Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Skripkar 3П.Р.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
03.12.2018
Размер:
660.99 Кб
Скачать

1. Якщо ви ще не ввійшли в Windows, зробіть це.

2. У меню Пуск виберіть пункт Програми (All Programs), укажіть на Стандартні (Accessories), укажіть на Службові (System Tools) і потім виберіть Архівація даних (Backup). З'явиться вікно Майстра архівації й відновлення (Backup or Restore Wizard).

3. Клацніть на кнопці Далі (Next), щоб почати процес архівації ваших файлів. З'явиться

сторінка Архівація й відновлення (Backup or Restore).

4. Клацніть на кнопці вибору Архівація файлів і параметрів (Back up files and settings) і потім клацніть на кнопці Далі (Next). З'явиться сторінка Що варто архівувати (Whatto Back Up).

5. Клацніть на кнопці вибору Надати можливість вибору об'єктів для архівації (Let me choose what to back up) і потім клацніть на кнопці Далі (Next). З'явиться сторінка Елементи для архівації (Items to Back Up).

6. Перейдіть до папки My Computer\C\SBS\WindowsXP\Backup, клацаючи на знаку "плюс" праворуч від відповідних папок для їхнього розкриття.

7. Установите прапорець, що перебуває поруч із робочою папкою, і потім клацніть на кнопці Далі (Next). З'явиться сторінка Ім'я, тип і розташування архівації (Backup Type, Destination, and Name).

Порада. Якщо структура папок занадто широка для панелі, у якій вона показана,

перетягнете праву границю панелі вправо, щоб розширити панель.

8. Залишіть без змін значення за замовчуванням для місця розташування (3 1/2 Floppy) і ім'я файлу (Backup.bkf), потім клацніть на кнопці Зберегти (Save).

Порада. Звичайно ви будете виконувати архівацію на знімному носії великої ємності,

наприклад, на магнітній стрічці або на вилученому комп'ютері.

9. Клацніть на кнопці Далі (Next) і потім клацніть на кнопці Готове (Finish), щоб запустити архівацію. З'явиться діалогове вікно Процес виконання архівації (Backup Progress), де відображається стан процесу архівації.

10. По закінченні архівації клацніть на кнопці Закрити.

11. У випадку наступного відновлення ваших файлів і папок повторите кроки 2 і 3, потім клацніть на кнопці вибору Відновлення файлів і параметрів (Restore files and settings), Виконайте перехід до потрібного носія й виберіть файл резервної копії, клацніть на кнопці Далі (Next) і потім клацніть на кнопці Готове (Finish).

Порада. Ви можете одночасно запустити Майстер архівації й відновлення (Backup or Restore Wizard) і вибрати файл резервної копії для відновлення, двічі клацнувши на файлі backup.bkf у Провіднику (Windows Explorer). Щоб відкрити Провідник, у меню Пуск виберіть пункт Програми (All Programs), укажіть на Стандартні (Accessories) і потім клацніть на Провідник (Windows Explorer).

Відновлення вашої операційної системи

Виконайте наступні кроки.

1. Якщо ви ще не ввійшли в Windows, зробіть це.

2. Закрийте всі відкриті програми.

3. У меню Пуск виберіть пункт Програми (All Programs), укажіть на Стандартні(Accessories), укажіть на Службові (System Tools) і потім виберіть Відновлення системи (System Restore).

З'явиться вікно Майстра відновлення системи (System Restore Wizard).

Порада. Ви можете також викликати утиліту Відновлення системи (System Restore),

клацнувши на рядку Undo changes to your computer with System Restore (Скасування змін на вашім комп'ютері за допомогою System Restore) у центрі довідки й підтримки, або

відкривши Панель керування (Control Panel) з меню Пуск, клацнувши на значку

Продуктивність і обслуговування (Performance and Maintenance) і клацнувши потім на

Відновлення системи (System Restore) у секції Див. також (See Also).

4. Клацніть на кнопці вибору Відновлення більше раннього стану комп'ютера (Restore my computer to an earlier time) і потім клацніть на кнопці Далі (Next). З'явиться сторінка Вибір контрольної крапки відновлення (Select a Restore Point), де представлений календар. Дні, коли створювалися контрольні крапки відновлення, вказуються в календарі напівжирним

шрифтом. Рішення проблем. Ви можете переходити до різних місяців, клацаючи на стрілці по одну зі сторін назви місяця. Ці стрілки активні, тільки якщо контрольні крапки відновлення є в попередніх або наступних місяцях.

5. Клацніть на кожній з виділених напівжирним шрифтом дат, щоб побачити контрольні крапки, створені в цей день.

6. Клацніть у календарі на виділеної напівжирним шрифтом даті, для якої є контрольна крапка відновлення на цей день.

7. У панелі опису клацніть на конкретній крапці відновлення.

8. Клацніть на кнопці Далі (Next). Утиліта Відновлення системи (System Restore) відобразить інформацію про вашу обрану контрольну крапку.

Важливо. Не продовжуйте цю вправу, якщо не хочете, щоб комп'ютер був відновлений до більше раннього стану. Хоча є можливість скасування цього відновлення, завжди існує ймовірність втрати даних при будь-якій подібній акції.

9. Клацніть на кнопці Далі (Next).Утиліта Відновлення системи відключиться від Windows XP, відновить ваші файли до їхнього стану на момент обраної контрольної крапки й потім запустить знову ваш комп'ютер.

Якщо звичайно ви входите на свій комп'ютер за допомогою ім'я користувальницького облікового запису й пароля, то вам буде потрібно ввести їх. Залежно від типу змін, внесених після контрольної крапки відновлення, ви, можливо, заметете візуальні відмінності після перезавантаження комп'ютера.

Висновок: навчено навичкам роботи з ОС Microsoft Windows XP

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]