Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
шпори з ІС 2.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
17.12.2018
Размер:
198.66 Кб
Скачать

23. Призначення та мета створення іс у страхуванні.

Страхування – це сукупність замкнених перерозподільчих відносин з приводу формування цільових грошових фондів з метою відшкодування можливих втрат чи збитків у випадку настання страхових випадків.

Сучасний стан страхового ринку в України відображає суперечливі процеси, що притаманні нинішній економічній політиці та ситуації країни. Головними учасниками страхового ринку є страховики – страхові компанії, їх відділення, філії, а також страхові посередники та органи держ. контролю. Страхова с-ма та діяльність суб’єктів на страховому ринку України регулюються ЗУ «Про страхування».

Страховики виконують умови страхування та пропонують їх клієнтам (страхувальникам). Якщо клієнтів задовольняють умови договору (полісу), вони підписують його і вносять відповідні страхові внески. В разі настання страхового випадку страховик за полісом виплачує страховку.

ЗУ «Про страхування» було визначено єдиний орган державної виконавчої влади, що здійснює відповідний нагляд: Комітет у справах нагляду за страховою д-стю – Укрстрахнагляд, утв 17 вересня 1993р.

Укрстрахнагляд підпорядковувався КМУ, а з 1999р його ф-ції було покладено на МФУ.

Головним напрямком вдосконалення обробки інф-ції у страхових компаніях є створення АІС, що базуються на застосуванні економічно-математичних методів, засобів обчислювальної техніки і розвиненої мережі передавання даних.

Нові можливості в роботі страхових компаній різноманітних рівнів управління, що зорієнтовані на автоматизовану технологію розв’язання задач, значною мірою виявляється там, де цим процесом охоплено більшість ф-цій і задач їх основної д-сті.

Це досягається:

- підвищення рівня планової та аналітичної роботи

- вдосконалення методів і способів ведення страхових операцій, форми обліку і звітності

- прискорення обробки різного роду звітних даних

- підвищення обґрунтованості управлінських рішень

Основною метою створення ІС у страхуванні є забезпечення такого рівня упр-ня д-стю страховика, за якою досягається виконання наступних завдань:

1.проведення у визначені терміни багатоваріантних розрахунків, пов’язаних з рухом договорів страхування

2.автоматизація процесу обігу полісів за всіма видами страхування

3.досягнення кращих показників розвитку всіх видів страхування

4.прийняття оптимальних рішень, щодо планів прибутків і видатків – отримання необх фактичного прибутку є найголовнішим завдання, оскільки страхові компаніє є комерційними установами і функ-ють на принципах повного госпрозрахунку.

Таким чином призначення ІС у страхуванні – забезпечення збору, зберігання, обробки, передавання інф-ції за доп ЕОМ і їх взаємодія з усіма структурними управлінськими рівнями, клієнтами, ін. ІС.

24. Структура іс «Страхування», її ф-ції і завдання

ІС ств безпосередньо страх компаніями і охоплюють автоматизацію ведення усіх операцій. Тому, у кожній страх компанії склад і структура ІС різна – вона відповідає їх організаційній структурі, осн виду д-сті страховика.

Організаційна сис-ма являє собою сукупність ІС адмін.-терит ланок, об’єднаних загальною методологією задач, що вирішуються, єдиною інформ базою і технологією обробки документів.

Водночас різноманітність функціональних задач, що вирішуються на місцевому і регіональному рівні страх компанії і центральних ланках (обласних Дирекціях і Головному правлінні страх компанії), вимагають різного підходу до побудови в їх структуру відповідних ІС.

Щоб забезпечити виконання відповідних ф-цій ІС на різних рівнях страх компанії, потрібно виділити в сис-мі 2 рівні – ІС центрального та ІС регіонального і місцевого рівня.

Задачі центрального і регіонального/місцевого рівнів страх компанії істотно різняться за формами і засобами реалізації.

Функції і завдання ІС «Страхування»:

1)для центрального рівня: збільшення ефективності функціонування за розрахунками зі збільшення варіантності та заперечення обґрунтованості і збалансованості планових завдань; підвищення їх точності; забезпечення персоналу можливостями для аналітичної роботи.

2)для регіонального/місцевого рівня: підвищення продуктивності праці страховиків (агентів) шляхом передачі на автоматичну обробку більшості видів страх операцій.