Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Поняття презентації.docx
Скачиваний:
55
Добавлен:
16.12.2018
Размер:
322.67 Кб
Скачать

Поняття про слайдові та потокові презентації.

Комп'ютерні презентації за способом організації поділяються на слайдові та потокові презентації.

Слайдова презентація

Слайдова презентація розробляється і демонструється як послідовність слайдів. Вона складається із послідовності аркушів – слайдів. Демонстрація слайдів відбувається фіксуванням слайдів на певний, достатньо тривалий, час, щоб аудиторія могла повною мірою сприйняти з них повідомлення. Кожен слайд містить певний набір інформаційних елементів, що несуть повідомлення у вигляді зображення та звуку.

Слайдова презентація – пов’язана певним чином послідовність слайдів, виконаних у єдиному стилі, збережена в єдиний файл.

Слайдова презентація – це набір картинок-слайдів їз певної теми, які зберігаються у файлі спеціального формату.

Слайдова презентація – це комп’ютерна презентація, яка розробляється і демонструється як сукупність окремих слайдів.

Слайд – логічно автономна інформаційна структура, яка може містити текст, графічні об’єкти, звук, відео та анімаційні об’єкти, подані на екрані монітора, аркуші паперу або плівці у формі єдиної композиції.

Слайд презентації – це окрема екранна сторінка, що може містити текстові, графічні, відео та звукові об'єкти, гіперпосилання.

Слайд – це фрагмент презентації, в межах якого виконується робота над її об’єктами.

До цього виду систем опрацювання презентацій відносяться Microsoft Office PowerPoint, OpenOffice.org Impress, Quick Slide Show, MySlideShow.

Потокова презентація

Іншим видом презентацій є потокові презентації. Вони призначені для неперервного відтворення послідовності (потоку) об'єктів із заздалегідь визначеним часом показу кожного з них. Фактично це відеофільм, наприклад рекламного або навчального призначення.

Потокова презентація складається із великої кількості кадрів, що послідовно відтворюються. Демонстрація кадрів відбувається короткочасово як у звичайних відеофільмах.

Іншими словами – потокова презентація є фільмом. Кожен кадр містить певний набір інформаційних елементів, що несуть повідомлення у вигляді зображення і розміщаються на різних доріжках. Звук записується окремо на звуковій доріжці і відтворюється паралельно кадрам.

Потокова презентація – це комп’ютерна презентація призначена для неперервного відтворення послідовності (потоку) об’єктів із заздалегідь визначеним часом показу кожного з них.

Потокова презентація – це електронна презентація, усі дії якої чітко прив’язані до часової шкали, тобто тривалість усіх дій, а також час їх початку та закінчення в цій презентації визначено заздалегідь і їх не можна змінити під час демонстрування.

Програмами для опрацювання цього виду презентацій є Adobe Flash, Microsoft Movie Maker, AnFX Visual Design, Virtual Tour Builder.

Огляд програмних засобів для створення та перегляду презентацій.

Прикладні програми, призначені для створення комп'ютерних презентацій, називаються системами опрацювання презентацій.

Для демонстрації комп'ютерних презентацій використовують персональні комп'ютери, демонстраційні монітори великих розмірів, мультимедійні проектори та мультимедійні дошки, сенсорні екрани