Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
!!!_Крим_нальне_право_України_від_!!!.docx
Скачиваний:
27
Добавлен:
09.12.2018
Размер:
126.83 Кб
Скачать
  1. Громадські роботи.

Громадські роботи (ст. 56 КК) полягають у виконанні засудженим у вільний від роботи чи навчання час безоплатних суспільно корисних робіт, вид яких визначають органи місцевого самоврядування. Це, наприклад, збирання сміття, озеленення вулиць і т.ін. Громадські роботи встановлюються на строк від шістдесяти до двохсот сорока годин і відбуваються не більш як чотири години на день. Це покарання не застосовується до осіб, визнаних інвалідами першої або другої групи, вагітних жінок, осіб, які досягли пенсійного віку, а також до військовослужбовців строкової служби.

  1. Покарання, що можуть застосовуватись лише як додаткові.

Позбавлення військового, спеціального звання, рангу, чину або кваліфікаційного класу призначається лише при засудженні особи за тяжкий чи особливо тяжкий злочин. Це покарання є безстроковим. Вчинення таких злочинів ганьбить саме звання, ранг, чин або кваліфікаційний клас, тому закон надає суду право позбавити засудженого цього статусу. Конфіскація майна полягає в примусовому безоплатному вилученні у власність держави всього або частини майна, яке є особистою власністю засудженого.

Конфіскація майна може призначатися за тяжкі і особливо тяжкі корисливі злочини лише як додаткове покарання і тільки у випадках, прямо передбачених у санкції ст, за якою кваліфіковане діяння засудженого. Закон розрізняє 2 види конфіскації майна : а)повну конфіскацію, яка виражається у вилученні всього майна, що належить засудженому, б)часткову конфіскацію, яка полягає у вилученні зазначеної у вироку суду частини майна. Заміна конфіскації майна грошовою сумою, рівною вартості майна, не допуск.

  1. Покарання, що можуть застосовуватись і як основні, і як додаткові.

Штраф відповідно до закону є грошовим стягненням, що накладається судом у випадках і межах, встановлених в Особливій частині КК. Штраф встановлюється в межах від 30 до 1000неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Конкретний розмір штрафу встановлюється судом залежно від тяжкості вчиненого злочину та з урахуванням майнового стану винного. У разі неможливості сплатити штраф суд може замінити несплачену суму штрафу покаранням у виді громадських робіт, або виправними роботами із розрахунку місяць виправних робіт за 4 встановлених законодавством У неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, але на строк не більше 2р.

Позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю може призначатися на строк від 2 до 5 років як основне і на строк від 1 до 3р - як додаткове покарання. Це покарання застосовується в тих випадках, коли за характером вчинення винним службових злочинів або при занятті певною діяльністю суд визнає неможливим збереження за ним права обіймати ці посади або права займатися відповідною діяльністю.

  1. Штраф. Заміна штрафу іншим покаранням.

Штраф є грошовим стягненням, що накладається судом у випадках і межах, встановлених в ОЧ КК. Штраф може призначатися як основне, так і додаткове покарання лише у випадках, коли його передбачено у санкції ст КК, за якою кваліфікований злочин засудженого. Штраф встановлюється в межах від 30 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Конкретний розмір штрафу встановлюється судом залежно від тяжкості вчиненого злочину та з урахуванням майнового стану винного.

У разі неможливості сплатити штраф суд може замінити несплачену суму штрафу покаранням у виді громадських робіт із розрахунку 10 годин громадських робіт за 1 встановлений законодавством неоподатковуваний мінімум доходів громадян, або виправними роботами із розрахунку 1 місяць виправних робіт за 4 встановлених законодавством неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, але на строк не більше 2 років. Штраф як покарання відрізняється за своєю природою від штрафу, який застосовується як захід адміністративного впливу. Штраф як покарання призначається лише за вироком суду і тільки за вчинення злочину. Штраф тягне за собою судимість.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]