Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПРОГ_ПР_5К_ИБ.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
06.12.2018
Размер:
130.56 Кб
Скачать
  1. Зміст практики

2.1. Порядок проходження та графік виконання програми практики

Переддипломна практика тривалістю вісім тижнів проводиться після 9-го семестру, (більш точний термін практики визначається наказом по університету з урахування часу закінчення екзаменаційної сесії).

Переддипломна практика складається із трьох періодів: ознайомлення, основного та заключного.

В ознайомлювальному періоді студенти вивчають організаційно-технічну структуру підприємства, його окремих підрозділів, ознайомляться з основними показниками роботи підприємства. Для студентів організують екскурсії. Ознайомлювальний період складає 2-3 дні. За цей час студенти повинні також оформити своє перебування на підприємстві: отримати перепустку та пройти інструктаж із техніки безпеки та охорони праці (див. табл. 1).

В основному періоді студенти працюють на штатних посадах або в якості дублерів у відділах та відділеннях підприємства (організації), фірми, конструкторського бюро, науково-дослідної установи, кафедри або наукової лабораторії ВНЗ.

За основний період студенти виконують розділи програми практики та індивідуальне завдання з урахуванням графіка виконання програми практики (див. табл. 1).

У заключному періоді, який складає 2-3 дні, студенти звільнюються від праці на робочому місці та завершують оформлення звіту та щоденника.

За цей час звіт перевіряється та підписується керівником практики від підприємства.

2.2. Робота на робочих місцях

Базами переддипломної практики в основному є підприємства, куди студенти підуть працювати після закінчення університету, та лабораторії науково-дослідних установ та профілюючих кафедр ОНПУ.

Бажано, щоб характер роботи, що виконується, був пов’язаний із темою дипломного проекту, яка обговорювалась раніше.

Студенти працюють на штатних посадах або як дублери фахівця в галузі технічного захисту інформації, інженера, або молодшого наукового співробітника в лабораторіях, технічних відділах КБ та НДІ, на ділянках випробувань та налагодження РЕА.

Під час праці на робочих місцях студент повинен вивчити спеціальні та нетрадиційні методи розрахунку, аналізу та синтезу радіотехнічних засобів і комплексів систем захисту від несанкціонованого доступу до інформаційних ресурсів та баз даних обмеженого доступу, які необхідні для виконання дипломного проекту (роботи).

У тому випадку, коли в лабораторії або відділі студент не має можливості вивчити наведені методи, можливо щоб він 30-50% часу, запланованого для використання п. 2. 2, використав для виконання цієї роботи в науково-технічних бібліотеках підприємства та університету. Такий режим праці повинен бути заздалегідь погоджений у плані роботи студента.

Форми звітності:

1) Розділ звіту із практики, у якому приводиться план та календарний графік роботи, виконаної студентом на робочому місці;

2) Розділ звіту з описом спеціальних та нетрадиційних методів розрахунку, аналізу та синтезу радіотехнічних пристроїв, які необхідні для виконання дипломного проекту.

Приблизний об'єм витрат часу для роботи студентів на робочих місцях 45% загального об'єму часу, що відводиться на практику.

2.3. Індивідуальні завдання

Індивідуальне завдання з переддипломної практики повинне бути пов’язане з темою дипломного проекту. Це завдання складається разом із керівником практики від університету та дипломного проекту. Як правило, індивідуальне завдання має дослідницький характер та використовується в дослідницькому розділі дипломного проекту.

Індивідуальне завдання з теми дипломного проекту включає: проведення студентом аналітичного огляду по літературі та відповідний патентний пошук інформації, збір початкових даних, необхідних для дипломного проекту й, техніко - економічне обґрунтування обраного напрямку проектування.

У результаті виконання п. 2. 3 студент повинен

знати:

- літературу, винаходи та патенти, котрі можливо використовувати при виконанні дипломного проекту (роботи);

- техніко-економічні показники вітчизняних та закордонних систем технічного захисту інформації та іншої радіоелектронної апаратури, обраних, як аналог (прототип) для дипломного проекту (роботи).

уміти:

- проводити порівняльний техніко-економічний аналіз проектуємої системи, пристрою або наукового дослідження з аналогом (прототипом).

отримати навички:

- самостійного інформаційного та патентного пошуку;

- збору початкових даних та інших матеріалів, необхідних для виконання дипломного проекту (роботи);

Форми звітності:

а) розділ дипломного проекту (роботи) “Вступ”;

б) розділ дипломного проекту (роботи) “Аналітичний огляд”;

в) розділ дипломного проекту (роботи) “Техніко-економічне обґрунтування”;

г) звіт про виконаний патентний пошук з анотаціями або рефератами про найбільш істотні технічні рішення (винаходи), відібраних при пошуку.