Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Atestatsiya_2_-_ISIST.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
10.12.2018
Размер:
980.48 Кб
Скачать

1.8.1. Групування рисунків.

За допомогою вбудованих засобів рисування Writer можна створювати досить складні зображення - наприклад, схеми. Але кожний елемент такого зображення розглядається системою як окремий рисунок. При цьому досить складно переміщати всі елементи рисунків; крім того, якщо використовується прив'язка до абзацу або символу, рисунки можуть навіть "роз'їхатися" при зміні тексту. Для того щоб Writer розглядав складне зображення як один рисунок потрібно виділити всі елементи (об'єкти), що входять у рисунок, і згрупувати їх.

Щоб згрупувати нарисовані об'єкти необхідно виділити один об'єкт, потім, утримуючи натиснутою клавішу Shift, виділити інші об'єкти, які Ви прагнете включити в групу. Навколо виділених об'єктів з'явиться обмежуючий прямокутник. Коли всі об'єкти виділені, виберіть Формат> Групувати > Групувати з меню або наведіть курсор миші на один з об'єктів, клацніть правою кнопкою миші й виберіть у меню, що з'явилося, пункт Групувати > Групувати. Після цього всі виділені об'єкти розглядаються як єдиний рисунок. Цей рисунок можна переміщати, змінювати його розмір і т.п.

  1. Дайте характеристику інтерфейсу Google документи. Публікація документів та спільний доступ. Яким чином можна проводити завантаження файлів в Google документах?

СПІЛЬНИЙ ДОСТУП

За замовчуванням вміст документів та таблиць є приватною інформацією. В разі необхідності ви можете використовувати свої файли спільно з іншими. При створенні документа чи таблиці ви можете дозволити всім усім користувачам свого домену співпрацювати зі своїми файлами або переглядати свої файли.

Увімкнення спільного користування на рівні домену.

  • Створіть документ чи таблицю на сторінці http://docs.google.com/a/vash_domen.uk.

  • Перейдіть на вкладку Співпраця.

  • Щоб надати той чи інший рівень доступу усім своїм користувачам натисніть Дозволити перегляд усім або Дозволити внесення зміни усім.

  • З'явиться посилання на документ або таблицю. Це посилання можна надіслати усім користувачам, щоб вони могли переглянути ваш файл.

  • Якщо потрібно закрити доступ до документа для усіх користувачів домену, натисніть Заборонити перегляд усім або Заборонити внесення змін усім.

Основні принципи

  • Щоб відкрити доступ для декількох осіб, скористайтеся вкладкою Співпраця. Додайте їх до списку тих, хто має право переглядати або співпрацювати.

  • Щоб відкрити доступ для широкого загалу опублікуйте вміст у верхньому правом куті сторінки Правка. Також можна повідомити усім URL вашої сторінки.

  • Надішліть електронною поштою як вкладений файл.

  • Демонстрація таблиці - вставте таблицю або її фрагмент у свій блог або веб-сайт.

  1. Створення нового документа в Google документах. Опишіть призначення кнопок на панелі форматування.

Щоб створити новий документ потрібно обрати Створити і обрати що саме потрібно створювати (таблицю,текстовий документ чи презентацію).

  1. Яким чином проводиться вставка зображень, формул, таблиць та інших об'єктів в Google документах?

Можна просто скопіювати те що потрібно а потім завантажити і вставити із файлу. Або можна створити самому таблицю та формули.

  1. Рисування в Google документах. Перевірка орфографії та переклад документа.

Це риторичне питання)

  1. Опишіть інтерфейс Google таблиць? Яким чином проводиться побудова діаграм в Google таблицях?

Щоб створити діаграму в Google таблицях, потрібно обрати на панелі інструментів «Вставити» → «Діаграма» і обрати вид і стиль діаграми, яка задовольнить ваші потреби.

  1. Дайте характеристику деяких функцій в Google таблицях. Приведіть приклади

У сучасних електронних таблицях легко можна створювати різні види графіків і діаграм, які беруть дані для побудови з комірок таблиць (графік зниження ваги тіла за вказаний період від початку занять спортом). Також можна використовувати таблиці для розрахунків (скільки витратив за цей місяць, що/кому/коли дав/взяв).Так як електронні таблиці містять багато математичних та статистичних функцій.

  1. Створення, робота і публікація Google презентацій

Створення Google презентацій відбувається таким чином:вибираючи презентацію, ми обираємо перший слайд,який буде заголовком для подальшої презентації. Ми одразу ж можемо обрати стиль першого слайду,тобто розміщення матеріалу та його вид. Далі,за допомогою комбінації Ctrl+M створюємо новий слайд. За допомогою мені «Формат» →» Параметри презентації» ми можемо змінити тло або тему презентації. Опублікувати презентацію ми можемо надавши доступ до неї як одній людині,так і всім користувачам у мережі.

