Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Міністерство регіонального управління і розвитк....doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
23.11.2018
Размер:
909.31 Кб
Скачать

6) Висновки та рекомендації щодо подальшого розвитку

Формат майбутнього цифрового ефірного телебачення

Чинне законодавства, а саме Закон України «Про телебачення і радіомовлення» визначає, що кожна телекомпанія може переоформити ліцензію у зв'язку з переходом на цифрове мовлення без проведення нового конкурсу на частоту, але зі сплатою ліцензійного збору. Національна рада деталізувала це у Плані розвитку національного телерадіоінформаційного простору, де зазначила, що здійснюватиме запровадження цифрового телевізійного мовлення на засадах «гарантування ліцензіатам, які на даний час здійснюють аналогове наземне мовлення збереження поширення сигналу у цифровому стандарті без втрати аудиторії».

Отже, визначено, що основними заходами впровадження цифрового телерадіомовлення є: «формування Національною радою каналів мовлення (мультиплексів), визначення провайдерів програмної послуги» та «визначення Національною радою розподілу програм по мультиплексах та параметрів їхнього розповсюдження». Відповідно до рішення Національної ради №1260 від 3 жовтня 2007 року, в Україні має бути розгорнуто 8 мультиплексів: МХ-1, МХ-2 та МХ-3 у стандарті DVB-T (MPEG-2), МХ-4, MX-5 у стандарті DVB-T (MPEG-4), МХ-6 - DVB-H, MX-7, та МХ-8 - HDTV. Пізніше відповідно до Державної програми впровадження цифрового телерадіомовлення було зафіксовано, що стандарт MPEG-2 не буде впроваджуватися, його замінили на MPEG-4.

5 грудня 2007 року Національна рада визначила більш детальний порядок використання мультиплексів МХ-2 та МХ-3, зокрема був затверджений розподіл програм у мультиплекса з числа існуючих загальнодержавних мовників . Важливо відзначити, що згідно з рішенням Національної ради всі мовники, які зараз мовлять спільно на одному каналі мовлення отримають повноцінно окремий канал. Це стосується у першу чергу розведення НТКУ та «Ери», а також отримання двох каналів 5 каналом, оскільки формально від складається з двох компаній «НБМ» та «Експрес-інформ», кожна з яких стає самостійним мовником з повноцінним покриттях країни. Отже виклад по мультиплексах такий:

МХ-2:

1. НТКУ („Перший Національний")

2. ТРК „Студія „1+1" у формі ТОВ („1+1")

3. АТЗТ „УНТК" („Інтер")

4. ТОВ „МК ТРК „ІСТV"

5. ТОВ ТРК „Експрес-Інформ" („5канал")

6. ЗАТ „Новий канал" („Н")

7. ЗАТ „ММЦ -СТБ" („С")

8. ЗАТ „ТРК „Україна" („ТРК Україна")

9. ТОВ „ТС „Служба Інформації" („НТН")

Відмітимо, що виокремлення окремого повноцінного каналу для НТКУ є позитивним кроком, який дає можливість вирішити давнє конфліктне питання щодо надання ліцензії телеканалу «Ера» на мовлення разом з НТКУ. У зв'язку з намірами реформувати НТКУ за стандартами суспільного мовлення, важливо забезпечити повноцінне самостійне мовлення принаймні на одному каналі. З іншого боку деякий подив викликає закріплення Національною радою у Політика телеканалу поступово стала більш незалежною від Уряду та Президента України, спроби запровадити повноцінне громадське мовлення вже понад 15 років залишаються без успіху.

Ні законодавство, ні підзаконні акти не містить особливих положень щодо реформування державних мовників у зв'язку з переходом на цифрове мовлення. У запланованому Національною радою мультиплексі у МХ-3 окремого місця для Каналу суспільного мовлення. Не зрозуміло , хто і на якій базі має створювати окреме суспільне мовлення і яким нормативним актом керувався державний орган приймаючи відповідне рішення.

МХ-3

1 ЗАТ „ТК „ТЕТ" („Тет")

2 ВАТ „ТК ТОНІС („Т")

3 ТОВ „ТРО „Мульті Медіа Сервіс" („Мегаспорт")

4 ЗАТ „ТелеОдин" („М1")

5 ТОВ „ТРК „НБМ" („5")

6 ТОВ „ТРК „Ера" (Ера)

7 Канал суспільного мовлення

8 резерв

9 резерв

MX-1 визначений для поширення кодованих каналів. 9 вільних каналів ще мають бути виставлені на конкурс. У 2008 році Національна рада провела конкурс і визначила 2 квітня 2008 року 10 переможців на мовлення у мультиплексі MX-4:

1. ТОВ „Векта-плюс" (Класика")

2. ТОВ „Мирей" („Котигорошко")

3. ТОВ „Ді.Ком" („Мандрівник")

4. ТОВ „Лайкс" („К")

5. ТОВ „Інтер-Ківар" („Штепсель")

6. ЗАТ „Телеодин" („М2")

7. ТОВ „Емпаєр Бізнес Брокерс -Україна" („5:0")

8. ТОВ „Футурама" („Берегиня")

9. ТОВ „Дотюей" („Цукор")

10. ТОВ „УНІАН ТБ" („УНІАН ТБ")

Конкурс супроводжувався багатьма скандалами щодо сумнівності у об'єктивності проведення відбору кращих претендентів[5]. Оскільки мова йде про створення нових загальнонаціональних телеканалів з повним покриттям усієї території України - розподіл таких частот мав відбувати без поспіху та максимально прозоро. Президент України Віктор Ющенко на засідання РНБО 11 вересня 2009 року наполягав на анулюванні виданих сумнівних ліцензій, тим більше, що мовлення телеканали протягом року з часу отримання ліцензії так і не розпочали. Національна рада оголосила перевірку у вересні 2009 року, очікувалося, що ліцензії будуть таки анульовані однак цього не сталося до березня 2010 року. Тепер на питання чинності ліцензій буде впливати також і політичний чинник зміни влади у державі та у Національній раді зокрема.

16 липня 2008 року Національна рада прийняла рішення про створення МХ-5 як цифрового регіонального каналу мовлення. У ньому автоматично мають право отримати місце всі канали, які мовлять у цьому регіоні на регіональному або місцевому рівнях. Первинно розгортання мультиплексу заплановане у Сумській, Одеській та Закарпатській областях.

Використана література:

  1. www.btlr.com/jb/article_iTV.html

  1. perkis.narod.ru