Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Міністерство освіти і науки України.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
25.08.2019
Размер:
37.89 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

АКАДЕМІЯ МУНІЦИПАЛЬНОГО УПРАВЛІННЯ

ФАКУЛЬТЕТ МЕНЕДЖМЕНТУ

ЗВІТ:

Про проходження практики з функціональної спеціалізації.

"Державне управління та місцеве самоврядування"

База практики:

Шевченківська районна в м. Києві державна адміністрація.

На тему:

Функції та завдання відділу у справах сім’ї та молоді.

Роботу виконала:

студентка II курсу

групи Пс-22

Руда Катерина Керівник від бази практики:Соболь Л.В Керівник від АМУ: Глей А.М

Київ - 2011

Зміст:

Вступ

1.Загальна характеристика Шевченківської районної у м.Києві

державної адміністрації

2.Функції та завдання у справах сім'ї та молоді

3.Основні напрямки діяльності

Висновок

Використана література

Додатки

Вступ:

З 25.10.2010 р. по 29.10.2010 р. та з14.03.2011 р. по 18.03.2011 р. я проходила практику з функціональної спеціалізації «Державного управління та місцевого самоврядування» у Шевченківській районній у м. Києві державній адміністрації у відділі у справах сім'ї , молоді, фізичної культури та спорту.

У відділі у справах сім'ї , молоді, фізичної культури та спорту ми ознайомились з положеннями, розпорядженнями, функціями та завданнями.

Метою проходження практики було: ознайомлення зі структурою та регламентом роботи виконавчого органу Київської міської державної адміністрації.

Загальна характеристика Шевченківської районної у м.Києві державної адміністрації.

За час проходження практики у Шевченківській районній у м. Києві державній адміністрації я ознайомилася з теоретичними засадами діяльності Шевченківської районної у м. Києві державної адміністрації (в тому числі, з нормативно-правовими актами та розпорядженнями райдержадміністрації, що регламентують її діяльність) та практичним здійсненням функцій, що покладені на райдержадміністрацію у різних галузях. Я краще ознайомилася з недоліками та перевагами організації роботи у державній адміністрації.

Мною вивчено наступні нормативно-правові акти:

1) Конституція України;

2) ”Про місцеві державні адміністрації”;

3) “Про столицю України - місто – герой Київ”;

4) “Про державну службу”;

За час проходження практики я ознайомилася з розпорядженнями Шевченківської районної у м. Києві державної адміністрації, що регламентують її діяльність та встановлюють певні організаційні процедури:

1) Положення про управління, відділи та інші структурні підрозділи Шевченківської районної у м. Києві державної адміністрації.

2) Розпорядження Шевченківської районної у м. Києві державної адміністрації з організаційних питань.

3) Регламент про роботу затверджений розпорядженням Шевченківської районної у м. Києві державної адміністрації від 04 грудня 2007 р. За № 1748.

Під час проходження практики я ознайомилася з діяльністю наступних структурних підрозділів райдержадміністрації:

1) Загальний відділ;

2) Служба у справах дітей;

3) Відділ культури;

4) Управління освіти;

5) Відділ з питань туризму та курортів;

6) Відділ соціального захисту населення

7) Відділ охорони здоров'я.

8) Юридичний відділ.

9) Відділ ведення державного реєстру виборців.

10) Відділ соціально-економічного розвитку

11) Відділ внутрішнього фінансового контролю.

12) Відділ з питань надзвичайних ситуацій.

13) Відділ взаємодії з правоохоронними органами.

14) Та інші відділи і управління котрі є структурними підрозділами виконавчого органу Шевченківської районної у м. Києві державної адміністрації, що утворюються головою є підзвітними і підконтрольними голові.

Управління у своїй діяльності керуються Конституцією, законами залежності від специфіки роботи відділу. Розподіл обов'язків між головою, першими заступниками та заступниками голови проводить голова Шевченківської районної у м. Києві державній адміністрації. Під час відсутності перших заступників та заступників голови Шевченківської районної у м. Києві державної адміністрації їх повноваження виконують призначенні головою. Кожен заступник має свій напрям роботи, а також забезпечує виконання Конституції України, законів України про місцеві державні адміністрації, про столицю України - місто – герой Київ, Про місцеве самоврядування в Україні, інших законів України, постанов Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, рішень Київської міської ради і інших актів в залежності від сфери повноважень. Має право підпису договорів та угод в залежності від сфери повноважень.

Апарат Шевченківської районної у м. Києві державної адміністрації є органом, який здійснює інформаційно-аналітичне, методичне, кадрове, правове, матеріально-технічне та інше забезпечення діяльності Шевченківської районної у м. Києві державної адміністрації, систематичну перевірку виконання актів законодавства та розпоряджень Шевченківської районної у м. Києві державної адміністрації.

Апарат у своїй діяльності керується Конституцією України, законами України, підзаконними нормативно-правовими актами, Регламентом Шевченківської районної у м. Києві державної адміністрації, Інструкцією з діловодства у Шевченківській районній у м. Києві державній адміністрації, а також Положенням.

Структура Апарату, його гранична чисельність визначається в межах структури та чисельності Шевченківської районної у м. Києві державної адміністрації відповідно до статті 5 Закону України «Про місцеві державні адміністрації.