Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
attestatsia_isist_2.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
22.07.2019
Размер:
158.72 Кб
Скачать
  1. Дайте визначення терміну "Інформатика". Опишіть задачі інформатики. 2. Що вивчає наука інформатика?

Предмет інформатики. Інформа́тика (рос. информатика, англ. informatics, information science; нім. Informatik f) — теоретична та прикладна (технічна, технологічна) дисципліна, що вивчає структуру і загальні властивості інформації, а також методи і (технічні) засоби її створення, перетворення, зберігання, передачі та використання в різних галузях людської діяльності.

Основне теоретичне завдання інформатики полягає у визначенні загальних закономірностей, відповідно до яких створюється інформація, відбувається її перетворення, передавання та використання у різних сферах діяльності людини.

Прикладні завдання інформатики полягають у розробці найефективніших методів і засобів здійснення інформаційних процесів, у визначенні способів оптимальної наукової комунікації у самій науці та між наукою і виробництвом.

3. Опишіть типи інтерфейсів. Поняття про графічний інтерфейс користувача (GUI) та його характеристика.

Інтерфе́йс користувача́ (дружній інтерфейс) — засіб зручної взаємодії користувача з інформаційною системою.Інтерфейс користувача — сукупність засобів для обробки та відображення інформації, максимально пристосованих для зручності користувача; у графічних системах інтерфейс користувача реалізовується багатовіконним режимом, змінами кольору, розміру, видимості (прозорість, напівпрозорість, невидимість) вікон, їхнім розташуванням, сортуванням елементів вікон, гнучкими налаштовуваннями як самих вікон, так і окремих їхніх елементів (файли, папки, ярлики, шрифти тощо), доступністю багатокористувацьких налаштувань.

Графі́чний інтерфе́йс кори́стувача (ГІК, англ. GUI, Graphical user interface) — інтерфейс між комп'ютером і його користувачем, що використовує піктограми, меню, і вказівний засіб для вибору функцій та виконання команд. Зазвичай, можливе відкриття більше, ніж одного вікна на одному екрані.

ГІК — система засобів для взаємодії користувача з комп'ютером, заснована на представленні всіх доступних користувачеві системних об'єктів і функцій у вигляді графічних компонентів екрану (вікон, значків, меню, кнопок, списків і т. п.). При цьому, на відміну від інтерфейса командного рядка, користувач має довільний доступ (за допомогою клавіатури або пристрою координатного введення типу «миша») до всіх видимих екранних об'єктів.

4. Дайте характеристику елементів графічного інтерфейсу користувача. Бічні панелі

Бічні панелі є бічними вікнами, які можна розташовувати поряд з будь-якою з меж вікна KCachegrind. На них завжди міститься список елементів вартості, впорядкованих у той же спосіб.

  • Профіль функцій є списком, у якому буде показано включену і виключну вартість, кількість викликів, назву і позицію функцій.

  • Огляд частин

  • Стек викликів

Область перегляду

Область перегляду, яка типово розташована у правій частині головного вікна KCachegrind, складається з одної (типової) або декількох вкладок, вирівняних горизонтально або вертикально. У кожному з переглядів вкладки містяться різноманітні дані для одного окремого елемента вартості. Назву цього елемента буде показано у верхній частині вкладки. Якщо відкрито декілька вкладок, лише одна з них буде активною. Назву елемента у активному перегляді вкладок буде показано жирним шрифтом, вона визначає активний елемент вартості вікна KCachegrind.

Області у вкладках

На кожній з вкладок може міститися до чотирьох областей перегляду, а саме верхня, права, ліва і нижня. У кожній з областей можуть міститися декілька переглядів візуалізації у вигляді стосу. Видиму частину області можна обрати за допомогою панелі вкладок. Панелі вкладок верхньої і правої областей знаходяться вгорі; панелі вкладок лівої і нижньої областей знаходяться внизу. Ви можете визначати різновид перегляду для кожної з областей за допомогою контекстних меню вкладок.

Синхронізований перегляд з вибором елемента у вкладці

Окрім активного елемента, у кожній вкладці є вибраний елемент. Оскільки у більшості з типів перегляду буде показано декілька елементів, активний елемент буде певним чином розташовано по центру, ви можете змінити вибраний елемент навігацією на панелі перегляду (клацанням кнопкою миші або за допомогою клавіатури). Типово, вибрані елементи буде підсвічено. Зміною вибраного елемента у одній з областей перегляду з вкладками, на всіх інших панелях у перегляді з вкладками буде відповідно підсвічено новий вибраний елемент.

Синхронізація між вкладками

Якщо буде відкрито декілька вкладок, зміна вибраного елемента на одній з вкладок призведе до зміни активації у наступному (праворуч/внизу) перегляді з вкладками. Цей тип прив’язки, наприклад, забезпечує швидку навігацію графами викликів.

Компонування

Компонування всіх переглядів з вкладками можна зберегти (за допомогою пункту меню Перегляд → Розкладка). Після дублювання поточного компонування (Перегляд → Розкладка → Здублювати (Ctrl++)) і зміни певних розмірів або пересування перегляду до іншої області перегляду з вкладками, ви можете швидко перемикатися між старим і новим компонуванням за допомогою комбінацій клавіш Ctrl+ і Ctrl+. Набір компонувань буде збережено між сеансами роботи з KCachegrind над тією самою командою профілювання. Ви може зробити поточний набір компонувань як типовий для нових сеансів KCachegrind або відновити типовий набір компонувань.