  1. Що таке мережа типу клієнт-сервер? Клієнт-серверна архітектура Інтернету

Концепція «клієнт-сервер» означає, що кожна технологічна процедура потребує наявності трьох елементів:

    1. клієнта, який запитує інформацію;

    2. серверу, що цю інформацію надає;

    3. власне мережі.

В цій архітектурі передбачені наступні компоненти:

  1. серверна частина (збереження і обробка інформації)

  2. клієнтська частина (робочий інструмент користувача)

  3. мережа, яка забезпечує взаємодію (обмін інформацією) між клієнтом і сервером

  1. Опишіть способи підключення до Інтернету за допомогою мобільного телефону

  1. Існують USB та COM дроти. За допомогою цих дротів можна з’єднати мобільний телефон з комп’ютером за допомогою дроту, а далі налаштувати як модем

  2. Використовуючи Bluetooth. Для цього потрібно щоб у комп’ютер також був вбудований або окремо придбаний та встановлений Bluetooth адаптер. При включенні обох Bluetooth пристоїв потрібно додати на комп’ютері «новий пристрій» і після цього слідувати підказкам щодо налаштування модему.

  1. Що таке протоколи Інтернет і які протоколи ви знаєте?

Це набір правил, що визначає принципи взаємодії комп'ютерів в мережі. Приклади:

  1. HTTP — протокол передачі даних, що використовується в комп'ютерних мережах. Назва скорочена від Hyper Text Transfer Protocol, протокол передачі гіпер-текстових документів

  2. Протокол передачі файлів (File Transfer Protocol, FTP) — дає можливість абоненту обмінюватися двійковими і текстовими файлами з будь-яким комп'ютером мережі, що підтримує протокол FTP. Установивши зв'язок з віддаленим комп'ютером, користувач може скопіювати файл з віддаленого комп'ютера на свій, або скопіювати файл з свого комп'ютера на віддалений.

  3. IMAP (Internet Message Access Protocol — «Протокол доступу до інтернет-повідомлень») — мережевий протокол прикладного рівня для доступу до електронної пошти. Аналогічно POP3, служить для роботи з вхідними листами, однак забезпечує додаткові функції, зокрема, можливість пошуку за ключовим словом без збереження пошти в локальній пам'яті.

  1. Опишіть умовну схему роботи протоколу TCP/IP

Кожний комп’ютер має свій IP-адрес та свій номер порту. Коли відправляємо лист чи документ, ми вказуєм ІР-адрес та порт іншого комп’ютера і відправляємо йому зміст, тобто «пакет». Це нагадує звичайну пошту де при вказуванні адресата і місця його проживання ми відправляємо йому якийсь лист.

  1. Які системи адресації комп'ютерів ви знаєте? Формат IP-адреси, Net і Host-секції

  • Типи адресації:

  1. Класова адресація мереж - метод IP-адресації. Використання цього методу не дозволяє економно використовувати обмежений ресурс IP-адрес, оскільки неможливе застосування різних масок підмереж до різних підмереж.

  2. Безкласова адресація (англ. Classless Inter-Domain Routing, англ. CIDR) - метод IP-адресації, що дозволяє гнучко управляти простором IP-адрес, не використовуючи жорсткі рамки класової адресації. Використання цього методу дозволяє економно використовувати обмежений ресурс IP-адрес, оскільки можливе застосування різних масок підмереж до різних підмереж.

  • Формат:

    1. В 4-й версії IP-адреса являє собою 32-бітове число. Зручною формою запису IP-адреси (IPv4) є запис у вигляді чотирьох десяткових чисел значенням від 0 до 255, розділених крапками

    2. У 6-ї версії IP-адреса (IPv6) має 128-бітове подання. Адреси розділяються двокрапкою. Велика кількість нульових груп може бути пропущено за допомогою подвійного двокрапки. Такий пропуск може бути єдиним в адресі.

    3. Net-секція використовується для того, щоб визначити мережу, до якої належить комп'ютер. Host, який іноді називають вузлом, визначає конкретний комп'ютер у мережі.

  1. Доменні імена. Структура доменних імен. Приклади доменних імен різних рівнів.

Доменне ім’я - Ім'я, що ідентифікує комп'ютер або комп'ютери у мережі інтернет. Доменні імена звичайно складаються з двох і більше частин, розділених крапками. Ліва частина доменного імені відповідає кінцевому вузлу мережі (ідентифікує кінцевий вузол мережі). Права частина є більш загальною (визначає країну, область, регіон і т. п.)

  1. Міжнародні домени (gTLD)

  2. Інтернаціоналізованні домени (IDN)

  3. Національні домени (ccTLD)

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]