Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МЕТОДИЧКА ДИПЛОМ 2010р.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
21.11.2018
Размер:
738.82 Кб
Скачать

3.2. Розробка теоретичної частини (розділ 1)

Перший розділ дипломної роботи містить декілька параграфів. Робота над теоретичною частиною починається з пошуку й добору інформації та являє собою аналіз і узагальнення літературних джерел по темі дипломної роботи. У першу чергу наводиться оцінка чинних законодавчо-нормативних актів за досліджуваною проблемою. На основі вивчення наукової, навчально-методичної літератури, нових розробок, опублікованих статистичних даних розкри­ваються підходи різних авторів до розв’язання проблеми, визначається, у чому полягає подібність й в чому відмінність їх поглядів, а також обґрунтовуються власні погляди на проблему.

Метою даного аналізу є визначення й обґрунтування методичних підходів, методів і засобів аналізу досліджуваних питань, формулювання своєї власної позиції щодо обраних методів дослідження, які, у свою чергу, дозволяють перейти до наступного аналітичного розділу. Бажано ілюструвати текст графічними матеріалами і схемами, графіками, діаграмами тощо.

Обсяг першого розділу не повинен перевищувати 30% загального обсягу дипломної роботи.

3.3. Розробка аналітико-дослідної частини (розділ 2)

Другий розділ дипломної роботи має стати перехідним до наступного третього розділу і повинен поєднувати набуті теоретичні знання та вміння при використанні обраних методів дослідження. Аналіз обов’язково має кореспондуватися з методологічним матеріалом, розкритим у попередньому розділі та базуватися на планових і фактичних показниках господарської діяльності, статистичній та бухгалтерській звітності, наказах, розпорядженнях, результатах спостережень тощо.

Особливе значення має правильне узагальнення накопиченого фактичного матеріалу, групування та обробка даних, на основі яких проводиться кваліфікований аналіз, обґрунтовуються пропозиції.

Аналітико-дослідна частина дипломної роботи повинна включати характе­ристику суб’єкта дослідження, а саме такі відомості:

  • характеристику району обслуговування (функціонування) закладу та демографічні показники

  • повне найменування установи, форму власності, місце розташування

  • функції та цілі діяльності закладу

  • структуру закладу

  • аналіз основних показників загальної та фінансово-господарської діяльності підприємства, технологічну й економічну характеристику досліджуваної організації

  • характеристику, функції, оцінку й аналіз певних підрозділів та служб закладу відповідно до дослідження

  • формулювання проблеми та причини її виникнення

  • визначення негативного прогнозу та наслідків у разі ігнорування даної ситуації

Усі аналітичні розрахунки, таблиці, графіки, діаграми мають супроводжуватися поясненнями й висновками, що дозволяють визначити проблеми медико-технологічних, організаційних та управлінських процесів, які спостерігаються в організації, їх особливості, тенденції, наявність невикористаних резервів.

Після детального вивчення та аналізу фактичних матеріалів необхідно виявити вплив позитивних і негативних чинників, встановити основні причини недоліків та проблем у роботі закладу, визначити їх наслідки, оцінити реальні можливості медичного закладу щодо підвищення ефективності певних напрямків діяльності та перспектив подальшого розвитку.

Обсяг другого розділу – у межах 30-35% загального обсягу дипломної роботи.