5. Сформулюйте поняття інформаційна система та автоматизована інформаційна система. Приведіть класифікацію інформаційних систем. Інформацíйна систéма (англ. Information system) — сукупність організаційних і технічних засобів для збереження та обробки інформації з метою забезпечення інформаційних потреб користувачів. За ступенем автоматизації

В залежності від ступеня (рівня) автоматизації виділяють ручні, автоматизовані й автоматичні інформаційні системи.

Ручні ІС

характеризуються тим, що всі операції з переробки інформації виконуються людиною.

Автоматизовані ІС

частина функції (підсистем) керування або опрацювання даних здійснюється автоматично, а частина — людиною.

Автоматичні ІС

усі функції керування й опрацювання даних здійснюються технічними засобами без участі людини (наприклад, автоматичне керування технологічними процесами).

[ред.] За сферою призначення

Оскільки ІС утворюються для задоволення інформаційних потреб в межах конкретної предметної галузі, то кожна предметна галузь (в сфері призначення) відповідає свій тип ІС. Перераховувати всі ці типи немає змісту, оскільки кількість предметних галузей велика, але можна вказати наприклад такі типи ІС:

  • Економічна ІС — інформаційна система призначена для виконання функцій управління на підприємстві;

  • Медична ІС — інформаційна система призначена для використання в лікувальному або лікувально-профілактичному закладі;

  • Географічна ІС — інформаційна система, забезпечуюча збір, збереження, обробку, доступ, відображення і розповсюдження даних;

  • Адміністративні;

  • Виробничі;

  • Навчальні;

  • Екологічні;

  • Криміналістичні;

  • Військові та інші.

[ред.] За місцем діяльності ІС

Класифікація інформаційних систем за місцем діяльності:

  • наукові ІС — призначені для автоматизації діяльності науковців, аналізу статистичної інформації, керування експериментом.

  • ІС автоматизованого керування — призначені для автоматизації праці інженерів-проектувальників і розроблювачів нової техніки (технології). Такі ІС допомагають здійснювати:

    • розробку нових виробів і технологій їхнього виробництва;

    • різноманітні інженерні розрахунки (визначення технічних параметрів виробів, видаткових норм — трудових, матеріальних і т. д.);

    • створення графічної документації (креслень, схем, планувань);

    • моделювання проектованих об'єктів;

    • створення керуючих програм для верстатів із числовим програмним керуванням.

  • ІС організаційного керування — призначені для автоматизації функції адміністративного (управлінського) персоналу. До цього класу відносяться ІС керування як промисловими (підприємства), так і непромисловими об'єктами (банки, біржа, страхові компанії, готелі і т. д.) і окремими офісами (офісні системи).

  • ІС керування технологічними процесами — призначені для автоматизації різноманітних технологічних процесів (гнучкі виробничі процеси, металургія, енергетика тощо).

Інформаційна система, як система управління, тісно пов’язується, як з системами збереження та видачі інформації, так і з іншої — з системами, що забезпечують обмін інформацією в процесі управління. Вона охоплює сукупність засобів та методів, що дозволяють користувачу збирати, зберігати, передавати і обробляти відібрану інформацію.

[ред.] За функціональним призначенням

В залежності від функціонального призначення можна виділити такі системи:

  • Керувальні (АСКТП, АСКВ);

  • Проектувальні (САП);

  • Наукового пошуку (АСНД, експертні системи);

  • Діагностичні, моделювальні;

  • Систем підготовки прийняття рішення (СППР).

Автоматизована інформаційна система — це взаємозв’язана сукупність даних, обладнання, програмних засобів, персоналу, стандартних процедур, які призначені для збору, обробки, розподілу, зберігання, представлення інформації згідно з вимогами, які випливають з цілей організації. Сьогодні, у вік інформації, практично кожна інформаційна система використовує комп’ютерні технології, і тому надалі під інформаційними системами надалі будемо розуміти саме автоматизовані. 6. Поняття інформаційних технологій та їх класифікація. Інформаційна технологія — цілеспрямована організована сукупність інформаційних процесів з використанням засобів обчислювальної техніки, що забезпечують високу швидкість обробки даних, швидкий пошук інформації, розосередження даних, доступ до джерел інформації незалежно від місця їх розташування. Класифікація ІТ[Джерело?] За способом реалізації в ІС Традиційні Нові інформаційні технології За ступенем охоплення завдань управління Електронна обробка даних Автоматизація функцій управління Підтримка прийняття рішень Електронний офіс Експертна підтримка За класом реалізованих технологічних операцій Робота з текстовим редактором Робота з табличним процесором Робота із СКБД Робота із графічними об'єктами Мультимедійні системи Гіпертекстові системи За типом користувальницького інтерфейсу Пакетні Діалогові Мережні За способом побудови мережі Локальні Багаторівневі Розподілені За предметними областями обслуговування Бухгалтерський облік Банківська діяльність Податкова діяльність Страхова діяльність Інші 7. Структура обчислювальної (інформаційної) системи. Функціональна структура — це структура, елементами якої є підсистеми (компоненти), функції АС або її частини, а зв'язки між елементами — це потоки інформації, що циркулює між ними при функціонуванні АС.

Технічна структура — це структура, елементами якої є обладнання комплексу технічних засобів АС, а зв'язки між елементами відбивають інформаційний обмін.

Під організаційною розуміють структуру, елементами якої є колективи людей і окремі виконавці, а зв'язки між елементами — інформаційні, супідрядності і взаємодії.

Документальна структура — це структура, елементами якої є неподільні складові і документи АС, а зв'язки між елементами — взаємодії, вхідності і супідрядності.

