Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Варіант 18.docx
Скачиваний:
9
Добавлен:
03.12.2018
Размер:
144.98 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України

Національний транспортний університет

Кафедра аеропортов

Курсовий проект

з дисципліни “Технологія будівництва автомобільних доріг”

Технологія будівництва земляного полотна автомобільної дороги

Виконав:

студент гр БА-V-1

Рора С.О.

Перевірив:

Хмельов І.В.

Київ 2011

ЗМІСТ

Вступ

  1. Характеристика району будівнийтва.

  2. Вплив природно-кліматичних умов району будівництва на технологію та організацію робіт.

    1. Розрахунок змінного темпу робіт.

    2. Побудова дорожньо-кліматичного графіка

    3. Обґрунтування термінів будівництва

3. Аналіз конструкції дорожнього одягу

4. Визначення середніх відстаней та продуктивності автомобілів при транспортування матеріалів для влаштування шарів дорожнього одягу.

5. Розробка і складання технологічних норм на влаштування дорожнього одягу. Обгрунтування складу механізованих ланок.

5.1 Розрахунок трудомісткості робіт

Список використаної літератури

Вступ

Технологія будівництва автомобільної дороги залежить від кліматичних умов. На процес влаштування штучних споруд, земляного полотна та дорожнього одягу впливають клімат, рельєф місцевості, геологічні, гідрологічні та гідрогеологічні умови. Від природних умов залежать строки початку та закінчення робіт, тривалість будівництва, продуктивність дорожніх машин, дальність переміщення грунту, схеми виконання робіт та інше. Відповідно до залежності від зволоження територія України поділена на чотири дорожньо-кліматичні зони. Умови виконання дорожніх робіт в зонах мають певні особливості: в південній зоні У-ІІІ вплив атмосферних опадів незначний; перезволоження опадами глинистих грунтів в зонах У-І та У-ІІ призводить до різкого погіршення умов розробки грунтів і переміщення дорожніх машин, зниження їх продуктивності; промерзання грунту ускладнює, а інколи робить недоцільним, виконання лінійних робіт взимку.

При будівництві автомобільної дороги на стадії проектування організації і технології виконання робіт доцільно враховувати рельєф місцевості. Оскільки він впливає на вибір провідної машини, процеси різання грунту, напрямок переміщення земляних мас. Зрізання грунту бульдозерами та скреперами, а також маршрути руху навантажених транспортних засобів призначають в напрямку руху.

Геологічні особливості району будівництва на стадії проектування технології робіт враховують з точки зору якості грунтів для спорудження земляного полотна, місця розташування грунтових кар’єрів, можливості проїзду по грунтових дорогах. При необхідності рбгрунтовують необхідність будівництва тимчасових доріг та тип покриття на них.

На ділянках з утрудненим поверхневим водовідводом і бизьким рівнем грунтових вод розробка грунтів утруднена, незадовільний стік поверхневих вод і мала інфільтрація атмосферних опадів в грунт, значно погіршують умови переміщення дорожніх машин, ускладнюють технологію виконання робіт.

  1. Характеристика умов району будівництва

Район будівництва автомобільної дороги розташований в Житомирській області, що відповідає I дорожньо-кліматичній зоні. Клімат помірно континентальний. Середня температура самого теплого місяця (липня) близько +21С, самого холодного (січня) –3, –4С. Середньорічна кількість опадів складає 340 – 460 мм. В районі будівництва переважають вітри північно-східні (зимою) і південно-східних (літом) напрямків, швидкість котрих досягає 20–24 м/с. Висота снігового покриття досягає 45 см. Глибина промерзання ґрунту складає в середньому 50–70 см. В середньому за рік спостерігається 10 днів з заметілями, туманами, сильними вітрами та ливнями, перешкоджаючими веденню робіт.

В цілому по своїм характеристикам рельєф місцевості району будівництва не утруднює виконання дорожніх робіт дорожньо-будівельними машинами.

В районі будівництва автомобільної дороги переважають піщані та супіщані ґрунти, а також знаходяться і чорноземи степів і лісостепів, що обумовлює необхідність проведення рекультивації земель. Ґрунт місцевості – суглинок легкий – придатний для влаштування насипу земляного полотна при найменшому піднятті низу дорожнього одягу над рівнем короткочасно стоячих вод – 1.1 м. Рослинний шар ґрунту придатний для укріплення укосів насипів і виїмок.

В районі прокладання траси автомобільної дороги трапляються ділянки лісу середньої густоти. Переважають хвойні породи і широколисті, які переважно знаходяться на заплавах рік і придатні для промислової заготовки і задоволення потреб будівництва в древесині і пиломатеріалах. Є також кущі, придатні для влаштування снігозахисних посадок і декоративного озеленіння дороги.

Загальний похил місцевості і рельєф в цілому забезпечують стік і випаровування поверхневих вод після ливнів. Є окремі місця з довгостроковим стоянням поверхневих вод. Ґрунтові води залягають на глибині 3,2 і більше метрів і не впливають на хід виконання будівельних робіт. В періоди весіннього сніготанення і після ливнів спостерігається переповнення деяких мілких річок і струмків. Деякі з котрих в жаркий період року пересихають.

В районі будівництва розвідані поклади кам’яного вугілля, граніту, вапняку, мергелю, каоліну, гіпсу, кварцового піску. Четвертинні відкладення представлені глинами и пісками.

Рельєф.

За характером рельєфу Житомирська область поділяється на південно-західну частину ,яка лежить межах Придніпровської височини (висота до 300 м ) і південно-східну низовину, яка входить в район Полісся на північному –заході області ,серед заболочених рівнин Поліської низовини піднімається Овручський кряж (висотою до 316м ).

Грунтові умови 

В районі будівництва автомобільної дороги - бурі грунти лісових широколистий лісів, які розташовані вздовж берегів р. Тетерів, а також знаходяться і чорноземи степів, що викликає необхідність проведення рекультивація земель. Грунт місцевості супісок легка придатна для влаштування насипу земляного полотна при найменшому піднятті низу дорожнього одягу над рівнем короткочасно стоячих вод 1.2 м. Рослинний шар грунту придатний для зміцнення укосів насипів і виїмок.  Рослинність 

У районі проходження траси автомобільної дороги трапляються ділянки лісу середньої густини. Переважають широколисті породи, придатні для промислової заготівлі та задоволення потреб будівництва в деревині і пиломатеріалах. Є також кущі, придатні для влаштування снігозахисних насаджень та декоративного озеленення дороги. 

Гідрологія і гідрогеологія. 

Загальний ухил місцевості і рель'еф в цілому забезпечують відтік і випаровування поверхневих вод після дощів. Є окремі місця з довгостроковим стоянням поверхневих вод. Грунтові води залягають на глибині 2 і більше метрів і не впливають на хід виконання будівельних робіт. У періоди весняного водопілля та після злив спостерігається переповнення деяких дрібних річок і струмків, деякі з них в жаркий період року можуть пересихають. Одними з найбільш великих річок є р. Тетерів, Уж. 

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]