Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
шпори з ІС 2.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
17.12.2018
Размер:
198.66 Кб
Скачать

13.Програмне,технічне та технологічне забезпечення асфр.

Програмне забезпечення включає комплекс програм, засобів програмування,технічна документація,яка забезпечує виконан-ня процедур,технічна обробка даних. Створюється поетапно,а ступінь розвитку визначається складом технічних засобів, складом і змістом експлуатаційних задач,а також ступенем розвитку решти забезпечувальних с-м. Основною ж метою програмного забезпечення є забезпечення обчислювальних центрів органів с-ми МінФіну необх. програмними засобами обробки інформації для розв’язання задач с-ми.

Технічне забезпечення базується на обчислювальних засобах,засобах зв’язку і передавання даних. Інформаційний обчислювальний центр МінФінансів функціонує в інформаційних центрах всіх обласних фін.управлінь і більшості інформаційних пунктів районних фін.відділів,які є структурними підрозділами МінФіну. В них встановлено кінцеву апаратуру с-ми, що дозволяє органам обмінюватися даними в мережі між рівнями управління, а також з ін..користувачами та постачальниками фін.інформації(АІС-казна,інформаційне забезпечення митної служби Укр.,АІС-податки,інформаційне забезпечення –НБУ та СЕП Укр.). Ведуться активні роботи із створення і впровадження групових і індивідуальних АРМ для фін.працівників об′єднаних у локальній і глобальній обчислювальній мережі,що має забезпечити інтегровану обробку інформації її гнучкість та інтерактивність.

Технологічне забезпечення,являє собою сукупність правил і засобів,що регламентують порядок,черговість, термін виконання робіт і етапів технологічного процесу обробки даних АСФР,що базується на єдиних технічних і програмно-математичних засобах.

14.Організаційно-правове та кадрове забезпечення асфр.

Організаційно-правове забезпечення є сукупністю нормативно-правових актів,інструкцій,положень,що регламентують правові стосунки діял. фінансових та ін.. органів управління в умовах функціонування АСФР.

Кадрове забезпечення,визначає ф-ї працівників, структуру спеціальностей і посад необх. для експлуатації і подальшого вдосконалення АСФР,засобів добору,призначення ,підготовки і перепідготовки працівників с-ми МінФіну.

15. Технологія розв’язування задач асфр у центральних та місцевих фін.Органах

Організація автоматизованого комплексу задач у фін.органах всіх рівнів харак-ся різноманітністю варіантів технологічних процесів, які враховують вимоги комплексу технічних засобів, характером розв’язуваних задач, методами і засобами їх реалізації на ЕОМ.

При вирішенні задач за умов автоматизації розрахунку на всіх рівнях слід враховувати такі фактори:

1.необ. розв’язання задач в задані терміни;

2.обсяги оброблювальної інформації;

3.оперативність подання результатів розв’язання;

4.віддаленість центру обробки даних від користувачів.

При розв’язуванні задач АСФР викор. поєднання 2-ох технологічних режимів обробки інформації:

1.централізований(у ІОЦ органів с-ми Мінфіну) – технологічний процес вкл.. операції перетворення вхідної інформації, приймання і реєстрацію первинних документів, запис даних, контроль, їх обробку, оформлення і видання результатів користувачеві; більшість цих робіт пов’язана з конкретними термінами, додержання яких визначає ефективність роботи.

2.децентралізований (на АРМ спеціалістів фін.управлінь і відділів) – дозволяє розробити на групи ряд операцій технологічного процесу обробки інформації в місцях виникнення і обробки; дає змогу працювати в режимі прямої та дистанційної обробки інформаційних масивів.

У АСФР технологія автоматизованої обробки планової, звітної, обліково-статистичної та аналітичної інформації має таку особливість, що під час обробки планової ек. інформації залучається великі обсяги вхідних і вихідних даних, тоді як алгоритм розв’язання задач зводиться до доволі простих арифметичних і логічних процедур обробки і перетворення інформаційних масивів на структурні сукупності.

Приклад, виконання блоку «Планування та прогнозування» у підси-мі «Зведені розрахунки бюджету» розвиваються на 2 етапи:

1.збирання і попередня обробка інформації на місцях ( у підрозділах фін.органу регіональних фін.управлінь);

2.передання отриманих даних до центрального процесора для викон-ня основного циклу розрахунків.

Деякі планові задачі АСФР, алгоритми яких передбачають визначення нормативних значень величини на підставі динамічних рядів, множення панових значень на базові і розрахункові нормативи, склад-ня даних за окремими ознаками, розв’язуються способом прямого обчислення і організовуються в пакет для обробки в реальному режимі часу.

Обробка звітності та обліково-статистичної інформації забезпечує автоматизацію ручних процедур реєстрації, контролю і обробки багаторядкових документів термінової,місячної, квартальної та річної звітності; ведення рахунків аналітичного обліку реєстрів бух.обліку, бухгалтер-х проведень і укладання зведених нагромаджу вальних відомостей.

У технологічному процесі тут важливе місце посідають операції контролю, який організаційно поділяється на:

1.логічний – зводиться до перевірки значень змінних і застосовування правил порівняння під час введення останніх до ЕОМ; передбачає форматування даних і величин змінних (всі поля даних,виділених на екранах дисплея, мають бути описані у форматах, що відповідають можливому їх попаданню при введенні, а самі введенні значення даних мають міститися в установлених межах-перевірка довірчого інтервалу);

2.арифметичний- має на меті стежити за виконан-м умов,заданих алгоритмом

введення даних у вигляді контрольних співвідношень, записаних в алгебраїчній формі;

3.візуальний- здійснюється безпосередньо користувачем у процесі введення даних, за якого прикладною програмою відображається на екрані текстове значення кодів, що вводяться.