Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
моя робота соцопрос (Автосохраненный).doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
14.04.2019
Размер:
218.62 Кб
Скачать

28

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України

Сумський державний педагогічний університет ім. А.С. Макаренка

Соціологічне дослідження На тему: « Мода і соціологія »

Виконали:

студентки 633(1) групи

Хахалева Ю.В.

Войнича І.І.

Суми 2011

ЗМІСТ

РОЗДІЛ 1. МЕТОДОЛОГІЧНА ЧАСТИНА……………………………3

1.1.Формування та обґрунтування проблеми…………………...3

1.2. Розробка мети та завдань дослідження……………………..4

1.3.Визначення об’єкту та предмету дослідження………………4

1.4. Інтерпритація основних понять дослідження………………5

1.5. Формування робочих гіпотез дослідження………………..13

РОЗДІЛ 2. МЕТОДИЧНА ЧАСТИНА……………………………….....14

2.1. Визначення досліджуваної сукупності, розробка вибірки дослідження………………………………………………………..15

2.2. Розробка стратегічного та робочого планів дослідження….15

2.3. Опис методів збирання первинної соціологічної інформації..15

2.4. Аналіз результатів дослідження……………………………….28

Висновки та пропозиції…………………………… ………………29

РОЗДІЛ 1. Методологічна частина

Актуальність

Особливо актуальною в наш час є проблема моди. Ми живемо в XXI столітті, коли все більшу роль в нашому житті починає відігравати саме одяг. Одяг - здобуток культури. Одяг не тільки прикриває тіло і виконує захисну функцію, а також є показником культури й виконує естетичну та комунікаційну функцію. Одяг вказує на рід (чоловічий/жіночий), рід занять, професію, положення в суспільстві і соціальний статус, належність до певної групи, вік людини, певну подію в житті. Саме одяг став тим основним об'єктом, за допомогою якого людина змогла висловлювати свої художні пристрасті, уподобання. Молоді люди бажають гарно та модно вдягатися, що змушує в певній мірі чимось жертвувати заради краси і дуже важливим в цьому питанні є почуття міри, здатність залишитися самим собою у цій гонитві за модою.

Формування та обґрунтування проблеми

Мода присутня в різних сферах людської діяльності та культури, перш за все в оформленні зовнішнього вигляду людини ( одяг, зачіска, косметика і таке інше) та безпосередньо в середовищі його існування. Мода впливає на поведінку індивіда, на формування структури потреб і системи цінностей людини.

Будь-яка представниця прекрасної статі мріє викликати захоплення в оточуючих – і це сповна нормальне явище. Однак у питанні мода « не слід перегинати полицю ». Прагнення до ідеалів краси може бути смертельним.

Наслідуючи своїх кумирів та бажаючи відповідати загальносуспільним ідеалам, дівчата, не замислюючись про можливі наслідки стають жертвами анорексії. Анорексія (від грецького ανορεξία = без апетиту) — захворювання, що характеризується критичним зниженням маси тіла, часто небезпечним для життя, втратою апетиту. Тому завжди треба реалістично, з розумінням та адекватною оцінкою ставитися до пошуку ідеалу, бути самим собою, і намагатися зробити так, щоб ваш одяг співпадав з вашим внутрішнім образом, вашим « Я », не викликаючи жодних протиріч, адже як говорять на Сході «Одяг – це продовження тіла. »