Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лекція 8-9 vidkr.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
17.04.2019
Размер:
80.38 Кб
Скачать

1. Технічні засоби управлінського зв'язку

До засобів управлінського зв'язку належать: телефонний зв'язок, телефони, модеми, системи супутникового зв'язку.

1.1. Системи мобільного зв'язку

При виборі системи мобільного зв'язку слід ураховувати такі фактори:

1) територіальний (мобільні радіосистеми (крім супутникової) мають обмеження);

2) коло потенційних співрозмовників (якщо велика частина переговорів відбувається в рамках вузького кола абонентів, краще обладнати їх системою зв'язку з обмеженими можливостями виходу на зовнішні телефонні лінії;

3) передбачувані голосові розмови. Для кожного тарифного пакета існує сфера найвигіднішої тривалості розмов.

4) необхідність конфіденційності зв'язку (абсолютної конфіденційності жодна мобільна система не забезпечує);

5) потреба в додаткових видах обслуговування (головна поштова скринька, можливість переадресування дзвінків, конференц-зв'язок).

Радіподовжувачі дають змогу використовувати домашню або офісну стаціонарну телефонну лінію в мобільному варіанті. Радіотелефони мають радіус 0,5-1 км або й більше. Радіоподовжувач передбачає наявність стаціонарного телефону, що дозволяє використовувати один тюнер в офісі (вдома) і на виїзді.

Транкінговий зв'язок − це кооперативний зв'язок, призначений для роботи в рамках однієї групи. Транкінговий телефон працює в режимі почергового спілкування, передбачає можливість одночасного спілкування абонентів між собою. За допомогою транкінгу можна передавати цифрову інформацію, включаючи шифрування повідомлень. Значною перевагою транкінгу перед стільниковим зв'язком, окрім дешевизни, є те, що він вирішує проблему не тільки зовнішніх контактів, а й дає змогу практично будь-якій організації мати свою внутрішню мережу абонентів. Є також змога мати пріоритетних абонентів − яким зв'язок надається у першу чергу.

Стільниковий зв'язок − найдорожчий і зручний зв'язок, який забезпечує весь спектр послуг звичайного телефону й "мандрує" з користувачем практично по всій території України.

Супутниковий зв'язок. Супутникові системи − поки що елітарний від зв'язку: зв'язок із наземними мережами відбувається через супутник і одну з наземних станцій космічного зв'язку.

Пейджерний зв'язок − найпростіший і найдешевший, призначений для передачі повідомлень. Повідомлення можна отримати в радіусі до 60 км від базової станції.

Модемний зв'язок. Слово "модем" походить від скорочення двох термінів модулятор/демодулятор. Модем формує листок.

2. Технічні засоби управління

Комплекс офісного обладнання повинен бути не тільки технічно сучасним, а й оптимальним за складом, чітко орієнтованим на вирішення різноманітних завдань і підкріпленим потужною сервісною підтримкою.

Усі комп'ютери можна поділити на дві великі групи:

а) універсальні;

б) спеціалізовані.

Універсальні відрізняються швидкодією, розміром пам'яті, можливостями до комплексоутворення в системи. Спеціалізовані комп'ютери призначені для вирішення завдань певного напряму, наприклад: управління рухомими об'єктами, моніторинг природного середовища за допомогою космічних апаратів, робототехніка різного призначення і т.д.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]