Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод. по дипломув.-магістри 2006 виправлена 2...doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
05.05.2019
Размер:
382.46 Кб
Скачать

АКАДЕМІЯ МИТНОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ

Економічний факультет

Кафедра обліку та аудиту

Методичні вказівки

щодо структури та оформлення магістерської роботи

за напрямом “Економіка і підприємництво ”

зі спеціальності

8.050106 “Облік і аудит”

денної форми навчання

Дніпропетровськ

2008

ЗАТВЕРДЖЕНО”

на засідання кафедри

обліку та аудиту

( протокол № 15-08 від 03.03. 2008 року )

УКЛАДАЧ:

Бабенко Л. В., к. е. н., доцент кафедри обліку і аудиту;

Видання перше

  1. Мета написання магістерської роботи

Підготовка магістерської роботи – завершальний етап навчання курсантів (студентів) в Академії митної служби України. В ній необхідно показати вміння глибоко й всебічно досліджувати поставлені питання, робити обґрунтовані висновки і надавати конкретні пропозиції.

Метою написання магістерської роботи є:

- поглиблення й розширення теоретичних і практичних знань з обраного напрямку спеціалізації в галузі обліку та аудиту, а також уміння застосувати їх при вирішенні конкретних практичних завдань;

- пошук сучасних наукових досягнень у сфері розбудови системи державного регулювання бухгалтерського обліку, економічного аналізу та аудиту в митних установах, інших бюджетних організаціях та установах, а також на підприємствах, уміння їх самостійно застосовувати при розв’язанні прикладних проблем.

Магістерська робота повинна виявити ступінь підготовки магістра до самостійної діяльності в обраній галузі. Майбутній фахівець повинен уміти:

  • правильно поставити проблему та обґрунтувати її актуальність;

  • сформулювати мету і завдання дослідження;

  • побудувати логічний план і оптимальну структуру;

  • вести бібліографічний пошук із застосуванням інформаційних технологій;

  • здійснити огляд літературних джерел та опрацювати статистичну і бухгалтерську інформацію, проаналізувати їх;

  • оформляти проміжні результати досліджень відповідно до сучасних вимог у вигляді звітів, рефератів, доповідей на науково-практичних конференціях, статей в періодичних чи фахових виданнях;

  • обґрунтувати власні узагальнення, висновки і пропозиції.

У процесі її підготовки слід застосовувати методичні і технічні прийоми підготовки наукової праці (як загальнонаукові методи теоретичного узагальнення факторів (методи діалектичної й формальної логіки), так і специфічні методи економічного дослідження (економіко-статистичні та економіко-математичні), методи бухгалтерського обліку (бухгалтерські рахунки, оцінка, документація, інвентаризація, звітність і т.д.).

Магістерська робота виконується індивідуально за затвердженою тематикою, яка розробляється та затверджується кафедрою обліку та аудиту. Робота повинна відповідати таким вимогам:

  • виконуватися на конкретних матеріалах, зібраних протягом виробничих та переддипломної практик, які проходить курсант (студент) протягом навчання в Академії;

  • містити розроблені курсантом (студентом) реальні пропозиції, які Державна екзаменаційна комісія (ДЕК) могла б рекомендувати до впровадження;

  • результати роботи можна було б включити до наукового звіту кафедри;

  • з теми випускної магістерської роботи студенту бажано мати одноосібну (або в співавторстві з викладачем чи дипломним керівником) публікацію чи виступ на науково-практичній конференції та надруковані в збірнику тези.