Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод до напис дипл рт фінанси 2011.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
19.11.2019
Размер:
222.21 Кб
Скачать

Державна митна служба України

Академія митної служби України

Методичні рекомендації

до написання випускної

кваліфікаційної роботи бакалавра

для курсантів (студентів)

IV курсу

напряму «Фінанси і кредит»

Дніпропетровськ

2011

Методичні рекомендації до написання випускної кваліфікаційної роботи бакалавра для курсантів (студентів) IV курсу напряму «Фінанси і кредит» [Текст] / укл. Л. Ф. Новікова. – Дніпропетровськ : Академія митної служби України, 2011. – 29 с.

Укладач Л. Ф. Новікова, к.е.н., доцент, доцент кафедри фінансів і кредиту

Друкується в авторській редакції.

Підписано до друку 09.01.2011. Формат 6084 1/16. Папір офсетний.

Ум. друк. арк. 1,00. Облік.-вид. арк. 0,89. Тираж 10 прим.

Замовлення №

Дніпропетровськ: Академія митної служби України (свідоцтво про видавничу діяльність ДК № 10 від 24.02.2000 р.).

49000, М. Дніпропетровськ, вул. Рогальова, 8.

Зміст

Вступ……………………………………………………………………….

4

1. Організація підготовки бакалаврської роботи………………………..

5

2. Вимоги до змісту бакалаврської роботи…………….............................

6

3. Вимоги та правила оформлення бакалаврської роботи………………

9

4. Організація захисту бакалаврської роботи…………………………….

13

Додатки

15

ВСТУП

Бакалаврська робота є важливою складовою навчального процесу курсантів (студентів), головним засобом організації їх систематичної та самостійної роботи в опануванні обраної економічної спеціальності. Вона виконується кожним курсантом (студентом) індивідуально протягом визначеного терміну навчання в академії паралельно із засвоєнням передбачених навчальним планом загальноосвітніх та спеціальних економічних дисциплін. Написання бакалаврської роботи базується на систематизації знань з комплексу базових та спеціалізованих дисциплін, таких, як «Фінанси», «Гроші та кредит», «Фінанси підприємства», «Національна економіка», «Податкова система», «Фінансовий аналіз», «Банківські операції», «Фінансова діяльність суб'єктів господарювання», «Основи митної справи», «Організація митного контролю та оформлення», «Організація боротьби з контрабандою та порушенням митних правил» та інших.

Поряд з цим, бакалаврська робота є підсумком самостійного комплексного дослідження однієї з наукових чи прикладних проблем економічного спрямування.

Відповідно до цього, метою підготовки бакалаврської роботи є:

  • закріплення теоретичних знань та практичних вмінь за спеціальністю;

  • аналіз економічних явищ, фактів, процесів та взаємозв’язків, які мають місце в господарській діяльності митного органу (підприємства);

  • систематизація явищ, процесів, виявлення основних зв’язків та взаємозалежностей;

  • розвиток навичок самостійної роботи курсанта (студента);

  • виявлення рівня підготовки курсанта (студента) до самостійної роботи в нових умовах господарювання.

У процесі підготовки бакалаврської роботи, курсанти (студенти) мають представити широту свого теоретичного та практичного економічного мислення, набуті відповідні навички виконання науково-дослідницької роботи, а під час захисту продемонструвати рівень своєї фахової підготовки. Тому дослідження студента є своєрідним звітом за весь його період навчання в академії.

Таким чином, бакалаврська робота є самостійною науковою кваліфікаційною працею, в якій, на основі виконаних її автором економічних досліджень та використаних літературних джерел, логічно та послідовно викладено розв’язання теоретичних проблем та прикладних завдань, що має відповідне значення для економіки країни.

Оскільки бакалаврська робота виконується курсантом (студентом) самостійно для оприлюдненого захисту, то в ній повинна знайти відображення сукупність результатів і положень, що характеризують її автора, як здобувача освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавра, його особистий внесок у розробку відповідної теми. Положення, запропоновані автором, за формою і змістом мають бути всебічно обґрунтованими, чітко викладеними, аргументованими і зіставленими з уже відомими науково-практичними розробками стосовно сфери економіки країни.