Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Міністерство освіти та науки України.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
16.11.2018
Размер:
587.75 Кб
Скачать

Висновки

В даній аналітичній роботі було розглянуто зовнішньоекономічну діяльність КНР і її взаємодію з Україною. Можна сказати, що на даному етапі КНР перебуває в стадії піднесення, навіть незважаючи на фінансову кризу, яка охопила майже півсвіту, а особливо Євросоюз і США, які являються головними партнерами Китаю, країна все одно вийшла на докризовий рівень експорту, і за прогнозами експертів, він тільки буде зростати в наступні роки.

Друга економіка світу вже в найближчі 10-15 років може обігнати США за рівнем економічного розвитку, для чого є найсприятливіші умови: це і значна чисельність трудових ресурсів, капіталу, природних ресурсів. Слід зауважити, що в останній час Китай розширює межі свого впливу шляхом створення/купівлі транснаціональних компаній. Гігантські китайські ТНК вже інвестують кошти в підприємства різних країн, особливо це стосується Центральної Азії, Європи і США.

Тому співпраця України з Китаєм є стратегічно важливою для нашої країни, адже У КНР є великий досвід з приводу реформ в економіці, а також значні ресурси, за допомогою яких Україна зможе швидко трансформувати економіку на ринкові засади, що сприятиме швидкому економічному зростанню.

Список використаної літератури

1. http://ceasia.ru/ekonomika/torgovo-ekonomicheskie-otnosheniya-kitaya-i-stran-tsentralnoy-azii.html - торгово-економічні відносини Китаю і Центральної Азії.

2. http://russian.china.org.cn/china/txt/2009-08/12/content_18318990.htm

3. http://old.niss.gov.ua/Monitor/Oktober/1.htm - особливості зовнішньоекономічної політики Китаю.

4. http://www.finfacts.ie/irishfinancenews/article_1016904.shtml

5. http://stat.wto.org/StatisticalProgram/WSDBViewData.aspx?Language=E - статистика по зовнішній діяльності КНР.

6. http://kommersant.ua/doc/1664072

7. http://www.nbuv.gov.ua/portal/natural/Nvuu/Ekon/2011_33_sv2/SOURCE/37.pdf - стаття " УКРАЇНА ТА КИТАЙ: НОВІ РЕАЛІЇ ТА ПЕРСПЕКТИВИ ЗОВНІШНЬОЕКОНОМІЧНОГО СПІВРОБІТНИЦТВА В XXI СТОРІЧЧІ "

8. http://www.nbuv.gov.ua/Siaz/Ukraine/2011/ukr13.pdf - стаття "Візит глави КНР і нові перспективи для України"

9. http://www.nbuv.gov.ua/e-journals/PSPE/2010_3/Marinceva_310.htm - стаття "Огляд авіаційної галузі Китаю"

10.http://www.nbuv.gov.ua/portal/natural/Nvuu/Ekon/2011_33_sv2/SOURCE/37.pdf - стаття "УКРАЇНА ТА КИТАЙ: НОВІ РЕАЛІЇ ТА ПЕРСПЕКТИВИ ЗОВНІШНЬОЕКОНОМІЧНОГО СПІВРОБІТНИЦТВА В XXI СТОРІЧЧІ", частина 2.

11. http://korrespondent.net/business/economics/1265588-knr-gotova-investirovat-v-selskoe-hozyajstvo-ukrainy-10-mlrd-ministr - інвестиції Китаю в агропромисловість.

12. http://www.nbuv.gov.ua/portal/chem_biol/nvnltu/21_7/216_Mat.pdf - стаття "СУЧАСНІ УКРАЇНСЬКО-КИТАЙСЬКІ ЗОВНІШНЬОТОРГОВЕЛЬНІ ВІДНОСИНИ"

13. http://en.wikipedia.org/wiki/Economy_of_the_People's_Republic_of_China

14. http://www.worldbank.org/

15. http://www.doingbusiness.org/