Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Поняття презентації.docx
Скачиваний:
55
Добавлен:
16.12.2018
Размер:
322.67 Кб
Скачать

Загальні відомості про програми створення і редагування презентацій

У Microsoft Office для цього є чудовий засіб - PowerPoint.

PowerPoint – програма підготовки презентацій, що входить в пакет Microsoft Office і дозволяє швидко і легко створювати презентації, використовуючи майстер автозмісту і готові шаблони; додавати в презентацію графіку, звук, анімаційні ефекти, гіперпосилання, керуючі кнопки; налаштовувати та автоматизовувати презентацію, перетворювати презентацію у web-сторінку. Серед її можливостей по створенню презентацій, що представляють набір слайдів, можна відмітити такі:

  • керування процесом проведення презентації, тобто відображенням слайдів, які у ній є;

  • керування переходами між слайдами, тобто визначення порядку відображення слайдів презентації під час її показу;

  • встановлення параметрів зовнішнього виду, відображення і появи слайдів;

  • робота з текстом, таблицями, графікою, анімацією, звуком, відео, а також об'єктами Word, Exel та Internet.

Power Point ставить підвищені вимоги до творчих здібностей автора, його художнього смаку.

Основні можливості програми:

• створення послідовності слайдів; 

• форматування тексту; 

• вставляння гіперпосилань; 

• вставляння керуючих кнопок; 

• сортування слайдів; 

• створення ефектів анімації та 3D-переходів слайдів; 

• демонстрація презентації

Об’єктом обробки Power Point є файл презентації, який має довільне ім’я та розширення .ppt. В цей файл входять структурні елементи презентації – слайди разом з додатковою інформацією (нотатки і т.п.)

Слайд – це фрагмент презентації, в межах якого виконується робота над її об’єктами.

Додаток Powerpoint — лідер серед систем організації презентації. З його допомогою текстова і числова інформація легко перетворюється на барвисто оформлені слайди і діаграми.

Ще одна з програм для роботи з презентацією

OpenOffice.org Impress – має практично всі можливості продукту Microsoft PowerPoint, сумісний з його файлами. У плані організації роботи практично ідентичний. Формування інформації на полі слайду відбувається так же, можна використовувати майстер презентації. Можна використовувати шаблони та такі допоміжні інструменти, як спрямовуючі для розміщення об'єктів, автоматичне “приклеювання” об'єктів до спрямовуючих, масштабування та ін. OpenOffice.org Impress має всі інструменти малювання, що використовуються у OpenOffice.org Draw і дозволяє задавати властивості для кожного об'єкта окремо. Крім того цей додаток дозволяє створювати динамічні презентації, які можна модифікувати, навіть коли презентація працює. Проте OpenImpress, хоч і має достатню кількість шаблонів розмітки, але у ньому практично відсутні шаблони графічного оформлення, що не дає можливості для швидкої генерації слайд-презентацій. Проте більшість цих проблем може бути вирішена завдяки підключенню модулів, налаштувань і шаблонів, яких досить багато в Інтернет і розповсюджуються безкоштовно.

Останнім часом набувають популярності засоби опрацювання різноманітних документів, що розміщені в Інтернеті. Є подібні засоби і для створення презентацій: Google Presentations (http://docs.google.com), Prezi.com (http://prezi.com), Zoho Show (http://show.zoho.com), SlideRocket (http:// www.sliderocket.com), Spresent (http://www.spresent.com) тощо. Основними перевагами використання цих засобів є їхня безкоштовність і доступність з будь-якого комп'ютера, підключеного до мережі Інтернет. Для зберігання створених файлів можна використати електронні сховища даних в Інтернеті. Зручним є також те, що створену комп'ютерну презентацію можуть переглядати інші користувачі Інтернету.