Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Інформаційний менеджмент.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
20.04.2019
Размер:
273.92 Кб
Скачать

Тема 9. Інформаційні ресурси

  1. Дайте визначення поняттю “інформаційний ресурс”? Назвіть відомі Вам особливості інформаційних ресурсів.

  2. За якими ознаками можна провести класифікацію інформаційних ресурсів? Наведіть класифікацію.

  3. Назвіть відомі Вам категорії державних інформаційних ресурсів України. Сутність державної інформаційної політики в області інформаційних ресурсів, що затверджені у Національній програмі інформатизації.

  4. Які органи державної влади здійснюють контроль і координацію діяльності по формуванню, веденню і використанню державних інформаційних ресурсів?

  5. Назвіть відомі Вам проекти створення національної системи iнформацiйних ресурсiв, що передбачені Національною програмою iнформатизацiї.

Тема 10. Формування та управління інформаційними ресурсами підприємства

  1. Які умови повинна створити фірма, щоб адекватно реагувати на зміни зовнішнього середовища? Назвіть основні підходи до визначення ставлення фірми до інформації. Яке ставлення до інформації є найбільш адекватним сучасним ринковим відносинам і чому?

  2. Назвіть типи інформаційних потоків підприємства. Що відноситься до внутрішньої і зовнішньої інформації?

  3. Наведіть класифікацію інформації з точки зору її доступності.

  4. Перелічіть джерела стратегічної інформації. Охарактеризуйте їх.

  5. Назвіть канали надходження інформації. Охарактеризуйте їх.

  6. Яких рекомендацій повинен дотримуватись керівник фірми, щоб покращити свій бізнес за допомогою інформаційно-аналітичних розробок?

Тема 11. Розробка стратегії розвитку інформаційної інфраструктури

  1. Дайте визначення поняття “інформаційної інфраструктури”. Назвіть складові інформаційної інфраструктури.

  2. Назвіть загальні вимоги, що висуваються до інформаційної інфраструктури організації. Які ще вимоги, крім загальних, Ви пам’ятаєте?

  3. З якою метою проводиться планування інформаційної інфраструктури підприємства? Які стратегії планування інформаційної інфраструктури Ви знаєте. Дайте їм визначення.

  4. Які фактори впливають на вибір апаратно-технічних засобів. У чому полягають експлуатаційні вимоги, організаційно-технічні та функціональні вимоги до апаратно-технічних засобів.

  5. Які фактори, що впливають на вибір технологічної платформи комп'ютерної системи.

  6. Визначте коло задач, що в першу чергу підлягають автоматизації.

  7. Які стратегії вибору ПЗ Ви знаєте. У чому вони полягають, дайте їм визначення.

  8. Поясніть, що впливає на вибір фірми-постачальника технічних та програмних засобів.

Тема 12. Управління процесом створення/розвитку іс

  1. Перерахуйте відомі Вам сценарії створення інформаційних систем, що найчастіше зустрічаються. У чому їх сутність.

  2. Сутність функціонально-зорієнтованих та процесно-зорієнтованих систем систем управління підприємством, їх переваги та недоліки.

  3. Сутність поняття стратегії автоматизації підприємств. Які компоненти входять до її складу. Чому стратегію автоматизації доцільно формувати у відповідності зі стратегією бізнесу? У чому проявляється такий взаємозв‘язок?

  4. Які чинники, на Вашу думку, впливають на формування стратегічного плану автоматизації. Які обмеження слід враховувати при формуванні стратегії автоматизації?

  5. Перерахуйте основні етапи процесу впровадження ERP- систем на підприємстві. Чому на Вашу думку при впровадженні ERP-системи необхідно проводити реорганізацію діяльності підприємства?

  6. Типи моделей, що відомі Вам. Які з них доцільно застосовувати у процесі аналізу підприємства при створенні ERP- системи. З якою метою проводиться аналіз об‘єкта при впровадженні ERP-системи? За допомогою яких засобів доцільно проводити такий аналіз?

  7. У чому полягає сутність методики BSP проведення реорганізації діяльності підприємства при впровадженні інформаційної системи? Логічна послідовність дій при проведенні аналізу та реорганізації діяльності підприємства за методикою BSP.

  8. Чому, на Вашу думку, при проведенні реорганізації підприємства за методикою BSP є такими важливими організаційні етапи. Що це за етапи?

  9. У чому полягає сутність методики CPI/TQM проведення реорганізації діяльності підприємства при впровадженні інформаційної системи?

  10. Яку роль відіграє серія стандартів ISO-9000 у проведенні реорганізації діяльності підприємства? Які стандарти з цієї серії Вам відомі?

  11. Що Вам відомо про застосування методології BPR при проведенні аналізу та реорганізації діяльності підприємства? Взаємозв‘язок методології BPR з проблемами впровадження інформаційних технологій та створення інформаційних систем.

  12. Які підходи до створення ІС за замовленням Вам відомі, їх недоліки та переваги?

  13. Основні підходи (стратегії) до впровадження систем. Їх сутність.

  14. Чому, на Вашу думку, є такими важливими організаційні заходи щодо впровадження ІС? У чому вони полягають?

  15. Чому впровадженню ІС повинні передувати організаційні зміни та реорганізація бізнес-процесів на підприємстві? У чому вони полягають?

  16. Чому технічна інфраструктура є однією з ключових проблем у впровадженні ІС? Які дії доцільно здійснити, щоб її удосконалити?

  17. Якими заходами можна привернути на свою сторону співробітників – майбутніх користувачів ІС, що впроваджується? Чому це є дуже важливим для успіху проекту?

  18. Які помилки є найбільш типовими при впровадженні Інформаційної системи?

  19. Типова структура відділу розробки, впровадження та супроводу КІС. Функції основних його підрозділів.