Елементами алгоритмічної структури є алгоритми, а зв'язки між алгоритмами реалізуються за допомогою інформаційних масивів.

У програмній структурі зв'язки між елементами також реалізуються у вигляді інформаційних масивів, а елементами структури є програмні модулі.

Інформаційна структура — це структура, елементами якої є форми існування і подання інформації в системі, а зв'язки між ними — операції перетворення інформації в системі.

Елементами інформаційної структури можуть бути також інформаційні масиви, а зв'язками — операції роботи з масивами: увід, коригування, перегляд, знищення і т. ін.

8. Призначення та функції операційних систем.

Операційна система призначена для керування роботою комп’ютера і підтримання взаємодії користувача з апаратною частиною та прикладними програмами. Вона дозволяє людині не вникати в тонкощі роботи прикладних програм, апаратної частини і зовнішніх пристроїв комп’ютера.     Усі завдання, які виконує ОС, можна віднести до однієї з трьох функцій:

  • керування ресурсами комп’ютера, до яких належать всі компоненти апаратного забезпечення, а також оперативна пам’ять;

  • керування обчислювальними процесами, які задані програмами;

  • організація взаємодії користувача з апаратурою, тобто налаштування інтерфейсу користувача.

Головні функції:

  • Виконання на вимогу програм користувача тих елементарних (низькорівневих) дій, які є спільними для більшості програмного забезпечення і часто зустрічаються майже у всіх програмах (ввід і вивід даних, запуск і зупинка інших програм, виділення та вивільнення додаткової пам'яті тощо).

  • Стандартизований доступ до периферійних пристроїв (пристрої введення-виведення).

  • Завантаження програм у оперативну пам'ять і їх виконання.

  • Керування оперативною пам'яттю (розподіл між процесами, організація віртуальної пам'яті).

  • Керування доступом до даних енергозалежних носіїв (твердий диск, оптичні диски тощо), організованим у тій чи іншій файловій системі.

  • Забезпечення користувацького інтерфейсу.

  • Мережеві операції, підтримка стеку мережевих протоколів.

Додаткові функції:

  • Паралельне або псевдопаралельні виконання задач (багатозадачність).

  • Розподіл ресурсів обчислювальної системи між процесами.

  • Організація надійних обчислень (неможливість впливу процесу на перебіг інших), основана на розмежуванні доступу до ресурсів.

  • Взаємодія між процесами: обмін даними, синхронізація.

  • Захист самої системи, а також користувацьких даних і програм від дій користувача або програм.

  • Багатокористувацький режим роботи та розділення прав доступу (автентифікація, авторизація).

9. Опишіть принципи класифікації операційних систем.

Операційні системи можуть бути класифікованими по:

  • базовій технології (Юнікс-подібні чи схожі на Windows),

  • типу лицензії (комерційна чи вільна),

  • чи розвивається в даний час (застарілі DOS чи NextStep або сучасні Linux і Windows),

  • для робочих станцій (DOS, Apple), або для серверів (AIX),

  • ОС реального часу і вбудовані ОС (VxWorks,QNX), PDA, чи спеціалізовані (керування виробництвом, навчання тощо).

10. Характеристика та види сучасних операційних систем. Характеристики операційних систем

Різні операційні системи, до яких відносять OC MS-DOS, OC Windows, OC Linux, OC Unix та багато інших не таких популярних, використовують ті чи інші можливості обслуговування компонентів комп’тера і організації діалогу з користувачем.

Для ІВМ-сумісних ПК створено багато ОС, серед яких найпопулярнішими DOS,

Windows, OS/2, UNIX та інші. Для роботи на ПК найчастіше

використовуються системи класу Windows (95, 98, ME, NT,2000, XP) i

MS-DOS.

11. Що таке файлова система операційної системи? Типи файлових систем.

Файлова система — сукупність папок і файлів, що збе­рігаються на зовнішніх носіях ПК. Журнализированная файловая система (JFS) Базовый тип файловой системы. В файловых системах такого типа поддерживается полный набор команд.

Сетевая файловая система (NFS) Файловые системы такого типа позволяют работать с файлами, расположенными на удаленных компьютерах так, как будто они расположены на локальном компьютере.

Файловая система CD-ROM (CDRFS) Тип файловой системы, позволяющий работать с файлами на CD-ROM (выполнять операции открытия, чтения и закрытия) с помощью интерфейса обычной файловой системы.

12. Приведіть порівняння файлових систем NTFS та FAT32 (FAT).

Для цієї версії Windows найкраще використовувати файлову систему NTFS. Вона має багато переваг над файловою системою FAT32, наприклад:

  • Можливість автоматично виправляти деякі помилки диска, які не може виправити FAT32.

  • Покращена підтримка жорстких дисків великої місткості.

  • Кращий захист, оскільки можна використовувати дозволи та шифрування для обмеження доступу до вказаних файлів певним користувачам.

13. Операційні системи сімейства Microsoft Windows. Версії ОС Windows можна умовно поділити на кілька груп.

Графічні інтерфейси і розширення для DOS: Windows 1.0, Windows 2.0, Windows 3.0, Windows 3.1,

Родина Windows 9X: Windows 95, Windows 98, Windows 98 Second Edition, Windows ME

Родина Windows NT: Windows NT 3.1, Windows NT 3.51, Windows NT 4.0, Windows 2000 Professional, Windows 2000 Server, Windows 2000 Advanced Server, Windows 2000 Datacenter Server, Windows XP Home Edition, Windows XP Professional, Windows Server 2003, Windows Vista, Windows 7.

