Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод. по дипломув.-магістри 2006 виправлена 2...doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
05.05.2019
Размер:
382.46 Кб
Скачать

6. Подання роботи на нормоконтроль

Нормоконтроль – це перевірка дотримання вимог щодо оформлення магістерської роботи. Нормоконтроль не передбачає перевірку змісту та суті роботи.

Відповідального за нормоконтроль магістерських робіт призначає завічуючий кафедри обліку і аудиту з числа викладачів кафедри.

На нормоконтроль подається магістерська робота курсанта (слухача), яка у повному обсязі перевірена керівником роботи.

В обов’язковому порядку до роботи повинно докладатися заповнене за єдиним зразком завдання на магістерську роботу, оформлене та підписане керівником роботи. У разі призначення до роботи консультанта – обов’язковий підпис та запис розділів, які ним перевірені у п.6 Завдання.

На перевірку на нормоконтроль приймаються роботи в оригіналі (чистовий варіант роботи). Чорнові копії, а також електронні копії робіт не приймаються для перевірки.

Робота подається на нормоконтроль особисто курсантом (студентом).

За результатами успішного проходження нормоконтролю на зворотньому боці Завдання на магістерську роботу проставляється печатка із зазначенням дати його проходження та підпису відповідальної за нормоконтроль особи.

Тільки при наявності відмітки про перевірку на нормоконтроль робота зшивається відповідно до вимог і подається на підпис начальнику кафедри обліку і аудиту.

7. Підготовка відгуку, рецензії та допуску роботи до захисту

Закінчена магістерська робота підписується курсантом (студентом) та подається науковому керівникові для перевірки і підготовки відгуку. Після ознайомлення і схвалення магістерської роботи керівник дає детальний відгук про її зміст, підписує та представляє роботу завідуючому кафедрою не пізніше, ніж за 10 днів до встановленого строку захисту.

У відгуку відмічаються актуальність роботи, теоретичний рівень і практичну значимість, глибину розробки, правильність та обґрунтування висновків, підготовленість курсанта або слухача до самостійної практичної діяльності. Відгук повинен містити характеристику кожного розділу виконаної роботи. Приклад оформлення відгуку наведено в додатку М.

Після проходження нормоконтролю та на підставі відгуку наукового керівника та ознайомлення з магістерською роботою завідуючий кафедрою вирішує питання про допуск її до захисту, підписує титульний аркуш роботи. Магістерська робота, допущена завідуючим кафедрою до захисту, направляється на рецензію.

Рецензентами можуть бути висококваліфіковані спеціалісти, що працюють у митних установах, в інших бюджетних установах та підприємствах, у вищих навчальних закладах (з науковим ступенем), науково-дослідних інститутах (з науковим ступенем), що мають вищу освіту за спеціальністю “Облік і аудит”. До складу рецензентів в першу чергу включаються працівники митних органів – баз переддипломної практики. Рецензент повинен бути спеціалістом як за проблемою дипломної роботи, так і відповідної галузі, за матеріалами якої виконана дипломна робота.

Рецензент після ознайомлення з магістерською роботою складає рецензію (в письмовому вигляді або надрукованому) за встановленою формою (додаток Н). Після рецензування дипломної роботи ніякі виправлення в ній не допускаються.

Відгук наукового керівника та рецензію подають окремо в конверті, який розміщують на зворотній стороні титульної твердої обкладинки.

При незадовільній оцінці магістерської роботи рецензентом, завідуючий кафедрою направляє її на додатковий розгляд одному із провірених викладачів кафедри, після чого на засіданні кафедри за участю наукового керівника та дипломника приймається заключне рішення. Якщо кафедра вважає неможливим допустити студента до захисту магістерської роботи, то оформляється виписка з протоколу засідання кафедри та представляється декану факультету.

До засідання державної екзаменаційної комісії (ДЕК) студент повинен ознайомитись зі змістом рецензії.

Магістерська робота з відгуком та рецензією передається до ДЕК для захисту.