Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Менеджмент продуктивності.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
27.11.2018
Размер:
215.55 Кб
Скачать

Методичні рекомендації щодо виконання курсовОї роботи Мета і завдання курсової роботи

Виконання курсової роботи сприяє закріпленню, поглибленню, узагальненню, використанню знань набутих студентом в процесі навчання.

Метою розробки курсової роботи є:

  • систематизація, закріплення і розширення теоретичних і практичних знань, що отримані в процесі вивчення дисципліни «Менеджмент продуктивності» та інших фахових дисциплін, вміння застосовувати їх при вирішенні конкретних наукових, економічних, управлінських, технологічних, організаційних, виробничо-комерційних та соціальних завдань;

  • набуття та розвиток навичок самостійної роботи і використання методів економічних досліджень в процесі роботи над конкретною проблемою;

  • виявлення рівня підготовленості студентів до самостійної роботи в умовах ринкової економіки, здатності їх формулювати висновки відносно отриманих результатів та обґрунтувати практичні пропозиції щодо підвищення економічної ефективності виробництва.

Завдання курсової роботи полягають у:

  • вивченні основних категорій і термінів, що використовуються у менеджменті продуктивності;

  • оволодінні методами вимірювання продуктивності (сукупної та часткової) по кожній ланці економіки;

  • здійснення аналізу рівнів продуктивності в розрізі її факторів;

  • здійснення міжфірмового порівняння показників продуктивності;

  • розробка поточних та перспективних програм підвищення продуктивності праці на підприємствах та їх структурних підрозділах.

Вибір теми і розробка плану курсової роботи

Ефективна робота над курсовою роботою можлива лише за умови дотримання чіткої послідовності.

Першим етапом опрацювання курсової роботи є вибір теми.

Тему курсової роботи студент обирає, із запропонованого у методичних рекомендаціях переліку, самостійно або з участю викладача (керівника роботи) і обов’язково узгоджує її з викладачем. Виконання двох і більше робіт на одну тему і на прикладі одного об’єкту дослідження, студентами одного курсу не допускається.

Слід враховувати той факт, що належний рівень і якість виконаної роботи визначаються насамперед знанням теоретичної сутності досліджуваного економічного явища, а також наявністю відповідної інформаційної бази по досліджуваному об'єкту. Тут студент повинен проявити відповідні знання не лише з питань, що відносяться до предмету вивчення дисципліни, а і з інших фахових економічних та технологічних дисциплін.

Обираючи тему курсової роботи, студенту доцільно врахувати практичне значення досліджуваного питання, та його актуальність для підприємства, що є об’єктом дослідження, очікуваний рівень корисності розроблених в роботі пропозицій для цього підприємства. Крім цього при виборі теми роботи рекомендується брати до уваги майбутню тему випускної дипломної роботи.

Закріплення за студентом теми курсової роботи здійснюється на підставі складання плану роботи та систематизуються інформаційні джерела (підручники, навчальні посібники, монографії, брошури, наукові статті), що затверджується викладачем (додаток 1) і підшивається в курсову роботу другим аркушем після титульного.

План курсової роботи розробляється на основі рекомендованого переліку планів по основних темах, який наведений у методичних рекомендаціях. Студентам дозволяється розробляти самостійно плани роботи до тем, плани яких не наведені в методичних рекомендаціях, та вносити корективи до рекомендованих планів, але при цьому вони повинні обов’язково узгоджуватись з викладачем та відповідати вимогам, що наведені нижче.