Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
METOD_org_upr_prom_pidpr.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
14.04.2019
Размер:
512.51 Кб
Скачать

Контроль знань студентів у формі іспиту

Екзаменаційні завдання іспиту складаються на основі затвердженої програми курсу “Організація управління промисловим підприємством”. Структурно екзаменаційний білет складається з 6 завдань, які включають:

  1. одне теоретичне запитання за програмою курсу;

  2. чотири тестових завдання, до складу кожного з яких входить десять запитань різних типів;

  3. одну розрахункову задачу.

Оцінювання знань студентів на іспиті здійснюється за 60-бальною системою. Кожне завдання екзаменаційного білету оцінюється окремо за наступною шкалою: 0, 6, 8, 10 балів.

Для оцінювання рівня відповідей студентів на теоретичні запитання використовуються такі критерії:

  • відмінному рівню (10 балів) відповідає виявлення всебічного системного і глибокого знання програмного матеріалу; засвоєння основної і додаткової літератури; чітке володіння понятійним апаратом, методами, методиками та інструментами, передбаченими програмою дисципліни; вміння використовувати їх для вирішення як типових, так і нетипових практичних ситуацій; виявлення творчих здібностей в розумінні, викладі і використанні навчально-програмного матеріалу;

  • здоброму рівню (8 балів) відповідає виявлення знань основного програмного матеріалу; засвоєння інформації в основному з лекційного курсу; володіння необхідними методами, методиками та інструментами, передбаченими програмою; вміння використовувати їх для вирішення типових ситуацій;

  • задовільному рівню (6 балів) відповідає виявленння знань основногопрограмногоматеріалу; засвоєнння матеріалу в основному з лекційного курсу, допускаючи при вирішенні типових ситуацій окремі незначні помилки;

  • незадовільному рівню (0 балів) відповідає виявлення значних прогалин в знаннях основного програмного матеріалу; володіння окремими поняттями, методиками та інструментами, допускаючи при їх використанні принципові помилки.

Для оцінювання рівня відповідей студентів на тестові завдання використовуються такі критерії:

  • відмінний рівень (10 балів) – від 9 до 10 правильних відповідей;

  • добрий рівень (8 балів) - від 7 до 8 правильних відповідей

  • задовільний рівень (6 балів) – від 5 до 6 правильних відповідей;

  • незадовільний рівень (0 балів) – від 0 до 4 правильних відповідей.

Письмове розв'язання розрахунково-аналітичної задачі, що дозволяє перевірити сформованість відповідних умінь та навичок, оцінюється на “відмінно” (10 балів), «добре» (8 балів), “задовільно” (6 балів) та “незадовільно” (0 балів) залежно від:

а) точності вирішення задачі;

б) повноти вирішення задачі;

в) використання необхідних формул

г) ступеня обґрунтованості відповіді за результатами розрахунків.

В разі, якщо відповіді студента на іспиті оцінені менше ніж в 30 балів, то він отримує загальну оцінку з іспиту – 0 балів.

Загальне підсумкове оцінювання рівня знань студентів

Загальна оцінка рівня знань студентів за дисципліною "Організація управління промисловим підприємством" визначається як сума балів, одержаних студентами за результатами поточного контролю і за результатами іспиту.

До екзаменаційної відомості вносяться результати поточного контролю і підсумкового контролю, а також їх сумарна оцінка за 100-бальною системою. Після цього здійснюється переведення сумарної оцінки у 5-бальну систему за критеріями:

  • оцінка “не задовільно” – 0-59 балів;

  • оцінка “задовільно” – 60-69 балів;

  • оцінка “добре” – 70-89 балів;

  • оцінка “відмінно” – 90-100 балів.

Якщо на іспиті студент отримує менше 30 балів то загальна підсумкова оцінка включає лише результати поточного контролю і відповідно заноситься у підсумок.

Оцінка за 5-бальною шкалою оцінювання виставляється в екзаменаційні відомості поряд із загальною підсумковою оцінкою в 100-бальній шкалі. Також проставляється і оцінка за системою ECTS (див. табл.1).

Таблиця 1

Підсумкова шкала оцінювання знань студентів

Оцінка за системою ECTS

Оцінка за бальною шкалою. Що використовується в КНЕУ

Оцінка за національною шкалою

1

2

3

A

90-100

5 (відмінно)

B

80-89

4 (добре)

C

70-79

D

66-69

3(задовільно)

E

60-65

FX

21-59

2 (незадовільно) з можливістю повторного складання

F

0-20

2 (незадовільно) з обов’язковим повторним вивченням дисципліни

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]