Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
моя робота соцопрос (Автосохраненный).doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
14.04.2019
Размер:
218.62 Кб
Скачать

Результати дослідження

На початку дослідження, ми формулювали ряд гіпотез, подивимося чи стали вони достовірними, їх треба підтвердити чи спростувати.

1. Ми припускали, що більшість молоді вважає модою саме те, що носять в даний момент. Наша гіпотеза підтвердилася частково, оскільки однакова кількість опитуваних 36% відповіли, що мода – це те, що носять в даний момент часу і 36% відповіли,що мода – це форма самовираження людини.

Ці дані стосуються дівчат, щодо хлопців, ситуація інша: 42% вважають, що мода – це форма самовираження людини і 28% відповіли, що це те, що носять в даний момент.

2. Наступною нашою гіпотезою було те, що модою більше цікавляться дівчата, ніж хлопці, і більшість дівчат намагаються виглядати красиво, модно одягатися, але не ставлять собі за мету надмірно слідувати моді. Підтвердження гіпотези спостерігаємо з запитання 2, яке звучить: Вы смотрите показы мод, следите за модой ? Серед хлопців 41% відповіли « нет, мне это не интересно ».Щодо дівчат найбільша кількість опитуваних 74% відповіли «Показы не смотрю, но за модой слежу».

3. Гіпотеза, яка говорить про те, що для хлопців основним критерієм одягу є зручність та комфорт, підтверджується питанням № 5 « Вы сами как одеваетесь? ». Найбільша кількість опитуваних 33 % відповіли « для меня главное, чтобы было удобно ».

4. Остання наша гіпотеза про те, що ставлення молоді до моди займає нейтральне положення, оскільки має свої переваги та недоліки. Гіпотеза підтвердилася і серед дівчат і серед хлопців: 53 % хлопців і 53 % дівчат ставляться до моди нейтрально, тобто вважаючи, що мода має як переваги, так і недоліки, важко визначити, чого в ній більше.

Висновок

Мода змінюється, оновлюється, і кожний із нас повинен знайти в ній головне. Мистецтво одягатись полягає в умінні комбінувати між собою предмети одягу, застосовуючи те, що личить. Деякі модниці, намагаючись бути індивідуальними, точно копіюють відомі моделі. Необхідно зрозуміти, що еталону в моді не може бути, інакше людина втратить свою індивідуальність.

Мода полягає не в підкоренні певному зразку, а у виборі свого власного стилю, у визначенні того, що тобі личить. Відомий модельєр Зайцев вважає, що мода полягає у постійному конфлікті нового зі старим. На запитання, яке було поставлено у соціологічному дослідженні:

Согласны ли вы с высказыванием О. Уайльда «Мода - это форма безобразия, настолько невыносимого, что мы вынуждены изменять ее каждые полгода »,

Думки розділилися – 55 % відповіли « ні », а 45% погодилися з висловом.

А суперечки, спричинені нею, свідчать про небайдуже ставлення людини до моди. У нас є переконання у тому, що краще відстати від моди ніж іти поперед неї. Ми думаємо, що людині, яка не має власного смаку, загрожує перетворення на жертву моди. Наш одяг повинен бути універсальним, щоб ми могли впевнено почувати себе за будь-яких обставин.

На наш погляд модна дівчина – це дівчина, яка може одягтися так, щоб помічали її в красивому одязі, а не одяг на ній. Модна дівчина вміє вишукано підкреслити свої достоїнства, бути цікавою, справжньою і в той же час загадковою, вести здоровий спосіб життя і бути життєрадісною. І така дівчина буде модною завжди!