Родина ОС для кишенькових комп'ютерів: Windows СЕ, Microsoft Pocket PC Microsoft Windows Mobile

14. Опишіть особливості інтерфейсу Windows Vista. Повнофункціональна версія Windows Vista пропонує на вибір чотири типи інтерфейсу - спрощений, класичний, стандартний або Windows Aero. Спрощений інтерфейс типовий для настільних ПК початкового рівня Класичний інтерфейс - це поєднання всіх можливостей спрощеного інтерфейсу з оформленням в стилі Windows 2000 Стандартний інтерфейс Windows Vista призначений для настільних ПК середнього рівня. Стандартний інтерфейс пред'являє такі ж вимоги до обладнання, як і інтерфейс Windows Aero. Windows Aero - це сучасний покращений інтерфейс для ПК з графікою, що підтримує технологію WDDM. Відмінною особливістю інтерфейсу Aero є професійний дизайн в стилі прозорого скла з різними ефектами на зразок віддзеркалення і плавної анімації. Прозорі "скляні" вікна допомагає зосередитися на вмісті, не відволікаючись на навколишній інтерфейс, а функцііWindows Фліп і Flip 3D дозволяють керувати вікнами на робочому столі, впорядковуючи їх незвичайним способом - таким собі тривимірним "перегортання".

15. Які рівні безпеки визначені в системі Windows Vista? (стр. 259 Vista крок за кроком)

  • Високий

  • Вище за середній

  • Середній

  • Нижче за середній

  • Низький 16. Сформулюйте поняття офісний пакет. Дайте характеристику типових компонентів.

Означає набір застосунків, націлених на роботу з електронною документацією. Компоненти офісних пакетів розповсюджуються, як правило, разом, мають схожий інтерфейс і мають добре розвинену схему взаємодії один з одним. Текстовий процесор — для роботи з документів, що складаються з текстів, розбавлених ілюстраціями, таблицями, графіками тощо;

  • Редактор електронних таблиць — засіб для обробки об'ємних таблиць даних;

  • Засіб створення презентацій — дозволяє створювати барвисті і виразні електронні презентації, щоб краще розповісти клієнтам про пропозиції і роботу вашої фірми;

  • Система управління базами даних, як правило, в офісних пакетах бази даних забезпечують початковий рівень;

  • Графічний редактор — дозволяє редагувати графічні файли.

17. Склад Microsoft Office. Підтримка українського правопису. Microsoft Office Word — текстовий процесор

Microsoft Office Excel — табличний процесор

Microsoft Office Outlook (не плутати з Outlook Express) — персональний комунікатор

Microsoft Office PowerPoint — застосунок для підготовки презентацій

Microsoft Office Access — управління базами даних.

Microsoft Office InfoPath — додаток збору даних і управління ними

Microsoft Office Communicator — призначений для організації всестороннього спілкування між людьми.

Microsoft Office Publisher — додаток для підготовки публікацій.

Microsoft Office Visio — застосунок для роботи з бізнес-діаграмами і технічними діаграмами

Microsoft Office Project — управління проектами.

Microsoft Query — перегляд і відбір інформації з баз даних.

Microsoft Office OneNote — додаток для запису заміток і управління ними.

Microsoft Office Groove 2007 — додаток для підтримки спільної роботи.

Microsoft Office Picture Manager — робота з малюнками

Microsoft Office Diagnostics — діагностика і відновлення пошкоджених застосунків Microsoft Office.

Microsoft Office включає лінгвістичні засоби для роботи з текстами більш ніж 40 мовами, у тому числі українською мовою. Модуль підтримки української мови на замовлення Microsoft був розроблений українською компанією ProLing Ltd.. Ця компанія є також виробником програм РУТА та ПЛАЙ для перекладу та перевірки орфографії.

Перевірка українського правопису відбувається завдяки наступним модулям, які поставляються у складі української версії Microsoft Office : Перевірка орфографії, Розподіл за складами, Словник синонімів

18. Дайте характеристику особливостей Microsoft Office 2010. - можливість доступу до документів Office з будь-якої точки планети за допомогою web-додатків - полегшених версій Word, PowerPoint, Excel і OneNote, що функціонують в браузері. Крім цього, також мається на увазі використання можливостей Office за допомогою смартфонів на платформі Windows Mobile.

- розширені можливості співавторської роботи, тобто, одночасного редагування кількома користувачами, що розташовуються на якому видаленні - покращений календар Outlook; нові можливості керування електронною поштою;

- багаторазово розширені можливості редагування мультимедійних компонентів в PowerPoint, в тому числі, відео;

- швидка підготовка документів завдяки функції Microsoft Office Backstage;

- візуалізація даних та швидке відстеження взаємозалежностей в Excel завдяки функції Спарклінес - Ключовим елементом нового інтерфейсу можна назвати стрічкове меню Microsoft Office Backstage, що заміняє файлове меню в додатках Microsoft Office 2010

19. Вбудовані та додаткові засоби перевірки орфографії та граматики у Word. Опишіть пакети програм ПроЛінг ОФІС. Для кожної мови в Microsoft Office передбачені чотири лінгвістичних інструменти: перевірка орфографії (spelling), розставлення переносів (hyphenation), словник синонімів (thesaurus), та перевірка граматики (grammar). Для української мови наразі підтримуються три перші інструменти.

Пролінг ПЛАЙ - російсько-українсько-російський перекладач; Пролінг РУТА - перевірка правопису в російських та українських текстах; Пролінг УЛІС - сімейство російсько-українсько-російських електронних словників (перекладних, синонімічних, тлумачних, орфографічних, парадигматичних і т.д.).

