Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод.нап.курс.ра. ФО 2011.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
19.12.2018
Размер:
38.81 Кб
Скачать

2.2 Складання плану роботи

План – основа будь-якої роботи. План визначає структуру, зміст, логічний воаємозв’язок частин роботи. План свідчить, наскільки глибоко студент вивчив матеріал обраної теми і зміг виділити головне, як він зрозумів проблему в цілому та окремі її частини.

На підставі визначеної літератури студент складає план курсової роботи. Звичайно план містить в собі вступ - в якому студент коротко характеризує сутність проблеми і її актуальність в нинішніх умовах, а також виявляє мету й завдання, три-чотири параграфи, висновки і список використаної літератури. У плані повинні відзначатися найбільш актуальні питання теми, відображена основна ідея роботи.

Складений план студент повинен узгодити з науковим керівником курсової роботи.

При виконанні курсової роботи студент повинен мати на увазі, що робота оцінюється не тільки за змістом, а й за якістю викладання матеріалу, літературним написанням тексту, наявністю помилок, правильністю та якістю оформлення.

2.3 Підбір спеціальних літературних джерел та фактичного облікового матеріалу

Підбір літератури для виконання курсової роботи студентом проводиться самостійно в бібліотеці, тим самим перевіряється його вміння користуватися каталогами та бібліотечними довідниками. Рекомендовано звертатися до бібліографа.

При підборі літератури слід звертати увагу не тільки на ту літературу, яка висвітлює теоретичну частину проблеми, але й розкриває практичну сторону бухгалтерського обліку обраного об’єкта дослідження , наприклад, журнали “Баланс”, “Облік і аудит”, “Все про бухгалтерський облік” та інші.

Після складання бібліографії необхідно починати поглиблене вивчення літератури. При цьому рекомендується виписувати необхідний матеріал з кожного питання змісту на окремих аркушах, обов’язково записуючи назву роботи з зазначенням сторінок.

Самостійний підбір літератури не виключає, а, навпаки, передбачає систематичні консультації з науковим керівником курсової роботи.

Вивчаючи відібрану літературу, слід дотримуватись певної послідовності. Починати треба із законодавчих актів, підручників і навчальних посібників з курсу бухгалтерського обліку. Потім можна перейти на монографічні видання. Завершити вивчення слід журнальними статтями та інструктивними матеріалами до даної теми. Така послідовність у вивченні літературних джерел дозволяє поступово накопичувати і поглиблювати знання, переходити від простого до складного, від загального до часткового.

На основі вивчення нормативних документів, законодавчої бази, спеціальної літератури, консультацій з викладачем студент складає деталізований план курсової роботи, який протягом подальшої роботи може доповнюватись і уточнюватись.

Робота повинна мати титульний лист (додаток 1), зміст та чітку і логічну структуру, складовими частинами якої є вступ, основна частина та висновки, список використаних літературних джерел, додатки.

Вступ. В цьому розділі обґрунтовується актуальність вибраної теми, а також висвітлюються існуючі проблеми щодо вирішення поставлених мети і задач, які визначив перед собою студент.

Розділ 1. Основні нормативні та законодавчі акти України, чи методологічні аспекти (по обраному об’єкту бухгалтерського обліку). (Законодавчі акти, Постанови Верховної ради України, Укази Президента, Постанови Уряду, нормативні та інструктивні матеріали). Економічний зміст, визнання, оцінка, класифікація, організація документообігу… існуючи проблеми з обраної теми курсової роботи).

Розділ 2. Облік (обраного об’єкта) у бухгалтерському і податковому обліку. (Аналітичний та синтетичний облік, порядок проведення інвентаризації та відображення її результатів в поточному обліку та звітності)

Висновки

Список використаної літератури (у алфавітному порядку).

Додатки

При написанні курсової роботи слід дотримуватись наступних вимог:

відповідність основних положень роботи законам України, указам Президента та постановам Кабінету Міністрів України;

достатня повнота й комплексність фактичного матеріалу, що дозволяє аналізувати всі основні питання обраної теми;

економічна грамотність і достатня глибина аналізу матеріалу;

наявність у роботі пропозицій і висновків щодо вдосконалення питань обраної теми;

акуратність виконання роботи.