Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Поняття презентації.docx
Скачиваний:
55
Добавлен:
16.12.2018
Размер:
322.67 Кб
Скачать

Способи створення презентацій

Процес створення презентацій складається з таких дій:

вибір загального оформлення

додавання нових слайдів

вибір розмітки слайдів

додавання об’єктів

зміна оформлення слайдів

зміна колірної схеми

застосування різноманітних шаблонів.

Для створення презентації застосовують такі методи (способи):

  • Створення пустої презентації.

  • Створення однієї презентації на базі іншої.

  • Створення презентацій за допомогою майстра автовмісту.

  • Створення презентацій за допомогою шаблонів.

Створення презентацій за допомогою майстра автовмісту.

Майстер — це програма, за допомогою якої користувачеві задаються питання та на основі одержаних відповідей автоматично створюється розмітка та формат потрібного документа.

Їз застосуванням майстра автовмісту створюється презентація заздалегідь визначеної структури, із стандартним вмістом та оформленням, яку потрібно відредагувати згідно з підказками, розміщеними на слайдах Цей спосіб використовується тоді, коли користувачеві бракує часу, досвіду чи ідей щодо створення презентації.

Використання майстра автовмісту - це найпростіший і найшвидший спосіб створення нової презентації. Все, що необхідно буде знати - це як повинна виглядати презентація. 

Після вибору теми і шаблонів презентації та відповідей на ряд питань, що стосуються оформлення і подальшого використання презентації цей майстер підготує слайди. 

Йому знадобиться деякий час, щоб створити презентацію, грунтуючись на установках, запропоновані користувачем. Потім майстер відкриє презентацію в режимі Структура. Там можна побачити підбірку слайдів, готових для оформлення. 

Запропоновані слайди не більше ніж робоча версія. Можна використовувати їх для подальшої роботи або відмовитися взагалі, приступити до створення нових слайдів.

Етапи створення

Файл – Создать – Общие – Майстер автозмісту (Мастер автосодержания) – Ок – Далі – Вибрати тип презентації (усі, загальні, службові, проекти, ділові)– Далі – Вибрати Стиль презентації (презентація на екрані,в Інтернеті, чорно-білі/кольорові прозорі плівки) – Далі – Встановити параметри презентації (Заголовок,об’єкти які додаються до кожного слайду: колонтитул, дата останньої зміни, номер слайда) – Далі – Готово. Після того як майстер закінчить роботу, структуру презентації можна редагувати (вставити свій текст згідно вказівкам до кожного слайду) застосовувати форматування та анімаційні ефекти.

Створення презентацій за допомогою шаблонів.

Шаблон – відформатований певним чином документ-заготовка, який зберігається в окремому файлі й використовується як основа для створення документів певного тупу.

Спочатку створюється порожня презентація та відкривається область завдань  Дизайн слайда, в якій пропонується обрати один із шаблонів оформлення, які зберігаються в стандартній колекції програми MS PowerPoint, на веб_сайтах в Інтернеті тощо.

Після застосування шаблону оформлення користувачеві залишається створити потрібну кількість слайдів і розмістити на них відповідні об’єкти.

Етапи створення

Файл – Создать - Из шаблона оформления – вибрати шаблон оформленняоформити презентацію.

При виборі шаблону оформлення враховується три критерії: передбачувана аудиторія, тема доповіді, форма подання презентації.  Для друзів і колег презентація може бути витримана легкому або навіть жартівливому тоні, ніж перед інвесторами. Підібраний шаблон повинен підкреслювати серйозність теми.

І нарешті, те, яким способом планується представити презентацію, також повинні вплинути на вибір шаблону. Не слід використовувати темні і тьмяні тони фонові малюнки. Якщо планується розмістити презентацію в Web, то слід обмежити графічних елементів, щоб презентація швидше завантажувалася на комп'ютер відвідувача Web - сторінки.