Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Екзамен.docx
Скачиваний:
6
Добавлен:
22.12.2018
Размер:
105.5 Кб
Скачать

Населення світу.

1.Расовий склад населення Євразії.

Населення різниться за расовим і національним складом. Основну частину населення Європи складають народи європеоїдної раси. Народи монголоїдної раси населяють Центральну й Східну Азію. На півдні Азії живуть представники особливої гілки екваторіальної раси (деякі народи Шрі-Ланки, півдня Індостану, Малайського архіпелагу.

Мови деяких народів Євразії мають в своїй основі багато спільного й складають кілька мовних груп.

До слов’янської групи народів належать південні (серби, хорвати, словенці, болгари), західні (чехи, словаки, поляки) й східні (українці, білоруси, росіяни).

Народи германської групи займають Північну й частину Західної Європи: німці, англійці, датчани, голландці, норвежці та інші.

Романську групу народів складають італійці, французи, іспанці, португальці, румуни й молдавани. Романські мови виникли на основі латинської, якою розмовляли в Древньому Римі.

В азіатській частині материка найчисленніші групи індійських і китайсько-тибетських народів. В Південній Азії на індійських мовах говорить близько 600 млн. осіб. До китайсько-тибетських народів належать китайці, тибетці, в’єтнамці, лао та багато інших народів Південно-Східної Азії.

На Зондських островах живуть народи індонезійської групи

В Західній Азії живуть перси, афганці й таджики – народи іранської мовної групи.

Особливу групу становлять японці – великий по чисельності зі своєрідною мовою народ.

Таким чином в розміщенні населення в Євразії спостерігаються певні закономірності.

2.Міграційні потоки сша.

Найбільш відомий і великий міграційний потік останніх століть пов'язаний із заселенням країнами Європи Американського континенту. Головною країною мігрантів стали США. Інші колонізатори вибрали Південно-Африканський Союз, Нову Зеландію та Австралію. Багато переселенці знайшли свій дім у Канаді, Аргентині і Бразилії. Усього починаючи з XIX століття до 1914р, Європу покинули 50 млн осіб, і 1 / 3 від цього числа мігрувало в зворотному напрямку.

Початковий національний склад переселенців визначив образ зайнятих ними держав: так США і Канада - англомовні держави, Аргентина, Мексика та ін - іспаномовні. Міграційні потоки в США на перших порах складали в основному англійці й ірландці, пізніше до них приєдналася вихідці з Німеччини та країн Північної Європи, а далі - зі Східної Європи (так, в Канаді до сих пір помітну частину населення становлять нащадки українців).

Питання,що знаю,пропускав.

Природні ресурси світу.

1.Країни,що володіють значними запасами марганцевих руд – Україна,Грузія,ПАР,Казахстан,Австралія.

2. Країни,що володіють значними запасами алюмінієвих руд – Франція,Індія,Казахстан,ПАР,Угорщина.

3. Країни,що володіють значними запасами мідних руд - Чилі,Росія,США,Польща,Болгарія,Китай,Казахстан.

4. Рудні пояси Землі - "олов'яний рудний пояс": Росія - Монголія - КНР - В'єтнам - Таїланд - Малайзія - Індонезія – Австралія, Великий Срібний пояс Америки, що протягується з Мексики до Перу і Болівії, Яно - Індігирський - Колімський пояс.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]