Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсова (Технологія ф.п.).docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
30.11.2018
Размер:
636.93 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України

Черкаський художньо-технічний коледж

Механіко-технологічне відділення

Курсова робота

з дисципліни „Технологія формних процесів ”

на тему:

«Порівняльний аналіз устаткування для широкоформатного друку»

Перевірив: Виконав:

Капітан Р.Б. студент гр. МС-304

Роздобудько Є.В.

Захищено з оцінкою:

______________

«____»_____________2011р.

Черкаси 2011 р.

ЗМІСТ

Вступ…………………………………………………………………..

РОЗДІЛ 1. Технологічний процес широкоформатного друку

    1. Основні види широкоформатного друку

    2. Матеріали які використовуються для широкоформатного друку

    3. Сфери застосування широкоформатного друку

    4. Устаткування для широкоформатного друку

РОЗДІЛ 2. Порівняльний аналіз устаткування для широкоформатного друку…………………………………….

Висновки………………………………………………………………..

Список використаної літератури…………………………………….

ВСТУП

Широкоформатний друк – багато фарбовий друк, де зображення наносяться на листових та полімерних рулонних матеріалах великих форматів, оскільки розміри даних виробів перевищують А3 формат.

Актуальністю даної курсової роботи є те, що на сьогоднішній день широкоформатний друк користується великим попитом через розвиток зовнішнього рекламного бізнесу та інтер'єрного дизайну.

У повсякденному житті широкоформатний друк можна зустріти практично скрізь, наприклад, щити з рекламою, банери, вивіски, стенди,плакати і так далі. За допомогою широкоформатного друку можна досягати фотографічної якості рекламного зображення.

Метою даної курсової роботи на тему: «Порівняльний аналіз устаткування для широкоформатного друку» є порівняльний аналіз устаткування для широкоформатного друку, розгляд його основних видів, та характеристика матеріалів, які використовуються в даному виді друку.

Основними завдання даної курсової роботи є:

  • розглянути технологічний процес широкоформатного друку;

  • виконати порівняльний аналіз устаткування для широкоформатного друку.

РОЗДІЛ 1. Технологічний процес широкоформатного друку

Виникнення широкоформатного друку стало можливим на початку 80-х років - в час розвитку комп`ютерної техніки. В той час з`являлися перші експериментальні зразки широкоформатних принтерів, які були далекі по своїм характеристикам до сучасних. Поступово набирав обертів розвиток широкоформатного другу на рулонних матеріалів. З розвитком ринкових відносин і загостренням конкуренції - підприємства почати турбуватися питанням реклами, в тому числі і зовнішньою рекламою - основною областю застосування широкоформатного друку. Сьогодні широкоформатний друк інтенсивно використовується в поліграфії для повно кольорового друку на різноманітних матеріалах, таких як папір, вінілова плівка, банерна ламінована тканина, полотно і будівельна сітка. Найчастіше широкоформатний друк використовується в зовнішній та інтер’єрній рекламі, для оформлення різноманітних виставок, інтер'єрів, вітрин і громадського транспорту. Залежно від місця застосування, в широкоформатному друці використовується високе або низьке розділення малюнка. При широкоформатному друці, досить часто використовується широкоформатна ламінація, яка дозволяє істотно поліпшити якість і довговічність поліграфічної продукції в цілому.

Повно кольорові широкоформатні зображення виготовляються на принтерах ширина яких може сягати від 1,2м до 8м з роздільною здатністю друку від 150dpi до 1800dpi і застосуванням спеціалізованих фарб. В результаті виходить точне перенесення кольорів, що відповідає сучасним стандартам широкоформатного друку. Принтери для широкоформатного друку, як правило, мають ЖК-дисплеї і зручні навігаційні системи управління.