Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лекція 8-9 vidkr.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
17.04.2019
Размер:
80.38 Кб
Скачать

Недоліки комплексів:

1) Система файлів Word 2000/2002 відрізняється від формату файлів Word 7.0, що входять до складу пакета Microsoft Office 95. Старий формат файлів підтримується, але при переході на комп'ютер зі старою версією Word 7.0 виникнуть труднощі з відкриттям документів у новому форматі. Для цього необхідно конвертувати файли в старий формат.

2) Працюючи з Word, слід пам'ятати, що після виділення будь-якого об'єкта не рекомендується вводити будь-що з клавіатури, інакше цей фрагмент може бути замінений введенням (щоправда наслідки неправильної дії можна відмінити).

Microsoft Word дозволяє додавати в текстовий документ:

− таблиці;

− малюнки (створюються за допомогою вмонтованого графічного редактора або імпортуються з інших файлів різних форматів);

− аудіо- і відеозаписи;

− презентації;

− листи і діаграми Excel;

− гіперпосилання.

Є можливість настроювання і застосування деяких сервісних операцій: автозаміни фрагментів тексту, перевірки правопису (орфографії і граматики), захисту документів та ін.

1.2. Електронні таблиці Microsoft Excel 2000/2002

Microsoft Excel − це програма електронних таблиць та ділової графіки. Вона призначена для полегшення процесу сприйняття й аналізу даних.

Основний тип документа − книга Excel, що складається з робочих аркушів, які є таблицями, комірки яких об'єднані в рядки і стовпці. У кожній комірці може знаходитись інформація одного з таких видів:

− текст;

− число (у певному форматі (грошовому, дата, час, відсотковому, дробовому));

− формула.

Найважливішим елементом у вікні є рядок редагування, або рядок формул.

Для полегшення сприйняття великих масивів числових даних у документах використовуються діаграми. У побудові діаграм бере участь "Майстер діаграм". У Microsoft Excel також умонтовано засоби для роботи з банками даних: сортування, вибірки з банку даних тощо. Виконуються і деякі сервісні операції − автоматична перевірка орфографії, захист документа від несанкціонованої зміни.

1.3. Створення презентацій документів

Додаток Microsoft PowerPoint використовується для створення презентацій. Як і Word та Excel, він підтримує багатодокументний інтерфейс. Програма підтримує такі типи файлів, як презентації (*.ppt) і демонстрації (*.pps) PowerPoint, метафайли Window (*wmf), файли деяких графічних форматів PNG, JPEG, GIF (*png, *jpg, *gif).

Microsoft PowerPoint дозволяє створювати екранні презентації, слайди, роздруківки, видачі (друкарські варіанти презентацій, що містять слайди) документів Web.

Презентація будується з набору слайдів. PowerPoint дає змогу створювати слайди, які містять текст (звичайний і багатоколонний, таблиці, списки) і мультимедіа (рисунки, діаграми, аудіо- і відеозаписи), а також анімаційні ефекти. Важливим є те, що в PowerPoint немає фіксованих полів, як у текстових редакторах. Під час редагування тексту можна застосовувати практично ті ж операції, що й у редакторі Word. Тут можливе також виконання і деяких сервісних операцій − перевірка орфографії, автозаміна і т.д.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]