Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Розділ І-III.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
20.12.2018
Размер:
949.76 Кб
Скачать

Витрати на основні засоби у 2002 році (млд. €)

Fiat Auto Worldwide

Purchasing

GME & Latin American –

Worldwide Purchasing

Європа

13

14

Латинська Америка

3

3

Разом 33

16

17

Прийняття єдиної організаційної структури і загальної стратегії покупки виглядає досить простою для двох партнерів, і то як вони розробили підхід до загальної логістики який має таку ж філософію. Крім того, загальне число постачальників зарахованих з самого початку двома промисловими группами, займає 70% частки загальних постачальників. Ясно, що ця частка буде рости, відповідно частці обсягу продажів, що здійснюється двома партнерами.

GM-Fiat Worldwide Purchasing BV управляють купівельною стратегією дві групи; Fiat Auto присвоєно всю закупівельну діяльність, в той час як GM присвоєно закупівельної діяльності по відношенню до Латинської Америки і Європи, щоб мати максимальну ступінь ринку спільно з Fiat Auto. У цих районах новоствореній компанії було надано ексклюзивне право покупки.

Worldwide Purchasing BV є компанія, в якій працює близько 2.200 чоловік, з яких 1400 прийшов з GM (GMC, Opel, Vauxhall, Saab) і 800 від Fiat Auto.

До угоди, структура Fiat Auto була глобальною організацією з менеджерами в усьому світі та штаб-квартирою в Італії.

Спільне підприємство Powertrain

Діяльності, пов'язаної з дизайном і виробництвом силових агрегатів були передані для Fiat-GM Powertrain BV, де компанія в рівній мірі контролюється GM і Fiat Auto. Головний офіс компанії знаходиться в Туріні (дзеркальна ситуація від GM-Fiat Worldwide Purchasing BV, де голова компанії від Fiat, Нунцій Пульвіренті, і генеральний директор від GM, Даніель Ханкок) з великою кількістю центрів у Європі, і з зайнятості 25500 осіб (табл. 2.8.).

Таблиця 2.8.

Розподіл співробітників (тис.Осіб)

Італія

9,500

Німеччина

4,500

Бразилія

4,000

Австрія

2,000

Швеція

1,500

Великобританія

1,000

Угорщина

1,000

Туреччина

1,000

Польща

1,000

Всього

25,500 (з яких Fiat Auto 14,000, GM 11,500)

Ця компанія має важливе завдання, так як кожен визнає, що, разом з дизайном кузова, представляються відмітні чинником особистості та відповідно цінності бренду.

Компанія також має на меті позиціонування себе в якості постачальника для інших автовиробників, як осіб, що належать до союзників General Motors (таких як Suzuki), а також компаній повністю незалежні від Fiat і GM.

Стратегічна мета спрямована на досягнення конкурентних переваг задопомогою управління витратами, якості, продуктивності та інновації продуктів. Промисловий план був націлений на вдосконалення розробки бензинових і дизельних двигунів та їх застосування, що призводить до збільшення конкурентоспроможності за цінами та якістю і з урахуванням, різних марок і різних потреб клієнтів.

Стратегія нової компанії спрямована на досягнення поліпшень в наступних областях:

• диференціація продукту;

• скорочення витрат на розробку;

• оптимізація виробничих потужностей;

• скорочення часу виходу на ринок.

Основною метою компанії є безперервне поліпшення конкурентоспроможності двигунів введення у застосування та скорочення їх загальної вартості. Ці переваги будуть передані і альянсу.

Таким чином, Fiat-GM Powertrain BV та альянс в автомобільній промисловості є не тільки засобом для скорочення частки фінансових ризиків, а також пристройом для збільшення бази знань розрахованих на більш широке коло організаційних можливостей.

Міжнародної стратегії вимагають значних інвестицій, що означає фінансовий ризик, тому якщо цей ризик великий, виключне право власності на активи стають менш ефективними.

GM і Fiat сформували стратегічний промисловий альянс, створення важливого партнерства для двох компаній із найбільших у світі автомобільних ринків: Європи і Латинської Америки.

Спостерігачі вважають, що цей альянс дає можливості для створення додаткової цінності для обох компаній Fiat і GM, за допомогою значної взаємодії в таких областях, як вартість частини скорочення, оптимізація діяльності по трансмісії модулів, ефективність у фінансових операціях служби, обмін автомобільних технологій, загальних платформ і архітектур.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]