Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ ТА НАУКИ.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
27.08.2019
Размер:
2.24 Mб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ ТА НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

АКАДЕМІЯ МУНІЦИПАЛЬНОГО УПРАВЛІННЯ

ФАКУЛЬТЕТ МЕНЕДЖМЕНТУ

З ДИСЦИПЛІНИ

«МАРКЕТИНГ»

ПІДПРИЄМСТВО:

Підготували

Студентки ІІІ курсу

Групи М-31

Хмельницька Марина

Мартиненко Неля

Рудь Маргарита

Шевчук Ольга

Стаднік Антоніна

Київ-2012

ПЛАН

  1. Анотація

Розділ І АНАЛІЗ МАРКЕТИНГОВОГО СЕРЕДОВИЩА

    1. Аналіз макросередовища

      1. аналіз групи економічних факторів

      2. аналіз соціально-культурних факторів

      3. аналіз технологічних факторів

      4. аналіз природно-географічних факторів

      5. аналіз політико-правових факторів

    2. Аналіз мікросередовища фірми

      1. аналіз ринку

      2. аналіз конкурентів

      3. аналіз споживачів

      4. аналіз посередників

      5. аналіз постачальників

    3. Аналіз внутрішнього середовища фірми

      1. аналіз виробничої діяльності фірми

      2. аналіз збутової діяльності

      3. аналіз менеджменту фірми

      4. аналіз маркетингової діяльності фірми

    4. Сегментування ринку та позиціонування товару

      1. дослідження результатів анкетування споживачів

      2. сегментування ринку

      3. позиціонування товару

    5. Розробка стратегії маркетингу фірми

      1. стратегічна модель:матриця БКГ

      2. стратегічна модель: матриця Ансофа

      3. стратегічна модель: матриця Портера

      4. стратегічна модель: матриця Мак Кінзі

Розділ ІІ. РОЗРОБКА МАРКЕТИНГОВОЇ ПОЛІТИКИ ФІРМИ

2.1. Розробка товарної політики фірми

2.2. Розробка цінової політики фірми

2.3. Розробка збутової політики фірми

2.4. Розробка комунікаційної політики фірми

Розділ ІІІ. ОРГАНІЗАЦІЯ ТА КОНТРОЛЬ МАРКЕТИНГОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

    1. Бюджет реалізації маркетингової програми

    2. Розробка системи показників маркетингової діяльності фірми

Список використаної літератури

Анотація

Метою нашої роботи є проведення дослідження фірми на ринку. Для аналізу ми обрали готель «Хрещатик» тому, що він на нашу думку займає важливу роль в суспільстві країни в сфері готельного бізнесу . При побудові системи факторів для аналізу зовнішнього середовища потрібно враховувати такі властивості: взаємозв’язок факторів, характеризуються силою, з якою зміна одного фактора впливає на інші фактори зовнішнього середовища; складність системи факторів, що впливають на організацію, зумовлена кількістю, різноманітністю зв’язків і наслідків впливу; динамічність і рухомість, тобто відносна швидкість і різні темпи змін факторів середовища; невизначеність інформації про середовище та невпевненість у її точності. Треба зважати й на те, що взаємодія організацій чи окремих підприємств з оточенням має певну специфіку: окремі компоненти середовища по-різному впливають на окремі підприємства. Ступінь впливу залежить, як правило, від розмірів і галузевої належності підприємства, територіального розміщення та якості управління тощо.

Іноді доцільно використовувати кількісні оцінки впливу окремих складових середовища на діяльність підприємств країни. Однак недостатньо лише визначити вплив середовища на організацію чи підприємство, важливо сформувати певні « відповіді» на цей вплив.

Готель «Хрещатик» впевнено займає провідне місце у готельній галузі України , насамперед оскільки він знаходиться в столиці України в місті Києві та на головній вулиці Києва. Ось тому цей готель має надзвичайно вигідне місце розташування для своє діяльності .

місія готелю тримається на трьох китах: - ... Допомагати людям та організаціям ... - ми спеціально поділяємо наших клієнтів на індивідуальних і корпоративних, так як кожна група вимагає індивідуального підходу, ми пропонуємо різні рішення для різних категорій клієнтів, щоб максимально відповідати їх потребам і перевершити очікування; - ... По всьому світу ... - ми відкриті для всіх країн світу і раді будемо вітати кожного нашого клієнта на території України; - ... Отримувати максимальне задоволення ... - Повне задоволення клієнта, його відчуття комфорту і радості є для нас головною метою в роботі; тільки таким чином ми отримуємо задоволення від роботи.

