Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Бюджетна індивідуальна.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
19.12.2018
Размер:
48.28 Кб
Скачать

Висновок

Бюджетне фінансування- це безповоротний безвідплатний відпуск коштів з Державного та місцевих бюджетів на виконання загальнодержавних функцій, функцій місцевого самоврядування та забезпечення функціонування бюджетних підприємств, установ та організацій.

Бюджетне фінансування базується на загальних принципах фінансування, але має і свої специфічні особливості, а саме: кошти на покриття витрат відпускаються тільки з одного бюджету за підпорядкованістю підприємства, установи чи організації (тобто з Державного, обласного, районного, міського, сільського або селищного). Виняток становить фінансування загальнодержавних заходів боротьба з епідеміями, епізоотіями, ліквідація втрат від катастроф та стихійного лиха тощо; фінансування бюджетних установ здійснюється на основі встановлених економічно і науково обгрунтованих нормативів, що встановлюються для кожної сфери діяльності держави.

На перехідному етапі економіки України важливою є роль бюджетного фінансування. Бюджетні видатки мають спрямовуватися насамперед на стабілізацію економіки, створення необхідного ринкового середовища, підтримання пріоритетних і базових галузей економіки, розвиток наукомістких технологій, підтримання в належному стані екології.

Видатки бюджету на економічну діяльність в Україні охоплюють державні капітальні вкладення, бюджетні кредити підприємствам, державні субсидії й дотації, операційні витрати (на виробничу інфраструктуру - геологорозвідувальні роботи, роботи щодо землевпорядкування тощо). Вони спрямовуються в галузі економічного комплексу. При цьому видаткам бюджету відводиться допоміжна і регулятивна роль у системі фінансового забезпечення економіки, основними формами якого є самофінансування і кредитування[10, c. 98-99].

Список використаної літератури

1. Конституція України : Закон від 28 червня 1996 р. № 254к/96-ВР.

2. Бюджетний кодекс України: Чинне законодавство зі змін, та допов. станом на 20 липня 2005 р. (відповідає офіц. текстові). — К. : Вид. ПАЛИВОДА A.B., 2005. — 84 с. — (Кодекси України).

3. Про державне прогнозування та розроблення програм економічного і соціального розвитку України : Закон України // Урядовий кур'єр. — 2000. — 26 квітня.

4. Про державну контрольно-ревізійну службу в Україні : Закон України // Голос України. — 1993. — 2 березня.

5. Про державну податкову службу в Україні: Закон України від 4 грудня 1990 р. № 509-ХП // Відомості Верховної Ради УРСР. — 1991. —№6.

6. Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, яке спричинило втрату працездатності : Закон України // Урядовий кур'єр. — 1999. — 17 листопада.

7. Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття : Закон України // Урядовий кур'єр. — 2000. — 19 квітня.

8. Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням : Закон України // Урядовий кур'єр. — 2001. — 28 лютого.

9. Про міжбюджетні відносини між районним бюджетом та бюджетами територіальних громад сіл, селищ, міст та їх об'єднань : Закон України від 1 липня 2004 р. № 1953-1V // Відомості Верховної Ради України. — 2004. — № 52.

10.Навчальний посібник “Бюджетна система” Н.Д Чала,Л.В Лазоренко.