Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
DKR_geografia1.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
05.12.2018
Размер:
227.84 Кб
Скачать

10.28.Що таке трудові ресурси?»Економічно активне населення».

Економічно активне населення – частка трудових ресурсів, що реально зайнята у господарській діяльності.

Трудові ресурси-працездатне населення (дійсне і потенціальне) на території країни, адміністративної територіальної одиниці або підприємства.

11.Яке призначення оон?

Організа́ція Об'є́днаних На́цій (ООН) — міжнародна організація, заснована 26 червня 1945 на конференції у Сан-Франциско на підставі Хартії Об'єднаних Націй. Декларованою метою діяльності організації є підтримання і зміцнення миру і міжнародної безпеки та розвиток співробітництва між державами світу.

12.Що таке ресурси Світового океану?На які види вони поділяються?

Види:

-Біологічні-морські організми,які використ.людина.(риби,устриця,краби,кити,моржі,тюлені,водорості.

-Мінеральні-дуже різноманітні:нафта,природний газ,камяне вугілля,залізні руди,алмази,золото,бурштин)+Нікель,Кобальт,мідь,титан...

-Енергет.-невичерпні,різноманітні…енергія морських хвиль,течій,різниці температур води

---------нафтове забруднення,міжнар.угоди від забруднення.

13.Що таке урбанізація?Що визначає рівень організації території?

Урбаніза́ція зростання ролі міст в розвитку суспільства, який супроводжується ростом і розвитком міських поселень, зростанням питомої ваги міського населення.---- швидкі темпи зростання кількості міського населення, концентрація населення і господарства в основному у великих містах, розширення території міст

14.Дайте характеристку мінеральних і кліматичних ресурсів.

Мінеральні ресурси - це сукупність запасів корисних копалин мінерального походження, які вже використовуються або можуть бути використані в майбутньому в господарській діяльності людини.Паливні(нафта,природний газ,камяне вугілля), рудні(сировина для чорної(залізні,марганцеві), кольорової металургії (алюмінієві,мідні), благородні метали(золото,срібло,платина),нерудні(80%фосфоритів-Росія,США,Мароко,Казахстан, 3/4калійних солей-Росія,Канада,Німеччина,Білорусь), алмази-ПдАфрика,Австралія,Росія)

-виснаження родовищ – проблема

Кліматичні ре­сурси - сонячна радіація - як джерело світла, тепла та енергії, енергії вітру. Ат­мосферні опади можна відносити до водних та кліматичних ресурсів. Використан­ня невичерпних природних ресурсів не призводить до загального зменшення їх за­пасів на Землі. Тільки забруднення вод та атмосфери може стати серйозною пе­решкодою подальшого розвитку виробництва, призвести до погіршення умов жит­тєдіяльності населення.

15.20.Що таке рекреаційні ресурси? Їх види.

Рекреац.ресурси-природні умови,ресурси та суспільні обєкти,які можуть використ.для відпочинку,туризму та охорони здоровя.

Види: природно-рекреаційні(морські,озерні убережжя,гори,комфортн.температ.режим ----туризм: пляжний,зимовий,екологічний) культурно-історичні

.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]