Політика компанії. Готель «Хрещатик » є одним із провідних готелів України по наданню високоякісних готельних послуг. У своїй діяльності готель «Хрещатик» керується розумінням того, що тільки постійне підвищення рівня задоволеності запитів споживачів створює майбутнє підприємства.

РОЗДІЛ І. АНАЛІЗ МАРКЕТИНГОВОГО СЕРЕДОВИЩА

    1. Аналіз макросередовища

Маркетингове макросередовище – це ті фактори, якими фірма не може безпосередньо керувати, але які впливають на її маркетингову діяльність. До маркетингового макросередовища належать: економічне середовище, демографія, політичне середовище, НТП, культура, природне середовище.

Розрізняють також керовані та некеровані фактори маркетингового середовища.

Керовані фактори – такі фактори, якими підприємство безпосередньо управляє, тобто формує, змінює, контролює їх. До них належать елементи маркетингового комплексу (товар, ціна, збут, просування) та фактори, пов’язані з процесом управління маркетингом (система управління маркетингом, організаційна структура маркетингу, кадри).

Некеровані фактори – ті фактори, на які фірма не може безпосередньо впливати. До них належать такі фактори, як економіка, політика, законодавство, демографія, культура, технологія, екологія.

У літературі також зустрічається трохи відмінна від наведеної класифікація факторів маркетингового середовища. За нею всі фактори маркетингового середовища поділяють на внутрішні та зовнішні.

До зовнішніх відносяться фактори, що генеруються макрооточенням (політика, економіка, суспільство, екологія, випадок) та безпосереднім оточенням підприємства (конкуренти, постачальники, споживачі, кредитори, ринок робочої сили).

До внутрішніх відносяться ті фактори, які залежать від підприємства (підприємство, стратегічний потенціал, маркетингова служба). Взагалі, усі фактори зовнішнього впливу на організацію поділяються на фактори прямого впливу (законодавство, постачальники, конкуренти, споживачі) і непрямого впливу (загальна економічна ситуація в країні, соціокультурні фактори, міжнародні події, політичні фактори, НТП). На ТОВ “РВК Сьоме небо” можна сконцентруватись на факторах прямого впливу, оскільки на сьогоднішній стадії розвитку компанії вони мають найбільше значення для неї.

      1. Аналіз групи економічних факторів

Економічні фактори:

  • Рівень інфляції

  • Рівень безробіття

  • Валовий внутрішній продукт та його динаміка

  • Наявність та рівень товарного дефіциту

  • Рівень доходів та купівельної спроможності населення

Економічне середовище утворюють ті фактори, які впливають на купівельну спроможність населення, рівень його доходів і витрат. До таких факторів належать макроекономічні показники: фаза економічного циклу країни, рівень інфляції, рівень зайнятості населення, обсяг валового національного продукту та його динаміка, рівень купівельної спроможності та доходів населення, рівень цін, наявність та обсяг товарного дефіциту. Так, німецький статистик Ернст Енгель в результаті досліджень сформулював наступний закон: за зростання рівня сімейного доходу структура витрат сім’ї змінюється таким чином:

• відносний рівень витрат на їжу зменшується,

• відносний рівень витрат на житло та будівництво стабілізується,

• відносний рівень витрат на інші цілі (одяг, транспорт, освіта, заощадження, розваги) збільшується.

Рівень інфляції та ВВП, показують тенденцію зменшення, що не несе позитивного ефекту на розвитку діяльності в сфері послуг. А також зарплати споживачів зменшуються. Попит також та тенденція до прогресивних зрушень в подальшій покупній спроможності. Та в майбутньому періоді, можливе збільшення, на тисячі гривень, що вже супутнє в економічному процесі та поліпшення сфери послуг.

Дефіцит товару не має ніякої ініціативи, оскільки, навпаки присутні навіть певні надлишки, бо продукція з кожним роком періодом зростає, та коли б в більшій к – ті був зріс ВВп та заробітних плат, то це збільшення мало б позитивне окуплення, що на деякій мірі і несе позитивний характер, що може послужити в часи дефіциту товару конкурентів, що немало важливо.

Заробітні плати та та купівельна спроможність в порвівнянні з ВВП, мають тенденцію до зростання, що ще більше на майбутнє в трьох річний період буде підкріплено розвитком покупок, та зменшення надлишків товару.