20. Опишіть способи автоматизованої побудови змісту у документах Word. Використання переліків, покажчиків та зносок в документі. (по Lab_6_Word) Встановити текстовий курсор на тому місці документа, де слід розташувати зміст (на початок документа). 2. Виконати команду меню Вставка-Ссылка-Оглавление и указатели. Обрати вкладнику Оглавление. 3. У полі Вид з переліку наданих шаблонів обрати потрібний спосіб представлення змісту. 4. У полі Уровни визначити рівні заголовків, які слід включити до змісту (див. Примітку). 5. У полі Заполнитель обрати символи, якими буде заповнено проміжок між заголовками та номерами сторінок. 6. Натиснути ОК

Word надає користувачу можливість створювати переліки таблиць, рисунків або інших об'єктів документа. Для реалізації цієї можливості слід використовувати стандартні назви, зв'язані з об'єктами різних типів. (Рисунок, Таблиця тощо). Така назва складається з двох частин: ідентифікатора ("Рисунок", "Таблица" тощо) та тексту (підпис рисунка, назва таблиці тощо).

Предметний покажчик - це перелік термінів, використаних в документі, разом з номерами сторінок, на яких він зустрічається. При створенні предметних покажчиків спочатку потрібні слова та словосполучення відповідно помічаються, а потім вже створюється предметний покажчик.

Виноска - це примітка до тексту, яка може знаходитись або у нижній частині сторінки, або у кінці документа. Виноска призначається для оформлення різноманітних уточнюючих відомостей. Кожна виноска може бути або автоматично помічена порядковим номером або маркером за вибором користувача (зірочка, номер тощо). Виноска та посилання на неї також мають стиль оформлення. Виноски бувають звичайні та кінцеві. Один документ може містити як звичайні, так і кінцеві виноски

21. Опишіть порядок роботи з розділами та колонтитулами у документах Word. Нумерація сторінок. Word розглядає документ як послідовність розділів (будь-який документ має принаймні один розділ). В кожному розділі використовується послідовна нумерація сторінок і один набір колонтитулів. Якщо інформація в колонтитулах повинна змінюватись, документ слід розбити на розділи.

1. Розташувати текстовий курсор в документі там, де необхідно почати новий розділ.

2. Обрати команду меню Вставка-Разрыв.

3. В діалоговому вікні Разрыв в групі Новый раздел встановити перемикач наступної, який визначить, з якої сторінки слід почати новий розділ.

Колонтитули призначаються для розміщення відомостей про документ. Вони розташовуються на верхньому та нижньому полях сторінки та містять інформацію, яка ідентифікує документ, як-от: назву документа, назву розділу, поточну дату та час, загальну кількість сторінок, номер поточної сторінки тощо.

1. Обрати команду меню Вид-Колонтитулы або двічі клацнути мишею область верхнього або нижнього полів документа. Word перейде в режим розмітки документа і відобразить панель інструментів Колонтитулы.

2. Встановити текстовий курсор у нижній колонтитул, клацнувши там мишею. Ввести Прізвище та назву лабораторної роботи.

3. Натиснути кнопку Закрыть па панелі інструментів Колонтитулы. або Двічі клацнути лівою кнопкою миші поза межами області колонтитулів. або Виконати команду меню Вид-Колонтитулы.

Нумерація сторінок.

Обрати команду меню Вставка-Номера страниц. В діалоговому вікні Номера страниц визначити, де саме повинні розташовуватись номери за допомогою списків Положение та Выравнивание. При необхідності кнопкою Формат обрати спосіб нумерації. Натиснути ОК.

22. Хмарні обчислення: визначення, сфери застосування, конкуренція та світові лідери. Хмарні обчислення (англ. Cloud Computing) — технологія обробки даних, в якій програмне забезпечення надається користувачеві як Інтернет-сервіс. Користувач має доступ до власних даних, але не може управляти і не повинен піклуватися про інфраструктуру, операційну систему і програмне забезпечення, з яким він працює. «Хмарою» метафорично називають інтернет, який приховує всі технічні деталі. Згідно з документом IEEE, опублікованим у 2008 році, «Хмарні обчислення — це парадигма, в рамках якої інформація постійно зберігається на серверах у мережі інтернет і тимчасово кешується на клієнтській стороні, наприклад на персональних комп'ютерах, ігрових приставках, ноутбуках, смартфонах тощо»

Застосовуються в тих випадках, коли замовник не бажає чи не може дозволити собі створення і експлуатацію власних обчислювальних структур і користується послугами провайдера. Наприклад електронна пошта: клієнт користується програмним продуктом та дисковим місцем, що йому надає провайдер. "Хмара" відкриває новий підхід до обчислень, при якому ані обладнання, ані програмне забезпечення не належать підприємству. Замість цього провайдер надає замовнику вже готовий сервіс.

23. Опишіть правила побудови та застосування офісного пакету OpenOffice.org.

24. Дайте характеристику програм, які входять до складу OpenOffice.org? До складу пакета OpenOffice.org входять наступні додатки:

  • OpenOffice.org Writer текстовий процесор для опрацювання текстових документів

  • OpenOffice.org Calc програма електронних таблиць для роботи з числами, діаграмами, нескладними базами даних

  • OpenOffice.org Impress програма створення й відтворення презентацій на екрані чи принтері

  • OpenOffice.org 1.0 Math редактор математичних формул

  • OpenOffice.org 1.0 Draw векторний графічний редактор

Додатковими програмами OpenOffice.org є

OpenOffice.org Base – модуль доступу до даних.

