Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МЕТ КУРС КОНТРОЛИНГ 2010.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
20.04.2019
Размер:
146.94 Кб
Скачать

БЕРДЯНСЬКИЙ УНІВЕРСИТЕТ МЕНЕДЖМЕНТУ І БІЗНЕСУ

КАФЕДРА МЕНЕДЖМЕНТУ ОРГАНІЗАЦІЙ

“Затверджую”

______________

Проректор

з навчальної роботи

професор Міхов Л.І.

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

і тематика курсових робіт з дисципліни "Контролінг"

для студентів спеціальності „Менеджмент організацій”

напряму підготовки 6.030601 „Менеджмент”

галузі знань 0306 „Менеджмент і адміністрування”

всіх форм навчання

Затверджена

на засіданні кафедри

Прот. № __

від _______________р.

Бердянськ – 2010

Методичні рекомендації і тематика курсових робіт з дисципліни "Контролінг" для студентів спеціальності „Менеджмент організацій” напряму підготовки 6.030601 „Менеджмент” галузі знань 0306 „Менеджмент і адміністрування” всіх форм навчання. / Укладачі Бажан І.І., Трикоз І.В. – Бердянськ, 2010 р.

Рецензенти: д.е.н., професор, завідувач відділом проблем праці та політики доходів населення Науково-дослідницького економічного інституту Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України І.К. Бондар;

д.е.н., доцент кафедри менеджменту організацій Бердянського університету менеджименту і бізнесу Ушенко Н.В.

1. Загальні положення

Курсова робота з дисципліни “Контролінг” є однією з профілюючих у системі підготовки студентів економічних спеціальностей. Курсова робота виконується студентами згідно з навчальними планами підготовки студентів напряму підготовки 6.030601 "Менеджмент" з циклу нормативних управлінських дис­циплін.

Основна мета виконання курсової роботи - глибоко і творчо вивчити одне з конкретних питань теорії і практики цієї дисципліни, оволодіти методами наукового дослідження, логічно побудувати авторську концепцію бачення сутності досліджуваних процесів. Виконання курсової роботи дозволяє систематизувати та поглибити одержані знання, творчо застосувати їх при вирішенні конкретних задач, розвинути навички самостійної ро­боти, сформувати первинні навички проведення наукових досліджень.

Приступаючи до виконання курсової роботи, студент має усві­домити основні вимоги, які висуваються до курсових робіт з управлінських дисциплін. Ці вимоги стосуються насамперед самостійності і своєчасності виконання, науково-теоретичного рівня проведеного дослідження, її змісту, форми викладу матеріалу й оформлення.

Виконана робота повинна відповідати таким вимогам:

• бути самостійним дослідженням;

• містити глибокий аналіз поставленої проблеми;

• містити самостійні розрахунки, виконані на ЕОМ;

• вносити пропозиції щодо вдосконалення діяльності;

• мати належне оформлення;

• бути виконаною і зданою на кафедру в термін, передбачений затвердженим графіком.

При виконанні курсової роботи студент має продемонструвати уміння переконливо обґрунтовувати й аргументувати розглянуті положення, викладати свої думки в логічній послідовності, робити чіткі висновки й узагальнення. Однією з найважливіших вимог є глибоке теоретичне висвітлення проблеми, тісний зв'язок розглянутих теоретичних питань з реальною дійсністю, з практикою діяльності конкретного суб'єкта господарювання.

Курсова робота з менеджменту виконується тільки на фактич­ному матеріалі, аналізі планових, звітних і статистичних даних реально діючої організації. Виконання роботи повинне ґрунтуватися на глибокому, деталь­ному вивченні навчальної та монографічної літератури по даній проблемі, періодичних видань, електронних інформаційних джерел тощо. Робота виконується українською мовою.

Курсова робота, яка не відповідає вимогам самостійності виконання, змісту та оформлення, написана без дотримання затверд­женого плану і не містить матеріалів конкретного дослідження проблеми у реальній організації, до захисту не допускається та повертається студенту на доопрацювання.

2. Вибір теми та об’єкта дослідження

Тематика курсових робіт розробляється кафедрою менеджменту організацій згідно до затвердженої програми дисципліни “Контролінг”.

Тема курсової роботи обирається студентом самостійно, відпо­відно до рекомендованої тематики. Тема, обрана для курсової роботи, є напрямом подальшого наукового дослідження дипломної (магіс­терської) роботи.

Студент за узгодженням з науковим керівником може запропо­нувати свою тему з інших проблем менеджменту при належному обґрунтуванні доцільності її дослідження. Робота може бути написана на матеріалах підприємства або організації будь-якої форми власності, яка є юридичною особою і має самостійну звітність та відповідати можливості проведення повноцінного дослідження обраної проблеми. Після цього оформляється завдання, (дод. Б), у якому зазначаються реквізити автора, фіксуються тема і план, а також термін подання готової роботи на кафедру та підписується науковим керівником і студентом. Обрані студентами та узгоджені з науковими керівниками теми курсових робіт затверджуються на засіданні кафедри. Курсова робота з теми, яка не відповідає затвердженій тематиці, до реєстрації не приймається.