Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
spora_Reklam_men!!.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
25.11.2018
Размер:
999.94 Кб
Скачать

36. Класифікація покупців

класифікація: 1. покупці товарів фірми; 2. покупці товарів фірми-конкурента; 3. потенційні покупці; 4. абсолютні неспоживачі. На споживача можуть впливати торгові посередники та радники. За характером споживання покупці підрозділяються на дві категорії: покупці товарів широкого вжитку та покупці товарів промислового признач.. В процесі прийняття рішень щодо купівлі товару впливає цілий ряд факторів: соціальні (реферантні групи, сім'я); персональні (вік, ЕЖЦ); культурні; психологічні. Також на купівлю того, чи іншого товару впливає менталітет покупця: раціональний – прагнення до економії, позитивнее співвідношення «ціна-якість»; безконфліктний – прагне загальної рівноваги в особистих та соціальних відносинах; прогресивний- інновації; схильний до швидких змін – молодь.

37. Класифік. Реклами за типом рекламодавця.

Реклама розрізняється за типом рекламодавців в залежності від того у якій сфері діяльності працює підприємство, що рекламує свою продукцію: реклама виробників товарів. Безпосередня реклама товарів, що виготовляються підприємством. Реклама може бути як промислових товарів так і товарів широкого вжитку; реклама торгових посередників. Реклама, що спрямована на залучення нових посередників для продажу продукції, або реклама надається виробником для стимулювання продажу товарів через посередників. Реклама може широко використ.ся для досягнення некомерційний цілей, наприклад організації милосердя , вона може бути такою: реклама передвиборної кампанії політика, культурного, спортивного діяча, що має на меті сповістити суспільство про діяльність, або про наміри особи; реклама органів місцевого саморегулювання; реклама державних органів, наприклад служби державної зайнятості.

39. Класифікація реклами за способом передачі інформації

Способи передачі інформації. За цією ознакою реклама поді­ляється за такими напрямами: 1 Реклама в засобах масової інформації це класична реклама, тобто платне, однонапрямлене та неособистісне звернення, що вмішується в засобах масової інформації (газети, радіо, TV) з метою повідомлення певній групі людей якихось фактів про товари, послуги чи ідеї 2Прямою рекламою назив. усі пов'язані з пошуками нових клієнтів та торгових угод операції, що здійсн.ся поштою, те­лефоном, безпосереднім вкладанням проспектів у поштові скринь­ки, а також через пресу у вигляді відрізних купонів-замовлень для читачів. Сюди також належить продаж товарів за каталогами, спеціальна інформація для промисловців та спеціалістів різних галузей 3Реклама на місці продажу це ком­плекс заходів для доведення комерційної інформації до покупця безпосередньо на місці продажу товару, інформації, яка спону­кала б його до негайної дії, тобто купівлі. 4До особистої (індивідуальної) реклами зарубіжні спеціалісти відносять безпосередню рекламу якимись особами, авторитетними у своєму колі. Сюди ж зараховують і багаторівневий маркетинг, що уможливлює створ. мережі розповсюджувачів-дистри­б'юторів, які, у свою чергу, «агітують» за продукт родичів, друзів, знайомих..5Персональний продаж об'єднує переваги особистої реклами та реклами на місці продажу товару, тому що передбачає продаж товару «з рук до рук» методом бесід та переконання, а також по­казом (демонстрацією) самого товару й принципу його дії.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]