OpenOffice.org API (програмний Інтерфейс додатку) – це інтерфейс для програмування OpenOffice.org.

25. Робота з таблицями у документах OpenOffice.org Writer. Панель Таблиця Після вставки в документ таблиці автоматично відкривається панель Таблиця, за допомогою якої можна форматувати таблицю і її вміст. Панель також автоматично відкривається при установці курсора в будь-яку клітинку таблиці. Створення таблиці Існує кілька способів створення таблиць: через вставку, малювання, використання шаблону і перетворення тексту в таблицю. Як налаштувати параметри таблиці за замовчуванням Дані параметри будуть дійсними для всіх нових таблиць у текстових документах. 1. У вікні відкритого документа розкрийте меню Сервіс. 2. У списку команд виберіть пункт Параметри. 3. У лівій частині вікна Параметри відкрийте список OpenOffice.org Writer і виберіть пункт Таблиця. 4. У правій частині вікна у групі За промовчанням активуйте потрібні пункти: • Заголовок - для форматування перших рядків таблиць стилем абзацу "Заголовок таблиці»; • Повторювати на кожній сторінці - для вставки заголовка таблиці на кожній новій сторінці (після розриву сторінки); • Не розділяти (не для HTML) - для заборони на розбивку таблиці розривами тексту; • Обрамлення - для відображення меж клітинок таблиці. 5. Закрийте вікно кнопкою ОК. Як налаштувати введення чисел в таблицю 1. У вікні відкритого документа розкрийте меню Сервіс. 2. У списку команд виберіть пункт Параметри. 3. У лівій частині вікна Параметри відкрийте список OpenOffice.org Writer і виберіть пункт Таблиця. 4. У правій частині вікна у групі Введення в таблиці активуйте потрібні пункти: • Розпізнавання чисел - для розпізнавання і форматування чисел в текстовій таблиці. В іншому випадку числа будуть зберігатися в текстовому форматі і автоматично вирівнюватися по лівому краю; • Розпізнавання числового формату - для розпізнавання формату введеної інформації; • Вирівнювання - для автоматичного вирівнювання в клітинках чисел по нижньому і правому краю. В іншому випадку числа стануть вирівнюватися по верхньому лівому краю. -Цей параметр не впливає на пряме форматування. 5. Закрийте вікно кнопкою ОК.

26. Робота з графічними зображеннями у документах OpenOffice.org Writer. За допомогою OpenDraw можна забезпечити будь-який документ OpenOffice.org високоякісними ілюстраціями - будь то текстовий документ, електронна таблиця або презентація. Крім того, є можливість експортувати малюнок в інші додатки, використовуючи широко розповсюджені графічні формати. OpenDraw дозволяє створювати як векторні, так і растрові малюнки Програма OpenDraw в основному призначена для створення векторних малюнків Вгорі головного вікна розташована область меню, нижче - панелі функцій, гіперпосилань, об'єктів, ліворуч вертикально розташована панель інструментів, трохи правіше - лінійка, ще нижче - панелі символів, кольорів, нарешті, в самому низу головного вікна - панель стану. Будь-яку з перерахованих панелей можна включити або виключити з меню Вид → Конфіденційність Символів. У центральній частині головного вікна програми розташовується робочий лист малюнка.

27. Дайте характеристику інтерфейсу Google документи. Публікація документів та спільний доступ. Яким чином можна проводити завантаження файлів в Google документах? 1) Редагування тексту (Вирівнювання вправо, вирівнювання вліво,вирівнювання по центру, по ширині. Копіювання,вирізання та вставляння тексту). 2) Форматування тексту (Шрифт: жирний, курсив, підкреслений, закреслений, підрядковий, надрядковий. ) 3) Створення та редагування списків (впорядкований / маркірований список ) 4) Обробка таблиць (додавання / віднімання рядка / стовпчика, збільшення / зменшення розмірів рядків та стовпчиків ) 5) Cортування списків і таблиць (не має такої функції) 6) Формування колонок (не має такої функції) 7) Вставка графічних об'єктів (вставка об єкта) 8) Перевірка орфографії та граматики (перевірка орфографії) 9) Вставка колонтитулів (верхній / нижній колонтитул: 1, 2 або 3 стовпчики) 10) Друкування тексту (Друк) 11) Засоби автоматизації (стилі, шаблони, макроси тощо) (створення стилів) 12) Спільна обробка документів, коментування (не має такої функції) 13) Інші можливості (Існують різні способи перегляду документів (повноекранний та ін.), є можливість створення закладок, зносок, приміток, переклад тексту документа ).

Зовнішній вигляд Google Docs став більше схожим на вікна Провідника Windows: весь інтерфейс редактора тепер ділиться на два фрейми. У лівому розташована навігація по документах у вигляді папок, які замінили теги (втім, у них залишилися всі ті ж властивості: кожен документ позначений і може відноситися до декількох папок), вибору за типом документа, наявність позначки і людині, в якої до документа є доступ.      Оновлений редактор успадкував і ще одна властивість Windows Explorer - перетягнути і падіння - будь-який документ можна взяти курсором і помістити в будь-яку з папок. Праворуч фреймі знаходиться список ваших документів, а над ними розташовані кнопки створення, видалення і завантаження документів, створити папку і тому подібного.

28. Створення нового документа в Google документах. Опишіть призначення кнопок на панелі форматування. Для того, щоб скористатися цим сервісом, необхідно увійти в свій аккаунт, або зареєструвати його на Google і вибрати посилання «Документи».

