Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод.нап.курс.ра. ФО 2011.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
19.12.2018
Размер:
38.81 Кб
Скачать

4.Написання та оформлення курсової роботи.

Результати проведенного долідження студент викладає, додержуючись наступних вимог:

-змістовність і конкретність викладення;

-системність і послідовність;

-виділення в тексті окремих абзаців, тому що занадто великі фрагменти не сприяють розумінню викладеного матеріалу;

-завершеність викладення кожної думки;

-виключення тавтології;

-належне оформлення курсової роботи.

Написання курсової роботи проводиться на підставі досконалого вивчення літературного матеріалу. Кожний розділ роботи повинен мати окрему назву.

У параграфах, відповідно їх найменуванню, розкривається зміст поставленого питання, значення та завдання обліку у сучасних умовах господарювання, показується діюча практика бухгалтерського обліку, подається критичний погляд на ті або інші питання обліку. Викладання матеріалу повинно бути послідовним та логічним.

Робота виконується українською мовою на стандартних аркушах білого паперу формату А4 (210*297) мм з полями: зліва – 30 мм, зверху і знизу – 20 мм, справа – 10 мм. Рекомендований обсяг курсової роботи – 40-50 сторінок рукописного тексту, чи 30-35 друкованого. Друкований текст подається через 1,5 інтервали.

Нумерація сторінок – послідовна. Номер сторінки розташовують у правому верхньому кутку сторінки. Титульна сторінка входить у загальну нумерацію, але номер на ній не ставиться.

Посилання на використану літературу у тексту наводяться у квадратних дужках із зазначенням номера джерела у відповідності до списку використаної літератури.

В тексту курсової роботи не допускається:

  • скорочення слів, крім встановлених правилами орфографії;

  • використовувати знаки буз цифр.

Курсову роботу необхідно чітко поділяти на окремі, логічно пов’язані частини. Розділі повинні мати послідовні номери, позначені арабськими цифрами. Підрозділи нумеруються в межах кожного розділу , кожний розділ повинен починатися з нової сторінки.

Робота виконується на одному боці аркушів стандартного розміру, які повинні бути зшитими.

Робота повинна мати тверду обкладинку і має бути надійно скріплена.

Таблиці повинні мати назву та нумерацію, які розташовуються над таблицею. Окремі матеріали в курсовій роботі можуть оформлятися у вигляді додатків. Додатки нумерують і розміщують у кінці курсової роботи. Перед додатками наводиться список використаної літератури. Літературні джерела слід розміщувати у такій послідовності:

  1. Закони України;

  2. Постанови Верховної Ради України;

  3. Укази Президента України;

  4. Постанови Кабінету Міністрів України;

  5. міжнародні регламентуючі документи;

  6. нормативні документи (інструкції, положення та інші) з інформацією коли і ким затверджені й де опубліковані;

  7. книги, статті та інші видання (в алфавітному порядку).

Курсова робота повинна бути написана розбірливим почерком, простою, доступною мовою. Студент забов`язаний самостійно формулювати свої думки, не допускати повторень, слідкувати за тим, щоб в роботі не було протиріч між окремими її положеннями.

Для кращої наочності робота повинна бути споряджена таблицями та схемами, які мають окрему нумерацію. Заголовки таблиць, графіків, діаграм повинні відповідати змісту ілюстрованого матеріалу та вказувати на об’єкт, до якого відносяться дані. Таблицю розміщують після першого повилання на неї в тексті.

Громоздкі таблиці і схеми допоміжного чи довідкового характеру слід винести у додатки.

Заголовки розміщують над таблицею. Справа, над тематичним заголовком з великої літери пишуть слово “Таблиця”, її порядковий номер. Знак “№” перед цифрою не ставиться.

Вертикальні колонки нумерують у тих випадках, якщо в тексті на них є посилання або таблицю частково переносять на наступну сторінку, а також при виконані розрахунків за даними, розміщеними в різних графах. Назву пишуть з великої літери, а підзаголовки, якщо вони граматично пов’язані з назвою, - з малої, в інших випадках – з великої. Розміщення заголовка таблиці по діагоналі не дозволяється.

Кожна таблиця повинна, як правило розміщуватися на одній сторінці. Перенос її на наступну сторінку за необхідність допускається, якщо в ній вміщуються взаємопов’язані характеристики об’єкта дослідження. При переносі таблиці у правому верхньому кутку слід писати “Продовження таблиці …”.

Наявність у роботі ілюстрацій, які називаються “рисунками” (схеми, діаграми, графіки), дає змогу викласти матеріал більш доказово, полегшує його сприйняття. Всі рисунки нумеруються арабськими цифрами. Номер формули слід взяти в дужки і розмістити на правому полі на рівні нижнього рядка формули, до якої він відноситься.

Цитати у роботі, які наведені дослівно, беруться в лапки. Якщо текст наводиться не дослівно, а викладається власними словами, обов’язково повинен бути збережений його зміст. Після закінчення цитати або цифрової інформації у квадратних дужках зазначається порядковий номер джерела у списку використаної літератури і через кому – сторінка, де вміщена цитата.

В заключній частині слід подати загальні висновки та в стислій формі викласти пропозиції щодо покращання діючої практики обліку.

Кожен параграф у тексті повинен мати заголовок у повній відповідності з найменуваннями у плані -змісті.