Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсова (Технологія ф.п.).docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
30.11.2018
Размер:
636.93 Кб
Скачать

Сфери застосування широкоформатного друку

Широкоформатний друк використовуються переважно в зовнішній рекламі для оформлення таких конструкцій як: бігборди, вивіски, також широкоформатний друк застосовується для виготовлення реклами на транспорті, і при оформленні інтер'єру - вітрини, плакати, виставкові стенди.

По видах вживання широкоформатний друк ділиться на дві категорії:

  • Інтер’єрний друк для внутрішнього вживання;

  • Зовнішній широкоформатних друк

Інтер’єрний друк використовується для створення банерів, стендів, вивісок і так далі, які використовуватимуться всередині приміщення і тому матеріали, з яких все виготовляється якісні, але менш міцні, чим матеріали для зовнішнього широкоформатного друку. Дана друкарська продукція завжди розташовується в безпосередній не далеко від людей, тому якість друку має бути достатньо високою.

Плакат - від німецького Plakat - оголошення, афіша. Від французького - plaquer - наліпити, приклеїти. Плакат - помітне, велике зображення з невеликою кількістю тексту, застосовується в агітаційних, рекламних, інформаційних або навчальних цілях. У сучасному дизайні плакат - «зведене в чітку візуальну формулу повідомлення, призначене для висновків і конкретних дій». Вид постера.

Плакат повинен бути добре видно на відстані, бути зрозумілим і добре сприйматися.

У плакаті часто використовується художня метафора, різномасштабні фігури, гротеск, зображення подій, що відбуваються в різний час і в різних місцях, контурне позначення предметів. Шрифт застосовується великий, яскравий.

ВИДИ ПЛАКАТІВ

  • Політичний плакат - є однією з найбільш дієвих форм політичної агітації, втілює політичні завдання і гасла.

  • Інформаційно-рекламний плакат - вирішує завдання інформації, оповіщення про різноманітні культурно-освітні заходах або завдання реклами-ознайомлення споживачів з товарами, послугами. Особливими якостями наділені театральні плакати і кіноплакати. Виконуючи завдання рекламування спектаклів чи кінофільмів, вони повинні відображати властиві даному видовищу стиль, творче устремління його авторів.

  • Навчально-інструктивний плакат - переслідує мету пропаганди наукових знань, методів праці, різних правил і т.д. На відміну від інших видів плаката, містить значну кількість тексту, цілу серію малюнків і призначається для більш тривалого використання.

Зовнішній широкоформатний друк використовується для створення зображень, які розміщуватимуться на вулиці, тому матеріали для її виготовлення мають бути досить міцними. Люди такий друк розглядатимуть здалека, що викликає певні вимоги до якості і структури друку.

Технології широкоформатного друку

Для виготовлення широкоформатного друку йде вхід найсучасніше поліграфічне обладнання, що дозволяє досягти високої якості друкованого зображення, без спотворень кольорів. А від використання тих чи інших технологій та витратних матеріалів залежить довговічність зображення.

Для широкоформатного друку використовується спеціальне друкувальне обладнання. Хоча пильну увагу слід звернути не тільки на обладнання, яке буде використовуватися для друку, але і на матеріали. Наприклад, папір придатний для зображень, що використовуються в закритих приміщення, захищених від впливу зовнішніх факторів. Для зображень, що знаходяться на відкритому повітрі використовується друк на різних видах плівок та тканинах.

Важливим фактором є те, які будуть використовуватися чорнила при друкуванні і чи можливо забезпечити додатковий захист надрукованого матеріалу від впливу вологи, перепадів температур або сонця; в цьому випадку може знадобитися особлива обробка плівки.

Устаткування для широкоформатного друку:

  1. Матричні широкоформатні принтери;

  2. Лазерні широкоформатні принтери;

  3. Струменеві широкоформатні принтери;

  4. Трафаретні широкоформатні принтери.