Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Розділ 7 (Т.6 З.2).doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
24.04.2019
Размер:
10.81 Mб
Скачать

7.2. Дії підрозділу під час виконання маршу

7.2.1. Порядок шикування підрозділів для здійснення маршу

Підрозділи (відділення, взвод, рота, батальйон) завжди повинні бути готовими до переміщення на великі відстані в умовах постійної загрози застосування противником ЗМУ, РУК (ВТЗ) та систем дистанційного мінування, авіації, повітряних десантів, аеромобільних, диверсійно-розвідувальних груп, радіоактивного, хімічного та біологічного зараження місцевості, руйнування доріг, мостів, переправ, та в різні пори року і доби. Тому командир забов’язаний вміло будувати похідний порядок підрозділу, вчити особовий склад як діяти вразі нападу наземного та повітряного противника під час маршу, знати порядок розташування підрозділу в районі розміщення.

Похідний порядок – це побудова підрозділів, частин з їх засобами підсилення для здійснення маршу.

Похідна колона – побудова частин (підрозділу) для пересування маршем по одному маршруту.

Похідний порядок залежить від отриманної задачі, задуму дій на марші та при вступі в бій, а також від характеру та умов маршу. Він будується з врахуванням швидкого розгортання підрозділу (відділення, взводу, роти, батальйону) в бойовий порядок.

Похідний порядок батальйону (роти), що здійснює марш, передбачаючи вступ в бій, включає в себе:

  • похідну охорону;

  • колону головних сил;

  • колону підрозділів технічного забезпечення та тилу.

Батальйон на марші може виділятися в передовий загін, авангард або бути у складі головних сил бригади (полку), рота – в головну, бокову, тильну похідні застави або бути у складі колони батальйону, взвод (відділення, танк) здійснює марш в колоні роти (взводу). Взвод може призначатися в головну (бокову, тильну) похідну, а іноді і в нерухому бокову заставу або головний (тильний) дозор, а відділення (танк) може діяти як дозорне відділення (дозорний танк).

Похідний порядок батальону (роти), призначеного в передовий загін або авангард (похідну заставу), будується з урахуванням швидкого розгортання в бойовий порядок і вступу їх у бій. Він складається із колони головних сил і похідної охорони.

Колона головних сил батальону (роти), залежно від умов обстановки, може мати різну побудову.

Конкретна побудова необхідного похідного порядку батальйону, роти, взводу, відділення на марш залежить від завдання місця підрозділу в похідному порядку, умов обстановки, наявності засобів посилення, а також стану доріг, рівня підготовки механіків-водіїв (водіїв) БМП, танків, БТР, автомобілів.

Порядок шикування екіпажів бойових машин і десанту для посадки у машини для здійснення маршу показано на рис. 7.2.1 а, б, в, г.

Рис. 7.2.1 а, б, в, г Шикування екіпажів бойових машин і десанту біля машин

Порядок розміщення особового складу механізованого відділення в БМП, БТР, в кузові автомобіля показано на рис. 7.2.2. а, б, в, г, д.

БМП БТР - 60 (70) ПБ БТР-80

а б в

Рис. 7.2.2 Розміщення особового складу відділення в а) БМП; б) БТР-60 (70) ПБ; в)БТР-80

Рис 7.2.2 Розміщення особового складу в кузові автомобіля:

г – на повздовжніх сидіннях; д – на поперечних сидіннях

Варіанти побудови похідного порядку для здійснення маршу механізованим відділенням, взводом у пішому порядку показано на рис. 7.2.3 а, б.

а) механізованого відділення:

б) механізованого взводу:

Рис. 7.2.3 а, б, в, г Побудова похідного порядку для здійснення маршу в пішому порядку мвід, мв, мр, мб

Рота ,батальйон, в залежності від обставин, може будувати похідний порядок для здійснення маршу в пішому порядку в колону взводів, рот.

Механізоване відділення здійснює марш в колоні взводу, а при діях, як дозорне відділення просувається самостійно в указанному йому напрямку.

Взвод здійснює марш в колоні роти. Похідний порядок взвод будує в колону машин, показано на рис. 7.2.4, а при діях у похідній охороні (головній, боковій, тильній заставі) взвод може здійснювати марш окремою колоною по указаному маршруту.

Рис.7.2.4. Побудова похідного порядку механізованого взводу

Механізована рота (батальон) будує похідний порядок в передбаченні вступу в бій.

Рота здійснює марш, як правило, у складі головних сил батальйону. Варіант побудови похідного порядку показано на рис.7.2.5, а діючи в похідній охороні марш здійснює окремою колоною, показано на рис. 7.2.6.

Рис. 7.2.5. Варіант побудови похідного порядку роти у складі головних сил батальйону

Рис.7.2.6. Побудова похідного порядку механізованої роти при діях в похідній охороні.

Механізований (танковий) батальйон здійснює марш однією колоною в складі бригади (полку) головних сил і може рухатися окремою колоною, самостійно по указаному маршруту діючи в авангарді або передовому загоні показано на рис. 7.2.7.

Рис.7.2.7. Варіант побудови похідного порядку мб для дій в передовому загоні (авангарді)

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]