Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
KT_shpori_ekzamen.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
25.12.2018
Размер:
344.06 Кб
Скачать

41. Створенніі таблиць в режимах в Режим таблиць», вМастер таблиць л. Редагування шшбниць бази даних. Введення даних до таблиць. Створення схеми даних у бая.

Для зміни структури таблиці на вкладниці Таблиці її погрібно виділити та натиснути кнопку Конструктор. Д ія зміни імені поля, типу або опису треба натиснути всередині поля та внести потрібні зміни Щоб вилучити поле, спочатку- його виділяють, а потім виконують команду Правка - У долить строки або натискають клавішу Реї. Дія вставки нового поля між двома існуючими виділяють те поле, перед яким мас з'явитися нове поле, далі виконують команду Вставка - Строки або натискають жляжішуІпзеП Дві або більше таблиць, які мають поля з однотипними даними, між якими встановлено зв'язок, називають реляційними. Релящйш зв'язки дозволяють звезти до мінімуму дублювання даних у різних таблицях. Для реляційного зв'язку використовують дві таблиці:

-основна таблиця. Поле таблиці, за яким буде встановлено зв'язок (зовнішній ключ), повинне містити значення, що не повторюються (тобто воно повинне бути унікальним). У конструкторі таблиці таке поле оголошують ключовим.

-підпорядкована таблиця. Поле таблиці, за яким буде встановлено зв'язок (внутрішній ключ), повинне мати тип та розмір співпадаючий із типом та розміром ключового поля основної таблиці. Поле підпорядкованої таблиці може бути не ключовим. Встановити зв'язки між таблицями та переглянути схему даних можна: 1) за допомогою кнопки на панелі інструментів, 2) командою меню Сервіс - Схема даних. Після додавання таблиць у вікні Схема даних між ними необхідно встановити зв'язок Після пророблених діб на екрані з'явиться вікно Схема данньи. Під час побудови схеми даних Ассе55 автоматично визначає за вибраним полем тип зв'язку між таблицями. Якіцо поля дія зв'язку основної та підпорядкованої таблиць є унікальними ключами, то встановлюється зв'язок один-до-одного. Якщо ж поле зв'язку в основній таблиці є унікальним ключем, а в підпорядкованій - не ключовим, то встановлюється зв'язок один-до-багатьох. Зв'язок один- до-одного означає, що кожний запис із основної таблиці пов'язаний із єдиним записом із підпорядкованої і навпаки. Зв'язок один-до-багатьох означає, що кожний запис із основної таблиці пов'язаний з одним або декількома записами із підпорядкованої таблиці, але кожний запис із підпорядкованої таблиці пов'язаний з єдиним записом із головної таблиці. Існує ще один тип зв'язку - багато-до-багатьох. Він означає, що кожний запис із основної таблиці пов'язаний з декількома записами з підпорядкованої таблиці, а кожний запис із підпорядкованої таблиці пов'язаний з декількома записами з основної таблиці. Вилучення зв'язку відбувається виділенням лінії зв'язку за допомогою миші та натисненням клавіші ПЕІ або меню Правка - У долить. Після створення таблиць до них можна вводити дані. Дані в таблицю вводять з клавіатури або через буфер обміну. Часто поля таблиці необхідно заповнювати із заздалегідь визначеного списку значень. Такі списки можуть бути фіксованими та формуватися на основі існуючих таблиць. Заповнення полів, для яких сформовані списки введення, виконується шляхом обирання значень з рядків списку у режимі Таблиця.

Якщо зв'язки між таблицями встановлено, то спочатку даними заповнюються основні таблиці, а тільки потім - підпорядковані. Зовні таблиця подібна до електронної. Ширину стовпців і висоту рядків змінюють методом перетягування розмежувальних ліній. Порядок розміщення полів на екрані можна змінити методом перетягування виділеного поля за заголовок. Щоб деякі стовпці не зміщувались під час перегляду широкої таблиці, їх фіксують командою Формат - Закрепить столбцьі. вивільняють командою Формат - Освободить все столбцьі Сховати або показати стовпці можна командою Формат - Скрьіть столбцьі /Отобразить столбцьі

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]