Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Менеджмент продуктивності.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
27.11.2018
Размер:
215.55 Кб
Скачать

27

Полтавський університет споживчої кооперації україни

Кафедра управління персоналом і економіки праці

МЕНЕДЖМЕНТ ПРОДУКТИВНОСТІ

Методичні рекомендації щодо виконання

курсової роботи

для студентів напряму підготовки

7.030505 “Управління персоналом та економіки праці”

8.030505 “Управління персоналом та економіки праці” Полтава – 2010

Методичні рекомендації підготували: к.е.н., проф. Костишина Т.А., Гвоздик Н.М.

Рецензент: Березін О.В., д.е.н., професор, завідувач кафедри економіки підприємства

Ніколенко С.С., д.е.н., професор, завідувач кафедри економічної теорії

Методичні рекомендації обговорені на засіданні кафедри УПЕП “23” грудня 2009 р., протокол №4

Завідувач кафедри УПЕП к.е.н., проф. Костишина Т.А.__________

Загальні положення

Світовою теорією і практикою доведено: тільки на основі зростання продуктивності оптимально вирішуються практично всі соціальні, економічні, демографічні, екологічні проблеми будь-якої країни. Відсутність управління продуктивністю свідчить, що економіка не має системи поточного і стратегічного управління соціально-економічним зростанням. Для підвищення ефективності економіки недостатньо усвідомлення положення, що продуктивність потребує управління. Продуктивністю необхідно управляти на високому професійному рівні. Тільки в такому разі можливе соціально-економічне піднесення.

Навчальна дисципліна “Менеджмент продуктивності” в навчальних планах підготовки фахівців із напрямку підготовки “Управління персоналом та економіки праці” входить в блок нормативних дисциплін.

Відповідно до навчальних планів для студентів, що навчаються за напрямом «Економіка і підприємництво» передбачено виконання курсової роботи з дисципліни «Менеджмент продуктивності».

Одним з елементів навчального процесу у вищому навчальному закладі є самостійна робота студентів. Універсальним, а тому одним із найбільш складних і відповідальних завдань є курсова робота. У процесі її підготовки студенти вчаться працювати з навчальною та науковою літературою, знайомляться з сучасними напрямами в галузі діяльності народного господарства, проявляють вміння застосовувати одержані знання і робити правильні висновки.

Курсова робота виконується після завершення теоретичних і практичних занять з даної дисципліни з метою закріплення і поглиблення одержаних знань.

Курсова робота тісно пов’язана з такими спеціальними дисциплінами як «Економіка праці та соціально-трудові відносини», «Нормування праці», «Управління персоналом», «Управління трудовим потенціалом», «Фізіологія і психологія праці». ЇЇ теми або окремі розділи можуть в подальшому стати темою наукової доповіді, складовою частиною дипломної або магістерської роботи.

Тематика курсових робіт складена відповідно до навчальної програми з дисципліни «Менеджмент продуктивності» з урахуванням необхідності самостійної роботи над темами. Тематика охоплює основні розділи та теми курсу.

Курсова робота з дисципліни «Менеджмент продуктивності», як і кожна наука та навчальний предмет, має свій об’єкт і предмет досліджень, що необхідно зрозуміти при виборі теми та виконанні роботи.

Крім того, дана курсова робота носить науково-дослідний характер. Сутність його повинна проявлятись в особливому підході до розкриття кожної теми, ґрунтуючись на аналізі практичної діяльності конкретного підприємства.

Під час роботи студенти повинні максимально віддзеркалити набуті теоретичні знання, вміння поєднати їх з практикою виробничо-комерційної діяльності підприємства, незалежно від форми господарювання.

Пропоновані методичні рекомендації висвітлюють зміст і порядок роботи над курсової роботи, містять завдання, щодо її виконання, рекомендовану тематику, та вимоги до змісту окремих розділів, літературні джерела, порядок здачі та захисту робіт на кафедрі.