Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МЕТОДИЧКА ДИПЛОМ 2010р.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
21.11.2018
Размер:
738.82 Кб
Скачать

2. Структура та зміст дипломної роботи

Дипломна робота освітньо-кваліфікаційного рівня „спеціаліст” професійного спрямування „Менеджмент підприємств і організацій у галузі охорони здоров’я” має логічну структуру, а саме: вступ; три розділи, кожен з яких має містити не менш як три підрозділи; висновки; список використаної літератури та додатки.

Основні розділи та підрозділи повинні мати назву, що відповідає темі та завданням дипломної роботи. Наприклад, при написанні дипломної роботи на тему „Економічна ефективність впровадження нових методів управління в Першій Черкаській міській лікарні” орієнтовний план може бути таким:

ЗМІСТ

ВСТУП

РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНА ЧАСТИНА (аналітичний огляд літератури)

    1. Організація управління лікувально-профілактичними закладами в Україні

    2. Теоретичні аспекти управління організацією: принципи й методи менеджменту та маркетингу

    3. Особливості управління лікувально-профілактичним закладом у сучасних умовах господарювання

РОЗДІЛ 2. АНАЛІТИКО-ДОСЛІДНА ЧАСТИНА

    1. Загальна характеристика Першої Черкаської міської лікарні

    2. Аналіз та оцінка основних показників роботи закладу

    3. Аналіз результатів господарсько-фінансової діяльності Першої Черкаської міської лікарні

РОЗДІЛ 3. ПРОЕКТНО-РЕКОМЕНДАЦІЙНА ЧАСТИНА

    1. Розробка стратегії впровадження нових методів управління в Першій Черкаській міській лікарні

    2. Ефективність впровадження нових методів управління

    3. Ефективність впровадження запропонованих заходів

ВИСНОВКИ

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ

ДОДАТКИ

План дипломної роботи може мати й більш розгорнутий вигляд, але слід ураховувати загальний обсяг інформації, що має бути пропорційно розподілений на основні розділи та підрозділи.

Також до дипломної роботи додаються: титульний аркуш, анотація, завдання на дипломну роботу, відгук керівника, внутрішня рецензія, зовнішня рецензія.

Титульний аркуш (дод. А) дипломної роботи – містить назву вищого навчального закладу, назву кафедри, повну назву роботи, шифр і назву спеціальності, групу, прізвище та ініціали студента; науковий ступінь, учене звання, посаду, прізвище та ініціали керівника роботи; відомості про допуск роботи до захисту; назву міста й рік виконання.

Анотація (дод. Б) – складається студентом-дипломником і містить коротку характеристику роботи та її обсяг, розкриває мету, зміст, форму й пропозиції.

Завдання на дипломну роботу (дод. В) – заповнюється студентом разом з науковим керівником, підписується керівником роботи та затверджується завідувачем кафедри. У відповідному бланку-завданні зазначаються: реквізити автора, тема та план дипломної роботи, мета й завдання, терміни виконання і подання готової роботи на кафедру.

До кожної дипломної роботи додаються дві рецензії: внутрішня та зовнішня і відгук наукового керівника.

Внутрішня рецензія – надається керівником організації, на фактичних матеріалах якої проведено дослідження та виконувалась дипломна робота, або провідним спеціалістом.

Зовнішня рецензія – надається незалежним рецензентом відповідно до теми дослідження (керівником закладу охорони здоров’я або спеціалістом-практиком певної кваліфікації).

Кожна рецензія має містити такі обов’язкові складові:

  • зазначення актуальності проблеми дипломної роботи та її практичного застосування

  • характеристику обсягу поставлених завдань, аналіз якості їх виконання щодо розкриття теми роботи та відповід­ності змісту

  • висновки щодо використання в роботі сучасних методів дослідження, методичних підходів щодо вдосконалення діяльності медичного закладу відповідно обраної теми дипломної роботи та наявності елементів наукової новизни

  • оцінку конкретних пропозицій, запропонованих рекомендацій щодо вдосконалення певних аспектів діяльності підприємства, підвищення ефективності його роботи

  • висновок рецензента про відповідність виконаної роботи до загальних встановлених вимог та рекомендації щодо допущення її до захисту

Рецензії обов’язково завіря­ються печаткою медичного закладу.

Відгук керівника – складається науковим керівником дипломного проекту, в якому зазначається актуальність поставлених питань та можливість практичного застосування дипломної роботи, рівень підготовки дипломника: уміння користуватися літературними джерелами, володіння методами дослідження, повнота і якість розробки теми, логічність, послідовність, аргументованість викладення матеріалу, а також висновок щодо відповідності виконання дипломної роботи встановленим вимогам.