Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод указ по КР.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
23.11.2018
Размер:
125.95 Кб
Скачать
  1. Всi наведенi у роботi матерiали (висловлювання, дум­­­ки, положення, статистичнi данi тощо) повиннi мати чiтку вказiвку на те джерело, з якого вони взятi. Вказiвка робиться у виглядi вiдповiдного посилання. Курсова робота, в якiй такi посилання вiдсутнi, не приймається до захисту.

  2. Критика будь-яких теоретичних підходів, положень, практичних пропозицій (навiть, якщо позицiї автора курсової роботи до­­­корiнно протилежнi) повинна бути коректною та аргументованою.

  3. Викладення змiсту роботи необхідно супроводжувати власними думками та розрахунками.

Маючи на увазi перелiченi вище вимоги до тексту робо­­­ти, треба також пам'ятати, що кожна її частина (вступ, основні розділи, зак­­­лючення) мають своє певне функцiональне навантаження.

Так, вступ повинен розкривати актуальнiсть тiєї проблеми, яка буде розкрита у курсовій роботi, значення її дослiдження для розвит­­­ку міжнародної економiки або економiчної думки. Бажано у вступi чiтко визначити мету, яку ставить перед со­­­бою автор курсової роботи, а також тi конкретнi завдання, на вирiшення яких вона спрямована. У заключнiй частинi вступу можна коротко розкрити струк­­­туру курсової роботи, зробивши наголос на логіцi розкриття окремих питань та особливостях роботи.

Основна частина роботи зосереджується у тих розділах та підрозділах, якi визначенi автором. При цьому важливо загострити увагу на назвах глав i параграфiв. Вони повиннi чiтко вiдобра­­­жувати головний змiст, сприяти повному i логiчному розкриттю теми.

У заключеннi треба зробити висновки та пропозиції вiдносно тiєї проблеми, яка розглянута у курсовій роботi. Висновки можуть мати як позитивний, так і негативний характер, головне, щоб вони були логічно узагальнені та економічно обгрунтовані.

2.5 Оформлення курсової роботи

Основними вимогами до викладу курсової роботи є: чіткість побудови, логічна послідовність викладу матеріалів, доказовість аргументів, точність формулювань, обгрунтованість висновків та пропозицій.

Вона повинна бути літературно та технічно грамотно виконана і відповідати наступним вимогам.

Включати титульну сторінку (додаток2), план роботи (зміст), виклад матеріалу згідно з планом, заключну частину, список першоджерел, додатки.

Курсова робота оформлюється як рукопис або друкується за допомогою комп’ютеру на аркушах формату А4 через півтора міжрядкових інтервала. Обсяг курсової роботи 30 – 50 сторінок.

Розмір лівого поля становить 25 мм, правого - 15 мм, верхнього та нижнього - 20 мм.

Текст курсової роботи поділяють на розділи та підрозділи. Заголовки розділів (структурних частин роботи) пишуться великими літерами і розміщуються симетрично до тексту. Заголовки підрозділів пишуться малими літерами (крім першої) з абзацу. Підрозділи нумерують у межах кожного розділу. Номер підрозділу складається з номеру розділу і порядкового номеру підрозділу, між якими ставлять крапку. В кінці номеру підрозділу повинна стояти крапка, напри­клад: "2.3." (третій підрозділ другого розділу). Потім у тому ж рядку йде заголовок підрозділу.

Сторінки роботи нумеруються у верхньому правому куті.

Ілюстрації (фотографії, схеми, графіки, діаграми, креслення тощо) розміщуються по тексту роботи, оформлюються відповідно до діючих стандартів, а якщо ма­ють великий формат, додаються як додатки із відповідним посиланням. Ілюстрації необхідно подавати в роботі безпосередньо після тексту, де вони згадані вперше, або на наступ­ній сторінці. Ілюстрації, які розміщені на окремих сторінках ро­боти, включають до загальної нумерації сторінок. Ілюстрації позначають словом "Рис." і нумерують послідовно в межах розділу, за виключенням ілюстрацій, поданих у додатках. Номер ілюстрації повинен складатися з номеру розділу і порядкового номеру ілюстрації, між якими ставиться крапка. Наприклад: Рис. 1.2 (другий рисунок першого розділу). Номер ілюстрації, її назва і пояснювальні підписи розміщують послідовно під ілюстрацією.

Цифровий матеріал, як правило, слід оформляти у таблиці, які розміщуються по тексту. Таблиці нумерують послідовно (за винятком таблиць, поданих у до­датках) в межах розділу. В правому верхньому куті над відповідним заголовком таблиці, розміщують напис "Таблиця" із зазначенням її номеру. Номер таблиці повинен складатися з номеру розділу і порядкового номеру таблиці, між якими ставиться крапка, наприклад: "Таблиця 1.2" (друга таблиця першого розділу). При переносі частини таблиці на іншу сторінку пишуть слова "Продовження табл." і вказують номер таблиці, наприклад: "Продовження табл. 1.2". Кожна таб­лиця повинна мати назву, яку розміщують над таблицею і друкують симе­трично до тексту. Назву і слово "Таблиця" починають з великої літери. Заголовки граф таблиці повинні починатися з ве­ликих літер, підзаголовки - з маленьких, якщо вони складають одне ре­чення із заголовком, і з великих, - якщо вони є самостійними.Таблицю розміщують після першого згадування про неї в тексті, таким чином, щоб її можна було читати без повороту переплетеного блоку курсової роботи, або поворотом за годинниковою стрілкою.

Формули в роботі нумерують у межах розділу. Номер формули скла­дається з номеру розділу і порядкового номеру формули в розділі, між якими ставлять крапку. Номери формул пишуть біля правого берега аркушу на рівні відповідної формули в круглих дужках, наприклад: (3.1) (перша формула третього розділу). Формули слід писати від руки чітко, шрифтом для креслення. Пояснення значення символів і коефіцієнтів наводяться безпосередньо під формулою.

Під час написання курсової роботи автор повинен давити посилання на літературні джерела. Відомості про джерела, які включені до списку, необхідно давати згідно з вимогами державного стан­дарту. Список літератури має містити 15-25 найважливіших літературних джерел, які використані у роботі і на які є конкретні посилання у тексті.

Якщо курсова робота має додатки, то вони оформляються як її продовження після списку літератури. Кожний додаток починається з нової сторінки, при цьому в правому верхньому куті пишуть слово "Додаток", а поряд з ним номер арабською цифрою без знака "№". Додатки не входять до зазначеного обсягу роботи.

Брошурується курсова робота у такій послідовності: титульний ар­куш, зміст курсової роботи (зазначити сторінки, на яких розміщено розділи і підрозділи), вступ, основна части­на, висновки та пропозиції, список літератури, додатки .

Курсову роботу підписує курсант і проставляє дату виконання.