Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
В7_35_FULL.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
18.11.2018
Размер:
653.82 Кб
Скачать

Виконання роботи

Завдання 1. Вивчити принцип дії цифрових вольтметрів з перетворення вимірюваної напруги в часовий інтервал та з подвійним інтегруванням. Намалювати структурні схеми та часові діаграми їх роботи. познайомитись з технічними даними вольтметра В7-35 та правилами його експлуатації.

Завдання 2. Здійснити перевірку шкільного лабораторного вольтметра за допомогою приладу В7-35.

Перевірка здійснюється методом порівнювання показань шкільного вольтметра з показаннями зразкового вольтметра V0, функцію якого виконує цифровий вольтметр.

Завдання виконують в такій послідовності:

До джерела регульованої постійної напруги підключають зразковий вольтметр та вольтметр, який перевіряється. Змінюючи напругу джерела, встановлюють стрілку шкільного вольтметра на кінцеву поділку шкали  (6 В). Після прогрівання приладів протягом 10 хвилин, приступають до вимірювань. Вимірювання виконують на всіх цифрованих позначках шкали, починаючи з найбільшої. За результатами вимірювань визначають абсолютні похибки вимірювань, поправки та зведені похибки вимірювань. Результати вимірювань та обчислень заносять до таблиці:

№ п/п

, В

, В

=-, В

=-, В

Порівняти максимальну зведену похибку з класом точності приладу. Зробити висновок.

Завдання 3. Здійснити перевірку технічного вольтметра М 45М з номінальним значенням напруги 15В.Методика експериментування така ж.

Завдання 4. Здійснити перевірку технічного амперметра МА–11/5 за допомогою приладу В7-35.

Перевірка здійснюється методом порівнювання показів амперметра МА–11/5 з показами зразкового амперметра.

Завдання виконують в такій послідовності:

До джерела постійної регульованої напруги (Іmax 1A) підключають реостат з опором 10-12 Ом, розрахований на силу струму до 1А. Послідовно з реостатом вмикають зразковий амперметр, та амперметр, який перевіряється. Змінюючи напругу джерела, встановлюють стрілку амперметра МА–11/5 на кінцеву поділку шкали (0,3А). Після прогрівання приладів протягом 10 хвилин, приступають до вимірювань. Вимірювання виконують на всіх оцифрованих позначках шкали, починаючи з найбільшої. За результатами вимірювань визначають абсолютні похибки вимірювань , поправки та зведеної похибки вимірювань. Результати вимірювань та обчислень заносять до таблиці:

№ п/п

І, А

І0, А

= І-, А

=-, А

Порівняти максимальну зведену похибку з класом точності приладу. Зробити висновок.

Завдання 5. Здійснити перевірку технічного амперметра Э-59 з номінальним значенням сили струму 1А. Методика експериментування така ж.

Завдання 6. Виміряти опір змонтованих на панелі дротяних і недротяних резисторів та перевірити, чи зберігають перевірені зразки вказані на них допуски. Результати вимірювань та обчислень занести до таблиці:

№ п/п

Rн, Ом

Допуск

R0, Ом

=, Ом

Примітка