Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Самостійна робота хімія 2 курс CТС 2011.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
16.11.2018
Размер:
728.58 Кб
Скачать

Запитання до заліку

  1. Періодичний закон і періодична система Д. І Менделєєва.

  2. Електронна будова атомів і ії взаємозв`язок з властивостями елементів.

  3. Хімічний зв`язок і агрегативний стан речовин. Типи кристалічних ґраток.

  4. Класифікація неорганічних сполук у світлі теорії електролітичної дисоціації

  5. Іонні реакції, водневий показник води, гідроліз солей.

  6. Окисно-відновні реакції, електроліз солей, гальванічний елемент. Їх застосування у техніці і побуті.

  7. Хімічна кінетика і рівновага хімічних процесів. Особливості кінетики гетерогенних реакцій.

  8. Властивості неметалів: утворення кислотних оксидів, кислот, сполуки з гідрогеном. Застосування сполук Нітрогену, Сульфуру, Фосфору, Галогенів.

  9. Особливості донорно-акцепторного зв`язку у аміаку.

  10. Сполуки карбону. Місцезнаходження його у природі, гірські породи, що утворені карбонатами. Застосування у і друкарських процесах.

  11. Сполуки Сіліція, місцезнаходження у природі, гірські породи, що він утворює. Застосування його сполук у і друкарських процесах.

  12. Властивості металів: фізичні, будова кристалів і залежність властивостей металу від будови. Корозія металів: хімічна і електрохімічна. Захист від корозії.

  13. Хімічні властивості металів. Електрохімічний ряд напруги.

  14. Загальні властивості металів. Властивості елементи першої і другої груп головних і побічних підгруп.

  15. Метали побічної підгрупи першої групи. Сплави міді – бронза, латунь, особливості міді. Застосування їх у в сантехніці і системах вентиляції.

  16. Жорсткість води і способи її усунення.

  17. Алюміній і його сполуки, місцезнаходження у природі, гірські породи, що він утворює.

  18. Алюмосилікати, кераміка. Використання в сантехніці .

  19. Властивості металів четвертої, п’ятої, сьомої груп побічних підгруп. Калій перманганат і його окислювальні властивості. Використання для визначення наявності органічних домішок у воді.

  20. Метали восьмої групи. Сплави заліза: чавун, сталі, нержавіюча сталь. Їх використання у сантехніці і системах вентиляції.

  21. Полімери і їх використання в сантехніці і системах вентиляції. Гума, склад герметиків. Різновиди силіконів

3) Виконання домашньої контрольної роботи

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

Програмою самостійної роботи передбачено виконання студентами денної форми навчання домашньої контрольної роботи, що містить п’ять завдань з різних розділів хімії. Номер варіанта завдання для конкретного студента визначається останньою цифрою його порядкового номера в журналі навчальної групи. Якщо остання цифра навчального шифру 0, то виконується 10 варіант.

Контрольна робота виконується в окремому зошиті в клітинку з дотриманням достатніх інтервалів між рядками. На сторінках необхідно залишати поле шириною 3-4см для нотаток викладача. На обгортці зошита необхідно вказати назву навчальної дисципліни, прізвище та ініціали студента, номер варіанта, назву групи.

На першій сторінці зошита записують всі завдання свого варіанта. Кожне окреме завдання починається з нової сторінки. Вправи виконуються розбірливим почерком, гелевою чи масляною пастою чорного кольору. Записи ведуться логічно, послідовно по всіх етапах розв`язку завдання.

При цьому записується коротка умова задачі. Розв’язання подається з вичерпними короткими поясненнями, що розкривають хімічний зміст використаних формул та законів. Розв’язання задачі обов’язково закінчується словом “ Відповідь: з наведенням отриманого розв’язку.

Під час виконання завдань свого варіанту використовуйте зразок розв’язання, наведений у даних методичних вказівках.

Необхідні довідкові матеріали наведені у додатку.

Для завдань варіанта вказана література, що містить теоретичний матеріал до кожного завдання окремо, а також додаток даних вказівок для визначення числових значень необхідних фізичних величин або констант.

Після виконання всіх завдань варіанта обов’язково наводиться список використаної літератури, зазначається дата здачі роботи та ставиться особистий підпис студента.

Виконана контрольна робота надається викладачу на перевірку не пізніше як за тиждень до кінця семестру.

Контрольна робота оцінюється згідно рейтинговому розподілу балів.

Контрольна робота, що виконана неохайно, нерозбірливим почерком, не за своїм варіантом і не перевіряється і повертається студенту з рецензією для усунення зауважень. Отримавши роботу з зауваженнями викладача, студент повинен усунути недоліки і повторно надати роботу на перевірку.

Виконання домашньої контрольної роботи є обов’язковою умовою отримання заліку.