Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
4 Бізнес-план готовий(РАМОН).docx
Скачиваний:
17
Добавлен:
08.12.2018
Размер:
167.65 Кб
Скачать

Розділ 1 Бізнес – план інноваційного проекту

Зміст

Завдання…………………………………………………………………

Вступ...........................................................................................................

1.1. Маркетингова програма......................................................................

1.2. Виробнича програма...........................................................................

1.3. Організаційний план............................................................................

1.4. Капітальні інвестиції............................................................................

1.5. Фінансовий план..................................................................................

1.6. Економічна ефективність.....................................................................

1.7.Резюме...................................................................................................

Література...................................................................................................

Завдання

на розділ комплексного курсового проекту на тему :

«Бізнес-план інноваційного проекту»

Група АП-50

Студенту Броснівському Р. М, Н (за списком групи)-1.

1. Положення підприємства на ринку: попит зростає, сегмент...45.....%, ціни конкурентів 71 -73грн. за одиницю, ПДВ = 20%, податок на прибуток = 23% .

Ціна ринкова підприємства {Цр} ... 72…..грн. за одиницю.

2. Базові техніко-економічні показники:

- Випуск продукції в натуральному виразі за рік, тис. одиниць (Дб) - приймається за 3 рік попиту (ДЗ) з урахуванням сегменту підприємства(SG): Дб= ДЗ*SG

- чисельність персоналу , людей, (Чб): Чб =110 + 5*Н, де Н – номер завдання на курсову роботу,

- вартість основних фондів, грн. (Фб): Фб = 4555000 + 125000*Н. - операційна собівартість одиниці продукції, грн. (Сб): 52.

У тому числі:

а) умовно-змінні втрати (а): 32.

з них:

- матеріальні витрати (ам):24.

- заробітна плата з відрахуваннями на соціальні заходи (аз): 6.

б) умовно-постійні витрати (в): 20,

з них:

- амортизація (ва): 7 .

- відпрацьовано обладнанням за рік, годин (Тб) -3200

- використання обладнання по потужності (Км) - 0.9

3. Інноваційний проект забезпечує :

Іп = 8%, Ів=18%, Ім=14%, Іт =7%.

4. Тривалість реалізації проекту – прийняти оптимальний варіант з М-2 при складі змінної бригади (Чбр) 17 чоловік.

5. Вартість придбання обладнання без ПДВ ,грн.:

Воб = 160000 + 600*Н,

  1. Фінансування – лізинг на 3 роки, річна ставка – 24%, сплата в кінці кварталу.

  2. Інші нормативи в методичних вказівках, лекціях ,модулях.

Строк видачі проекту

Строк здачі проекту 26.12.11

Вступ.

Сучасний етап розвитку ринку України не дає можливості досягти стабільного успіху в бізнесі , якщо не визначити ефективність його розвитку у майбутньому, не дослідити стан цільових ринків і існуючих на фінансовому ринку конкурентів.

Кожне підприємство має потреби у матеріальних, трудових, інтелектуальних і фінансових ресурсах і тому треба передбачити джерела їх отримання, уміти виявляти ефективність використання ресурсів в процесі роботи підприємства. Звідси забезпечення його господарської діяльності, здійснене на основі плану .

Отже головною метою, яку переслідує підприємство-досягнення максимуму прибутку при мінімумі витрат. План фірми сприяє рішенню цієї задачі, визначаючи найвигідніші джерела фінансування і раціональні напрями витрачання засобів, забезпечуючи стійке положення підприємства на ринку.

Сучасні темпи зміни і нарощування об'ємів знань настільки великі, що планування представляється єдиним способом реального прогнозування майбутніх проблем і можливостей. Планування забезпечує також основу для ухвалення ефективних управлінських рішень. Коли відомо, чого організація хоче досягти, легше знайти самі відповідні дії. Планування сприяє зниженню ризиків при ухваленні рішень. Ухвалюючи обґрунтовані планові рішення, керівництво зменшує ризик помилок, обумовлених помилковою або недостовірною інформацією про можливості підприємства або про зовнішню ситуацію. Планування служить для формулювання і досягнення ключових цілей в рамках організації.

Бізнес-планування допомагає підприємству не упустити нових можливостей і використати їх для перетворення і підвищення ефективності. В діловому світі, що постійно перетворюється, для бізнесу відкривається зараз безліч нових можливостей. Бізнес-планування допомагає менеджеру не упустити їх і використати для перетворення і підвищення ефективності діяльності на ринку.

Інноваційна діяльність як одна з форм інвестиційної діяльності здійснюється з метою впровадження досягнень науково-технічного прогресу у виробництво й соціальну сферу

Метою бізнес-плану інноваційного проекту, який представлений в цьому курсовому проекті є: на передінвестиційному етапі розробка бізнес-плану впровадження інноваційного проекту на підприємстві, а також передбачати не лише всі заходи для реалізації нової ідеї, а й визначити необхідне фінансове забезпечення та можливість одержання прибутку. Практично його можна вважати формою експертної оцінки доцільності та ефективності здійснення нової підприємницької ідеї. У бізнес-плані визначені й проаналізовані всі показники ефективності проекту – час, вартість, ефект, ризик. Наприкінці бізнес-плану складено резюме ,яке є найбільш важливою частиною бізнес-плану, так як у резюме сконцентрований основний зміст бізнес-плану й пояснені всі переваги даного інноваційного проекту в порівнянні з базовим варіантом. Саме на цей розділ звертають увагу інвестори й кредитори, тому що резюме до бізнес-плану повинне залучити їхня увага до проекту й змусити повірити в успіх майбутнього інноваційного проекту.

Добре розроблений та обґрунтований бізнес-план є важливим підґрунтям так званої бізнес-пропозиції, використовується у процесі переговорів з партнерами; він відіграє неабияку роль у підборі на роботу кваліфікованих фахівців; його обов'язково використовують задля залучення надійних інвесторів і кредиторів.