радіоелектронної обстановки в зоні розвідки приймаються рішення по цілях, встановлюється послідовність їх обстрілу і визначаються необхідні для цього засоби ураження. Наведення засобів ураження здійснюється по радіокомандам з НЦУ, ретрансльованими літаками ТР-1А на бортові блоки управління засобів ураження. Точна прив’язка ТР-1А і засобів ураження в кожний момент часу здійснюється за допомогою радіонавігаційних постів, сигнали яких передаються на НЦОУ. Порядок роботи РУК «ПЛСС» показано на рис. 9.1.2.

Рис. 9.1.2. Порядок роботи розвідувально-ударного комплексу „ПЛСС”

9.1.3 Розвідувально-ударний комплекс «Джисак»

РУК «Джисак» призначений для розвідки і ураження керованою зброєю танкових і механізованих військ противника ( рис.9.1.3). До складу комплексу входять:

  • літак розвідки і наведення (С-18, ТР-1А, OB-1Д) з бортовою РЛС бокового огляду, ЕОМ, апаратурою телекодового зв'язку і передачі даних;

  • мобільний наземний центр управління, який має ЕОМ, апаратуру прийому, обробки розвідувальної інформації і радіо командного наведення зброї;

  • керовану зброю і засоби ураження (ракети з бойовою частиною касетного типу, літаки ударної авіації, тактичні крилаті ракети).

В якості основних засобів ураження в комплексі використовуються крилаті ракети «АТАКМС» (наземного, а в перспективі і повітряного базування), які мають касетну бойову частину, споряджену протитанковими суббоеприпасами ВAT, що розсіюються над груповою ціллю після відстрілу.

Самонавідні бойові елементи ВАТ мають кумулятивну БЧ і комбіновану пасивну ГСН, яка оснащена одним інфра-червоним (ІЧ) та чотирма акустичними датчиками, що дозволяє виявляти і розпізнавати ціль по її тепловому випромінюванню та гуркоту двигуна.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]