Даний сервіс дозволяє створювати документи, редагувати їх, розсилати їх для ознайомлення або спільного редагування (причому одночасного), зберігати і відстежувати хронологію змін, публікувати в Інтернет.

29. Яким чином проводиться вставка зображень, формул, таблиць та інших об'єктів в Google документах? Вставка зображення Щоб вставити зображення, виконайте такі дії.     Відкрийте меню, що розкривається Вставити на панелі інструментів і виберіть пункт Зображення.     Виберіть один з параметрів додати зображення (Завантаження, URL, Пошук зображень Google або Веб-альбоми Picasa) і виконайте такі дії.         Завантаження. Виберіть зображення на своєму комп'ютері та натисніть кнопку Завантажити.         URL-адресу. Введіть URL зображення і натисніть кнопку Вибрати.         Пошук зображень Google. Введіть пошуковий запит і натисніть кнопку Пошук картинок.         Веб-альбоми Picasa. Виберіть зображення з одного зі своїх Веб-альбомів Picasa та натисніть Вибрати.     Перейдіть до зображення і натисніть кнопку Вибрати. Щоб видалити зображення, натисніть швидкі клавіші Ctrl + X або відкрийте меню Редагувати і виберіть команду Вирізати. Також можна просто виділити зображення та натиснути клавішу Delete. Можна додавати зображення таких форматів: GIF, JPG і PNG. Розмір зображень не повинен перевищувати 2 МБ. Перетягування зображень з комп'ютера або з Інтернету У Документи Google можна перетягувати зображення з робочого столу або з інших веб-сайтів. Просто натисніть на зображення, яке потрібно додати, і перетягніть його в документ. Додавання зображення може зайняти деякий час. Зверніть увагу: можна перетягувати зображення тільки у форматах GIF, JPG і PNG, розмір яких не перевищує 2 МБ

30. Рисування в Google документах. Перевірка орфографії та переклад документа. Відкрити домашню сторінку, натиснути - створити – малюнок.

У Документах Google за допомогою вбудованої перевірки орфографії можна знайти слова з орфографічними помилками і переглянути варіанти виправлень. Слова з помилками автоматично підкреслюються червоним кольором. Натисніть правою кнопкою миші на підкреслене слово, щоб переглянути варіанти виправлень і вибрати потрібний. Автоматичне виправлення можна використовувати для автоматичної заміни певного слова на інший текст відразу після введення цього слова. Це може бути корисно для виправлення слів, в яких часто робляться одні й ті ж помилки, або для вставки символів, наприклад шляхом заміни "(с)" на знак авторського права "©". Щоб увімкнути автоматичне виправлення для певних слів, в яких ви часто робите помилки, натисніть правою кнопкою миші на слові, в якому зроблена помилка, виберіть Завжди виправляти на і вкажіть у меню правильне слово.

переклад документа У Документах використовується Перекладач Google. Він дозволяє переводити цілі документи на один з 53 мов. Щоб перекласти документ, зробіть наступне.     - Відкрийте меню Інструменти та виберіть пункт Перекласти документ ...     - Введіть назву нового документа, виберіть мову перекладу і натисніть кнопку ОК.      В результаті буде створена перекладена копія документа. Вона буде доступна в Списку документів за адресою docs.google.com.

31. Опишіть інтерфейс Google таблиць. Яким чином проводиться побудова діаграм в Google таблицях?

Панель инструментів: -печать- отмена-повтор-веббуфер обмена-выделение цветом-денежный формат-процентный формат-другие форматы-размер шрифта-полужирный-зачеркнутый-цвет текста-цвет фона текста-границы-выравнивание-объединить ячейки-перенос по словам-функции-вставить диаграмму-фильтр

Зліва: нумерація строк, зверху: стовпчики, позначені латинськими літерами.

Створення діаграми 1. У таблиці виберіть комірки (ячейки) з даними, які необхідно включити в діаграму.

Натисніть на значок Діаграма на панелі меню або виберіть у меню Вставка пункт Діаграма. З'явиться діалогове вікно «Редактор діаграм». 3. На вкладці Початок можна змінити діапазон клітинок, які потрібно включити в діаграму, а також налаштувати основні параметри макета і переглянути рекомендовані види діаграм. 4.Виконайте попередній перегляд діаграми і внесіть до неї необхідні зміни. 5.Натисніть кнопку Вставити. Діаграма з'явиться в електронній таблиці. Щоб повернутися до редагування таблиці, не вставляючи діаграму, натисніть кнопку Скасувати. 32. Дайте характеристику деяких функцій в Google таблицях. Приведіть приклади. -«объединить ячейки»: функція об'єднує декілька ячейок в одну. При переміщенні курсора вибираємо ячейки, які необхідно об'єднати і натискаєм кнопку «объединить ячейки»

33. Створення, робота і публікація Google презентацій.

1. Перейдіть по вкладці Документи, на кнопкуСоздать. У спадному меню кнопка Презентація. 2. Вставка текста.Кнопка Вставити - Текст. У полі, що з'явилося введіть або скопіюйте потрібний текст 3.Вставка ізображенія.Кнопкі Вставити і Зображення 4. Вставка відео. Кнопки Вставити та Відеоролик 5. У презентацію можна вставити таблицю. Мишою виділіть потрібну кількість рядків і колонок 6. Блок-схеми та багато іншого можна малювати прямо у презентаціях. У менюфункція Вставити. 7. Імпорт слайдов.Откройте меню Вставити. У спадному меню Імпорт слайдів 8. Публікація презентаціі.Кнопкі Відкрити доступ і Опублікувати. У новому вікні Опублікувати документ. При публікації документа відкриється нове вікно, де розташований код для розміщення на сайт, адреса презентації та налаштування показу презентації.

