Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МЕТОДИЧКА ДИПЛОМ 2010р.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
21.11.2018
Размер:
738.82 Кб
Скачать

3.4. Проектно-рекомендаційна частина (розділ 3)

Метою третього розділу дипломної роботи є розробка конкретних організаційних, економічних та інших обґрунтованих рекомендацій і пропозицій щодо прийняття стратегічних і тактичних рішень, спрямованих на викорис­тання резервів підвищення ефективності діяльності організації на базі основних теоретичних положень, методичних підходів та розрахунків аналітичної частини.

Усі пропозиції повинні бути виваженими й спрямованими на подолання суперечностей між реальним і бажаним станом підприємства. Також слід враховувати, що запропоновані заходи мають реально забезпечити підвищення показників загальної діяльності медичного закладу та містити розрахунково-кількісне обґрунтування, тобто проектна частина повинна містити:

  1. Розробку та обґрунтування рекомендацій, спрямованих на вирішення проблеми.

  2. Проект з розрахунками затрат для реалізації запропонованих заходів.

  3. Розрахунки й аналіз очікуваних показників ефективності проекту.

  4. Оцінку прогнозу в разі практичного застосування проекту або впровадження запропонованих заходів.

Крім цього, пропозиції студента щодо науково-практичного вирішення досліджуваної теми повинні відповідати критеріям оптимальності, цільової ефективності та практичної втіленості.

Обсяг третього розділу повинен становити до 30% загального обсягу дипломної роботи.

3.5. Висновки

У висновку слід коротко навести узагальнені найбільш важливі теоретичні положення, які містять формулювання розв’язаної проблеми, оцінку результатів дослідження з точки зору відповідності меті дипломної роботи й поставленим у вступі завданням, пропозиції щодо удосконалення досліджуваного напряму діяльності закладу, які обґрунтовано в третьому розділі, та прогноз їх розвитку на найближчу перспективу.

Висновок дипломної роботи потрібно складати за відповідною структурою, а саме:

  1. Актуальність теми дипломної роботи.

  2. Мета дипломної роботи.

  3. Короткий аналіз аналітико-дослідної частини (ІІ розділ роботи).

  4. Формулювання проблеми та причини її виникнення.

  5. Визначення негативного прогнозу.

  6. Стислий огляд теоретичної частини (І розділ роботи).

  7. Перелік запропонованих рекомендацій.

  8. Підсумок розрахунків проекту щодо вирішення проблеми.

  9. Прогноз ефективності впровадження запропонованих заходів.

Обсяг висновків не повинен перевищувати 3-4 сторінки.

3.6. Список використаної літератури й додатки

Перелік посилань включає всі літературні джерела, які вивчив та опрацював студент у період підготовки дипломної роботи, а не тільки ті, на які робляться посилання в тексті.

Перелік посилань починається із законів України, указів Президента, постанов Кабінету Міністрів України та інших нормативно-правових документів, а також витягів із них. Наступними розміщуються літературні джерела без вказівок на їхні види (підручники, статті й та ін.), причому їхні назви наводяться мовою оригіналу (дод. Д).

Кількість рекомендованих джерел по дипломній роботі – не менше ніж 75 найменувань та адреси сайтів.

Список використаних джерел – елемент бібліографічного апарату, який містить бібліографічні описи використаних джерел. Його розміщують після висновків. Бібліографічний опис є показником рівня обізнаності автора з наявною дослідницькою літературою за темою його роботи та складається безпосередньо за друкованим твором або виписується з бібліографічних каталогів. Описи джерел мають бути повними й точними, без пропусків будь-яких елементів та скорочення назв з дотриманням встановленої послідовності розміщення окремих бібліографічних відомостей.

Джерела можна розміщувати одним із таких способів:

  • у порядку посилань у тексті

  • в алфавітному порядку прізвищ перших авторів або заголовків

  • у хронологічному порядку

Також можливе виділення окремих видів джерел за їх походженням або змістовними особливостями.

Бібліографічний опис оформлюється згідно з ДСТУ ГОСТ 7.1:2006 «Система стандартів з інформації, бібліотечної та видавничої справи. Бібліографічний запис. Бібліографічний опис. Загальні вимоги та правила складання» та ДСТУ 3582-97 «Інформація та документація. Скорочення слів в українській мові та бібліографічному описі. Загальні вимоги та правила».

Усі джерела (з першого до останнього) мають бути пронумеровані за принципом суцільної нумерації арабськими цифрами. Якщо використано дві чи більше праць одного автора, то вони наводяться в хронологічній послідовності їх публікації.

Додатки до дипломної роботи мають містити інформаційні матеріали, що становлять базу аналітичних досліджень згідно з обраною темою. Витяги з законодавчо-нормативних документів також оформлюють у вигляді додатків. Крім того, у додатки доцільно включати допоміжний матеріал, необхідний для повноти сприймання дипломної роботи:

  • реальні документи підприємства

  • рекламні матеріали

  • проміжні математичні доведення, формули, розрахунки

  • таблиці допоміжних цифрових даних

  • інструкції, методики, опис алгоритмів і програм вирішення задач на ЕОМ, що розроблені в процесі виконання дипломної роботи

  • ілюстрації допоміжного характеру

Додатки оформлюють як продовження дипломної роботи після списку використаних джерел у вигляді окремої частини, розміщуючи в порядку появи на них посилань у тексті роботи. Кожен додаток повинен починатися з нової сторінки. Угорі, в правому куті, над заголовком документа, друкують малими літерами з першої великої літери слово „Додаток…” і поряд велику літеру, якою позначається додаток.

Додатки слід позначати послідовно великими літерами української абетки, за винятком літер Ґ, Є, З, І, Ї, Й, О, Ч, Ь, наприклад: Додаток А.

Додатки оформляють як окрему частину дипломної роботи з титульною сторінкою, на якій посередині друкують великими літерами слово „ДОДАТКИ”.