Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МЕТ КУРС КОНТРОЛИНГ 2010.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
20.04.2019
Размер:
146.94 Кб
Скачать

6. Захист курсової роботи

Вчасно виконана зброшурована та у відповідності до графіку навчального проце­су курсова робота реєструється на кафедрі менеджменту організацій і передається на перевірку науковому керівникові. Термін перевірки своєчасно зданої роботи - десять днів.

Перевіривши курсову роботу і повертаючи роботу на кафедру, викладач пише рецензію і допускає (чи не допускає) роботу до захис­ту (про що робиться відповідний реєстраційний запис на титульній сторінці: "До захисту. Дата і підпис керівника" чи "Доопрацювання. Дата і підпис керівника". У рецензії керівник інформує студента з наступних питань: наскільки глибоко вивчено дану проблему і наявну літературу, чи правильно складено план роботи, чи відповідає її зміст обраній темі, наскільки правильно і глибоко розкрита сама тема, чи правильно оформлена робота, який ступінь самостійності і творчого підходу студента до висвітлення питань теми і т.п. Рецензія містить висновок: "робота в цілому відповідає вимогам і допускається до захисту за умови усунення зазначених недоліків" чи "робота за змістом та оформленням не відповідає вимогам і потребує доопрацю­вання".

Курсова робота, яка допущена рецензентом до захисту, захи­щається згідно з графіком навчального процесу. Захист курсової роботи передбачає ретельну поперед­ню підготовку до захисту, про що сказано в рецензії наукового керівника. Захист курсової роботи приймає комісія у складі не менше як із трьох викладачів, включаючи наукового керівника.

Тези доповіді студент готує заздалегідь, доповідь повинна бути змістовною і тривати 5-8 хвилин.

У доповіді необхідно:

• назвати тему курсової роботи, показати її актуальність та значущість;

• сформулювати основну мету і завдання дослідження;

• стисло розкрити зміст структури роботи;

• доповісти про результати роботи, зроблені висновки і внесені пропозиції.

Під час захисту члени комісії можуть задавати студентові запи­тання щодо змісту та результатів курсової роботи, процесу дослідження. Відповіді студента мають бути конкретними, аргументова­ними і короткими. У ході захисту необхідно показати глибоке розу­міння теми і її зв'язок з іншими темами відповідної дисципліни, уміння робити самостійні висновки й узагальнення. Особливу увагу звернути на висловлені науковим керівником зауваження. Під час захисту оцінюються: якість виконаної студентом курсової роботи, рівень знань і набутих навичок щодо висвітленої теми, вміння аналізувати практичну діяльність організацій, логічно і аргументовано викладати думки, відповідати на запитання, обґрунтовувати власну точку зору.

Результати захисту оцінюються за чотирьох баловою системою ("відмінно", "добре", "задовільно", "незадовільно"), фіксуються на титулі роботи, у відомості та у заліковій книжці студента.

Курсові роботи, здані з порушенням встановлених термінів або оцінені при захисті як незадовільні, відносяться до академічної заборгованості студента і питання про їх ліквідацію вирішуються у встановленому порядку.

  1. Список рекомендованої літератури

Літературні джерела до виконання курсових робіт слід добирати, користуючись програмами відповідних навчальних дисциплін. Список використаної літератури, який розміщують у кінці роботи в алфавітному порядку в такій послідовності:

а) закони України (у хронологічній послідовності);

б) укази Президента, постанови уряду (у хронологічній послі­довності);

в) директивні матеріали міністерств (у хронологічній послідов­ності);

г) монографії, брошури, підручники (абетковий порядок);

д) статті із журналів (абетковий порядок);

є) інструктивні, нормативні та інші матеріали, що використо­вуються підприємством (абетковий порядок).

ж) іншомовні джерела;

з) електронні джерела.

У літературних і наукових джерелах вказують прізвище, ініціали автора, повну назву книги, місце видання, видавництво, рік видання, загальна кількість сторінок. Для статей, що опубліковані в періодичній пресі, зазначають прізвище, ініціали автора, назву статті, назву журналу чи газети, рік видання, номер журналу чи дату виходу газети та сторінка, на якій розміщена дана стаття. (дод Д).

Відомості про включені до списку джерела слід подавати згідно з вимогами державного стандарту з обов'язковим наведенням назв праць.

У кінці курсової роботи після списку використаної літератури ставиться підпис студента і дата виконання.