Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсова (Технологія ф.п.).docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
30.11.2018
Размер:
636.93 Кб
Скачать

Матеріали які використовуються для широкоформатного друку:

  • Папір BackLite;

  • Папір Blue Back;

  • Банер;

  • Самоклеюча вінілова плівка;

  • Текстиль;

  • Полотно;

  • Пластик Back lite.

Папір BackLite

Папір BackLite - спеціальний вологостійкий папір для просвітних змінних зображень. Найбільш якісним вважається папір торгової марки Aconda. Стандартна щільність - 150 г/м.кв. Використовуються намотки шириною 1.27 м, 1.40 м та 1.60 м. Головною особливістю цього паперу є здатність до світлорозсіювання. Використовується, як правило, в якості недовгострокового рекламного носія для щитів із внутрішньою підсвіткою – сітілайти, лайтбокси.

Папір Blue Back

Папір BlueBack - спеціальний вологостійкий папір з синьою зворотною стороною. Покриття синього кольору, нанесене на тильну сторону, дозволяє наклеювати носій на темні основи - без викривлення кольору и без просвічування нижнього зображення.

Найбільш якісним вважається папір торгової марки Aconda. Стандартна щільність - 10 г/м.кв.

Використовуються намотки шириною 1.26 м, 1.60 м. Папір не схильний до набухання від води та розривам внаслідок механічних впливів, високо - стійкий до коливання температури й вологості навколишнього середовища. Ці особливості дозволяють використовувати цей папір як всередині, так і зовні. Найбільш популярний папір Blueback в щитовій рекламі – бігборди.

Банер

Банер - пластичний ПВХ, армований поліестеровою ниткою.

Банерна тканина характеризується щільністю та методом виготовлення. Щільність буває від 300 до 600 г/м кв.

По типу виготовлення банер може бути литим чи ламінованим. Ламінований банер, як правило, має меншу щільність та візуально відрізняється від литого.

Банер BlockOut - банер з чорним внутрішнім прошарком для запобігання просвічування.

Абсолютна непрозорість дозволяє наносити зображення на дві сторони тканини. Саме це дозволяє забезпечувати матеріалу Blockout високу популярність при виготовленні розтяжок над дорогами, транспарантів, брандмауерів. Стандартна щільність - 440 г/м.кв. Використовуються намотки шириною 1.37 м, 1.6 м, 2.06 м, 3.20 м.

Банер Flex - ідентичний литому банеру, але має спеціальний наповнювач та арміровку, які розсіюють світло.

Даний матеріал застосовується для друку плакатів на світлові короба, лайтбокси, світлові площини вітрин магазинів.

Банерна сітка - перфорована банерна тканина. Відрізняється розмірами перфорації, наявністю підкладки та типом армування.

Характеризується високою розмірною стабільністю, стійкістю до УФ випромінювання, хімічному впливу. Відноситься до важко займистих матеріалів. Банерна сітка застосовується для розміщення в вітринах, а також на фасадах будинків. Стандартна щільність - 350 г/м.кв.

Самоклеюча вінілова плівка - один із найбільш популярних носіїв для широкоформатного друку. Найбільш поширена с/п плівка торгової марки Oracal. Незважаючи на лідерство Oracal, використовуються плівки і інших торгових марок - Intercoat, MacTAC.

Використовуються намотки шириною 1.00 м, 1.26 м, 1.40 м, 1.60 м та 2.00 м в глянцевому чи матовому виконанні. Для зовнішнього застосування використовують частіше глянцеву плівку, так як менше затримує бруд. В середині приміщень використовують матову плівку, так як зменшує появлення відблисків.

One Way Vision - перфорована самоклеюча плівка, використовується для поклейки прозорих поверхонь для збереження проникнення світла.

Стандартна ширина - 1.35 м. Застосування плівки - обклейка вікон громадського транспорту.

Текстиль знаходить все більш широке застосування в зовнішній рекламі, особливо при виготовленні прапорів, художніх полотен, декорацій та інше. Весь текстиль можна розділити на просвітний та не просвітний.

Перший забезпечує наявність зображення на зворотній стороні, у інших ця особливість відсутня, але вони забезпечують більшу насиченість зображення.

Ці тканини зі спеціальним покриттям для різних видів друку комбінують в собі всі переваги - оригінальна текстура, м`якість, гнучкість, легкість та якість друку.

Полотно (рус. холст) - щільний матеріал з фактурною поверхнею, яка імітує художнє полотно. Полотно складається із натуральної основи, покритої спеціальним шаром, який дозволяє здійснювати високоякісний широкоформатний друк.

Пластик Back lite - представляє собою поліестер з нанесеним шаром для друку. З розвитком рекламного ринку росте популярність послуг по нанесенню якісного зображення на тверді поверхні, які можна використовувати як в інтер'єрних цілях, так і в якості рекламних конструкцій.

Матеріал Back Lite має всі необхідні для виготовлення рекламних конструкцій особливості як міцність, гнучкість та мала вага.