34. Що таке мережа типу клієнт-сервер? Клієнт-серверна архітектура Інтернету. Якщо в мережі є комп'ютер, з якого черпають інформацію робочі станції, то його називають сервером, робочі станцій-клієнтами, а з'єднання - мережею типу клієнт-сервер. На таких комп'ютерах встановлюють спеціальне програмне забезпечення: програму-сервер для сервера і програму-клієнт для кожної робочої станції. Сьогодні це найпоширеніший тип мережі. Для їх функціонування потрібна операційна система Linux або MS  Windows NT чи 2003-2005 Server, або MS Windows XP Professional, LAN Server фірми IBM, NetWare фірми Novell тощо.

35. Опишіть способи підключення до Інтернету за допомогою мобільного (сотового) телефону. USBкабель, блютус, инфракрасный порт.

36. Що таке протоколи Інтернет і які протоколи ви знаєте?TCP/IP POP3 SMTP FTP HTTP IMAP4 WAIS Gorpher WAP Проткол це комп’ютерна мова що використ для роботи в мережі.

37. Опишіть умовну схему роботи протоколу TCP/IP. цілий набор протоколів, що працюють спільно. складається з 2 рівнів. Протокол верхнього рівня, TCP, відповідає за правильність перетворення повідомлень в пакети інформації, з яких на приймальному боці збирається вихідне послання. Протокол нижнього рівня, IP, відповідає за правильність доставки повідомлень за вказаною адресою. 38. Які системи адресації комп'ютерів ви знаєте?цифрові та іменні, іменні більшість використ доменні системи імен Формат IP-адреси – IPv4 IPv6. Net і Host секції IP-адреси. 39. Доменні імена. Структура доменних імен. Приведіть приклади доменних імен різних рівнів. Ім'я, що ідентифікує комп'ютер або комп'ютери у мережі інтернет. Це ім'я виглядає як частина web-адреси, наприклад uk.wikipedia.org. cki.ipri.kiev.ua. 40. Що таке сервер DNS додаток, призначений для відповідей на DNS-запити за відповідним протоколом? Як працює DNS-сервер забезпечення трансляції доменних імен в IP-адреси? Опишіть публічні DNS-сервери Domain Nane Server google dnsadvantage. 41. Дайте характеристику сучасних служб (сервісів) Інтернету. World Wide Web - всесвітня павутина - служба пошуку і перегляду гіпертекстових документів, що включають в себе графіку, звук і відео.E пошта - електронна пошта - служба передачі електронних сообщеній.Usenet, Новини - телеконференції, групи новин - різновид мережевої газети або дошки оголошень . FTP - служба передачі файлов.ICQ - служба для спілкування в реальному часі за допомогою клавіатури.Telnet - служба віддаленого доступу до компьютерам.Gopher - служба доступу до інформації за допомогою ієрархічних каталогів.

42. Служба WWW. Основні поняття служби WWW. World Wide Web - всесвітня павутина - служба пошуку і перегляду гіпертекстових документів, що включають в себе графіку, звук і відео. 43. Поняття протоколу HTTP протокол передачі даних, що використовується в комп'ютерних мережах. Гіпертекст текст для перегляду на комп'ютері, який містить зв'язки з іншими документами і Web-сторінки інформаційний ресурс доступний в мережі World Wide Web який можна переглянути у веб-браузері. 44. Для чого призначена мова HTML зробити документи придатними для читання з екрану монітора.? Формат HTML встановлює додаткові правила на внутрішній устрій файлу. Дайте характеристику понять: Uniform Resource Identifier короткий рядок літер, який однозначно ідентифікує окремий ресурс., Uniform Resource Locator стандартизована адреса певного ресурсу в інтернеті та Uniform Resource Name унікальна назва ресурсу. 45. Які функції виконують браузери? Приведіть порівняльну характеристику сучасних браузерів. Найбільш відомі серед них, це Opera, Mozilla FireFox і Internet Explorer. Такі браузери забезпечують користувача, крім основної функції відображення сторінок, безліч інших. 46. Опишіть особливості роботи в браузері Firefox та його настроювання. Firefox надає механізм розширень, що дозволяє користувачам модифіковані браузер відповідно до їх вимог.Firefox є одним з найбільш гнучких браузерів з широкими можливостями настроювання: користувач може встановлювати додаткові теми, які змінюють зовнішній вигляд програми, і розширення, що додають нову функціональність. 47. За якими зонами безпеки Internet Explorer розподіляє відвідувані вами веб-сайти? Оглядач Internet Explorer включає п'ять зон безпеки: «Інтернет», «Місцева інтрамережа», «Надійні вузли», «Обмежені вузли» і «Мій комп'ютер» 48. Програмне забезпечення електронної пошти (поштові клієнти)написання певної програми для корисутвача або самим користувачем для задання комп’ютеру певної роботи, в даному випадку робота з електронною поштою..... 49. Сформулюйте основні поняття мережного етикету. 50. Фільтрація електронної пошти. Що таке спам і які є способи захисту від нього? масова розсилка кореспонденції рекламного чи іншого характеру людям, які не висловили бажання її одержувати. Чорні списки, авторизація поштових серверів, сірі списки, статистичні методи фільтрації спаму, системи типу виклик-відповідь тощо

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]