Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
METOD_org_upr_prom_pidpr.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
14.04.2019
Размер:
512.51 Кб
Скачать

Тема 4. Інформаційне забезпечення організації управління промисловим підприємством.

Інформаційно-кібернетичний підхід до процесів управління. Сучасна інформаційна система організації.Власне та зовнішнє інформаційне поле підприємства. Принципи формування системи інформаційного забезпечення. Функціональна структура інформаційної системи підприємства. Розвиток інформаційних мереж та формування нових принципів управління.

Корпоративна інформаційна система. Місце та роль апарата управління в системі інформаційного забезпечення організації управління.

Організація документообігу на підприємстві. Класифікація та характеристика основних груп документів. Основні складові процесу управління документацією.

Тема 5. Принципи та методи розробки організаційних рішень та оцінка їх ефективності.

Цільова орієнтація системи управління підприємством. Формування та структуризація цілей промислового підприємства. Основні правила декомпозиції цілей. Методичні підходи до проектування схеми розподілу відповідальності в системі промислового підприємства.

Основні системи організації управління. Параметри, які забезпечують цільову орієнтацію керівника та умови його ефективної діяльності. Права та відповідальність посадових осіб. Делегування повноважень як ключовий елемент ефективного здійснення управлінських процесів.

Типові організаційні рішення та їх застосування в системі управління промисловим підприємством. Характеристика підходів до розробки та відбору організаційних рішень. Якість управлінських рішень.Умови прийняття управлінських рішень. Організаційні фактори, що впливають на вибір рішення.

Тема 6. Організація управління інноваційною, маркетинговою, виробничою та збутовою діяльністю промислового підприємства.

Цілі та задачі управління інноваційною діяльністю на промисловому підприємстві. Типові підходи до побудови системи управління інноваційною діяльністю на промислових підприємствах.

Цілі та задачі управління маркетиноговою діяльністю. Маркетингові служби на промисловому підприємстві (основні функції, структура та зв’язки з елементами системи управління).

Цілі та задачі управління виробництвом. Функції управління виробництвом. Структура та взаємозв’язок елементів системи управління виробничою діяльністю.

Принципи побудови збутової служби промислового підприємства. Фактори, що впливають на структуру управління збутовою діяльністю на промисловому підприємстві.

Тема 7. Організація управління персоналом, обліку та фінансовою діяльністю підприємства.

Система управління персоналом на промисловому підприємстві, її функції, цілі та задачі.Сутнісна характеристика сучасних підходів до побудови системи управління персоналом на промислових підприємствах.

Система бухгалтерського обліку та внутрішнього контролю підприємства. Інформаційне забезпечення контрольної діяльності. Цілі та задачі внутрішнього контролю та їх взаємозв’язок з ефективністю функціонування підприємства. Організація системи внутрішнього контролю та фактори, які її визначають. Поняття контроллінгу системи управління. Бюджетний контроль.

Цілі, функції та задачі управління фінансовою діяльністю. Система управління фінансами та фактори, що визначають її конфігурацію.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]